Adminowskie działania...
- GioW
- Expert
- Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
- Imię:: Janek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 91 razy
Coś się forum strasznie je*..sypie !!
Takie błędy wywala od godziny:
Takie błędy wywala od godziny:
Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Can't connect to MySQL server on 'db30.1and1.pl' (4) in /homepages/1/d339257516/htdocs/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error
Could not connect to the database.
Can't connect to MySQL server on 'db30.1and1.pl' (4)
Internal Server Error
The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.
More information about this error may be available in the server error log.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.
Couldn't access list of Forums
DEBUG MODE
SQL Error : 2013 Lost connection to MySQL server during query
SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, p.post_approve, u.username, u.user_id, u.user_level, u.user_jr, t.topic_last_post_id, t.topic_title FROM phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON (p.post_id = f.forum_last_post_id) LEFT JOIN phpbb_users u ON (u.user_id = p.poster_id) LEFT JOIN phpbb_topics t ON (t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id
Line : 233
File : functions.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
- andrz3j
- Specjalista
- Auto:: T1, 1.6 FSI BAG, 2003
- Imię:: Andrz3j
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 101 razy
Dokładnie... Transfer przekroczony, ale wszystko powinno wrócić do normy 6 lipca. (Informacja od Jarrego, pytałem go o to kilka dni temu)jeżu pisze:Moj Vle oraz niektóre manuale są na photobuckecie i wszystko gra....
Jarry ma chyba przekroczony tranfer i tak się to chyba objawia.....
Po odnowieniu transferu wszystko wraca do normy..... Poczekajmy....
-
- Użytkownik
- Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
- Imię:: Staniaław
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 18 razy
witam
chciałbym zaproponować zrobienie nieco porządku w tematach dotyczących kodów błędów według mnie jest to wszystko dość porozrzucane i chaotyczne
proponuje stworzyć osobny dział z kodami błędów chodzi mi o to że jak ktoś wejdzie w taki dział w którym będą już tylko tematy dotyczące konkretnych nr. błędów jakie wystąpiły oraz całą historię porad na temat konkretnego błędu oraz naszych działań by go usunąć i jakie działania w efekcie doprowadziły do likwidacji błędów to taki dział byłby prawdziwą i kompetentną kopalnią wiedzy
czyli konkretnie
dział: kody błędów
temat: błąd nr ...
chciałbym zaproponować zrobienie nieco porządku w tematach dotyczących kodów błędów według mnie jest to wszystko dość porozrzucane i chaotyczne
proponuje stworzyć osobny dział z kodami błędów chodzi mi o to że jak ktoś wejdzie w taki dział w którym będą już tylko tematy dotyczące konkretnych nr. błędów jakie wystąpiły oraz całą historię porad na temat konkretnego błędu oraz naszych działań by go usunąć i jakie działania w efekcie doprowadziły do likwidacji błędów to taki dział byłby prawdziwą i kompetentną kopalnią wiedzy
czyli konkretnie
dział: kody błędów
temat: błąd nr ...
-
- Użytkownik
jestem tu nowy i jeszcze za mało ogarnięty wiec to chyba nie na moje siły
a poza tym to ktoś kto ma takie możliwości musiałby stworzyć najpierw
w dziale "technika" poddział "kody błędów" i z uporem maniaka przenosić każdy nowy wątek dotyczący kodów błędów w to właśnie miejsce i zmieniać tematy tak by zaczynały się "kod błędu ....."
w tej chwili jest parę wątków o kodach i w każdym są wyniki skanowania całościowo a myślę że lepiej by było te wyniki rozdzielać na konkretne błędy po co zamieszczać na forum cały plik tekstowy łącznie i test tam napisane że adres taki a taki nie ma błędów i taki a taki nie ma błędów a taki ma jeden lub więcej błędów
pewnie po początkowym okresie myślę miesiąc albo dwa ludziska się przyzwyczają i tak powstanie uporządkowana baza wiedzy na temat konkretnych błędów
to tylko moja skromna sugestia
a poza tym to ktoś kto ma takie możliwości musiałby stworzyć najpierw
w dziale "technika" poddział "kody błędów" i z uporem maniaka przenosić każdy nowy wątek dotyczący kodów błędów w to właśnie miejsce i zmieniać tematy tak by zaczynały się "kod błędu ....."
w tej chwili jest parę wątków o kodach i w każdym są wyniki skanowania całościowo a myślę że lepiej by było te wyniki rozdzielać na konkretne błędy po co zamieszczać na forum cały plik tekstowy łącznie i test tam napisane że adres taki a taki nie ma błędów i taki a taki nie ma błędów a taki ma jeden lub więcej błędów
pewnie po początkowym okresie myślę miesiąc albo dwa ludziska się przyzwyczają i tak powstanie uporządkowana baza wiedzy na temat konkretnych błędów

to tylko moja skromna sugestia
-
- Użytkownik
tak to by dodatkowo uporządkowało wszystko np
technika > kody błędów > engine > kod błędu np. 16683 - Boost Pressure Regulation
technika > kody błędów > engine > kod błędu 16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62)
no i oczywiście pod danym tematem np
technika > kody błędów > engine > kod błędu 16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62)
16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62)
P0118 - 000 - Signal too High
Freeze Frame:
RPM: 840 /min
Torque: 24.0 Nm
Speed: 10.0 km/h
Load: 3.1 %
Voltage: 14.36 V
Bin. Bits: 00001000
Temperature: 43.2°C
Temperature: 36.0°C
i dalej opis np tak wyszło po skanie skasowałem i po powiedzmy miesiacu pojawiło sie ponownie
powiedzmy ze wymieniłem ten czujnik i już nie zgłasza błedow
to taki przykłada bo ja nic nie wymieniałem
technika > kody błędów > engine > kod błędu np. 16683 - Boost Pressure Regulation
no i oczywiście pod danym tematem np
16502 - Engine Coolant Temp. Sensor (G62)
P0118 - 000 - Signal too High
Freeze Frame:
RPM: 840 /min
Torque: 24.0 Nm
Speed: 10.0 km/h
Load: 3.1 %
Voltage: 14.36 V
Bin. Bits: 00001000
Temperature: 43.2°C
Temperature: 36.0°C
i dalej opis np tak wyszło po skanie skasowałem i po powiedzmy miesiacu pojawiło sie ponownie
powiedzmy ze wymieniłem ten czujnik i już nie zgłasza błedow

to taki przykłada bo ja nic nie wymieniałem
-
- Użytkownik
no wymagało by to sporo pracy zwłaszcza tych osób którzy są tu najbardziej biegli
po to by nie zmarnować dotychczasowych doświadczeń
bo to przede wszystkim te osoby pod takim dajmy na to moim przykładowym postem jak wyżej wpisały by że błąd dotyczy tego a tego i wiąże się z tam a tym i że był już omawiany i tu link
ale wtedy właśnie wszystko na temat danego błędu byłoby w jednym miejscu
po to by nie zmarnować dotychczasowych doświadczeń
bo to przede wszystkim te osoby pod takim dajmy na to moim przykładowym postem jak wyżej wpisały by że błąd dotyczy tego a tego i wiąże się z tam a tym i że był już omawiany i tu link
ale wtedy właśnie wszystko na temat danego błędu byłoby w jednym miejscu