"Tak jak pisalem wczesniej modul 1K8 035 730D spelni swoje zadanie i chyba 1K8 035 730 obecnie sa to jedne z tanszych na rynku uzywanych modulow. Ja przetestowalem to na androidzie 2.3, 4.2.2 i 4.3. Byl problem z 4.2.2."
Witam!mój turan rok 2009 1.9tdi.navi rns 510.tel. dzwoniłem wszystko było git.teraz sparuje się ładnie,kopiuje kontakty,słychać rozmówców,ale mnie nie słychać.ktoś wie o co chodzi? Dodam,że niema sygnału w czujniku ruchu wewnątrz(diagnostyka komputerowa )może to ma jakiś związek?
Messi pisze:Witam!mój turan rok 2009 1.9tdi.navi rns 510.tel. dzwoniłem wszystko było git.teraz sparuje się ładnie,kopiuje kontakty,słychać rozmówców,ale mnie nie słychać.ktoś wie o co chodzi? Dodam,że niema sygnału w czujniku ruchu wewnątrz(diagnostyka komputerowa )może to ma jakiś związek?
Wklej skan najlepiej , skąd mamy wiedzieć co masz w aucie?.ewentualnie lampka przednia podsufitki do zdjęcia i sprawdzenie połączenia mikrofonu ewentualnie kup drugi (max 50pln z wysyłką )na podmianę i będziesz miał pewność . . Czujniki ruchu nie będą miały nic wspólnego. Moduł BT jest zasilany z radia mikrofon też wpięty w radio .chyba że masz jakiś inny wynalazek....
Może teraz trzeba mówić do czujnika ruchu, a mikrofon działa z alarmem .
A tak na serio to nie robiłeś nic w aucie? Może faktycznie coś było robione i przy składaniu docisniete zostały kable?
hej
wiem że zaraz dostanę bana ale sam już nie wiem, czy to co siedzi w samochodzie to nada się do czegoś? Nie zagladalem pod fotel bo i szukać tam nie ma czego. Mój skan:
Address 77: Telephone Labels: 1K0-035-729-UNI.lbl
Part No: 1K0 035 729 E
Component: CIB PAH HW 203 SW 0308
Coding: 0000364
Shop #: WSC 01324 785 00200
VCID: 2B5F76088A1E2F6
Koledzy założyłem moduł premium i chciałbym się podłączyć do dachowej anteny, antenę mam z dwoma wtyczkami fiolet i niebieski.
Domyślam się że fiolet to właśnie gsm ale mam też webasto na pilota. Czy potrzebna jest więc antena z trzecią żółtą wtyczką?
Muti
webasto jest fabryczne i domyślam się że to ono jest podpięte do fioletowej wtyczki anteny.
Moduł premium dołożyłem i żeby go podłączyć "jak z fabryki" potrzebna mi nowa antena z trzema kabelkami?
Zmieniając antenę telefon podłączyć do fioletowej a webasto do żółtej? Czy może odwrotnie? Ma to jakieś znaczenie?
Jeżeli fabrycznie było webasto z pilotem, to w antenie powinna być wtyczka kremowa od webasto. Jeżeli dokładasz premium i chcesz jak ori, to nowa antena .Fiolet-tel.kremowa-webasto