Ehh szkoda...krzy0 pisze:No niestety u mnie tego termostatu na dsg nie ma.
U mnie po wymianie strzałka stoi na baczność, a wcześniej doprowadzała mnie do szału tymi wędrówkami

Ehh szkoda...krzy0 pisze:No niestety u mnie tego termostatu na dsg nie ma.
Ale jaki z tego wniosek Paweł???wesol pisze:Podawaj z czego odczytujesz te wartości bo w wypowiedzi nie piszesz a fotka jest zarówno z vcds jak i z licznika. Wskazówka na szafie będzie pionowo stała i nawet nie drgnie o milimetr mimo że temperatura faktyczną płynu jaka odczytasz z vcds będzie w zakresie od 76 stopni do około 105. Tak więc może być tak że jechałeś i płyn miał faktycznie około 80 stopni i wskazówka pokazała już 90 na szafie. Zwolniles to logiczne że płyn się wychodził zwłaszcza jak nadmuch w kabinie masz mocno podkręcony. Spadnie temp z tych 80 do powiedzmy 75 czy 74 stopni czyli zaledwie 6 stopni to wskazówka na szafie już powędruje na około 70 stopni. Zależy jak jeździsz czyli dystans i stopień agresywności jazdy to temp może się trzymać pionowo na 90 ale jest też możliwe że będzie się gibac w lewo. Masz DSG więc może też być przyczyną to że obroty silnika masz dość niskie bo taka jest ta drętwa praca z tą skrzynią. Jeżdżąc z obrotami 1500 to silnik w życiu nie będzie trzymać tych 90 stopni. Zrób test i przełącz na tryb sportowy by silnik trzymał wyższe obroty lub zmieniaj biegi manualnie tak byś latał na obr 2500-3500. Wtedy zdaje relacje.
Odczyt akurat na fotografii w VCDS był z czujników w sekcji zegary- pomiary rozszerzone. Licznik uchwyciłem poglądowo do odczytanej wartości kompemwesol pisze:Podawaj z czego odczytujesz te wartości bo w wypowiedzi nie piszesz a fotka jest zarówno z vcds jak i z licznika.
No właśnie nie wiem co z tym zrobić bo wymieniać w kółko to już lekka przesadawesol pisze: Ale ten termostat też kolega ma troszkę podejrzany mimo że wymieniony był nawet nie raz.