Nowy Touran 2016
- mckotek
- Auto:: Touran 1.4 TSI 2016
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Re: Nowy Touran 2016
No, wybrałem się na majową trasę. Najbardziej odczułem wygodę aktywnego tempomatu, super wygoda z front assistance. Spalanie od 6,5 do 7,2 w trasie. Testuje dalej Pozdrawiam!
- Gandalf
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.4 TSI HL 2016
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 49 razy
Spróbowałem dzisiaj podpiąc modem USB, z którego korzystam na laptopie (HSPA+; model Plus GSM MF669) ale niestety system go nie widzi. Próbuje się łączyć ale bezskutecznie. Zatem wygląda, że pozostaje tylko dedykowany VW pen stick.mckotek pisze:Rozgryzam funkcje car-net. Bardzo przydatna,można sprawdzić nawet pogodę jaką będzie w wytypowany celu podróży, wiadomości, czy najbliższe parkingi, czy stacje paliw najbliższe lub z najbliższymi cenami- i samochód doprowadzi. Narazie wszystko działa. Poniosłem tylko koszt modemu vw pena za510 zł.Może to już koniec kosztów. Pozdrawiam.
Czy po podłączeniu VW pena działa on jak router Wi-Fi?
- Johan007
- Początkujący
- Auto:: Touran 1.4 TSI DSG 2016
- Imię:: Jaś
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Ja dzisiaj odebrałem swojego
po 24tygodniach czekania.
Uruchomiłem Huawei Mobile WiFi E5377 (http://www.play.pl/telefony/huawei-e5377-black/) - podłączyłem do niego touranka i car-net hula jak ta lala.
Jak na razie, oczywiście oprócz skuchy VW z kołem dojazdowym, jest fajnie.
Uruchomiłem Huawei Mobile WiFi E5377 (http://www.play.pl/telefony/huawei-e5377-black/) - podłączyłem do niego touranka i car-net hula jak ta lala.
Jak na razie, oczywiście oprócz skuchy VW z kołem dojazdowym, jest fajnie.
- mckotek
- Auto:: Touran 1.4 TSI 2016
- Imię:: Maciek
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 3 razy
Niestety nie działa on jak router.Martwią mnie jeszcze koła -dotyczy zakupu zimówek. Obecne koła, to samouszczelniające. Na czym to polega, czy ktoś wie. Podobno jedne takie koło to 1500zł.
- Gandalf
- Użytkownik
Możesz kupić dowolne zimówki. Nie muszą być samouszczelniające.mckotek pisze:Niestety nie działa on jak router.Martwią mnie jeszcze koła -dotyczy zakupu zimówek. Obecne koła, to samouszczelniające. Na czym to polega, czy ktoś wie. Podobno jedne takie koło to 1500zł.
Poniżej info dot tych opon:
Pierwsza opona, z której nie uchodzi powietrze -samouszczelniająca opona umożliwiająca kontynuowanie jazdy
Opony samouszczelniające posiadają wewnętrzną
warstwę ze specjalnego materiału o dużej
lepkości. Gdy tylko ciało obce (o średnicy
do 5 mm) wbije się w bieżnik i osnowę opony,
zostanie ono natychmiast otoczone lepką masą
uszczelniającą.
Dzięki temu zostaje skutecznie wyeliminowany
spadek ciśnienia w oponach.
Ponadto po usunięciu lub wypadnięciu ciała
obcego, przebicie pozostaje nadal zasklepione
przez masę uszczelniającą.
– uniknięcie najczęstszych przyczyn
przymusowych postojow z powodu
uszkodzenia opon w wyniku przebicia,
– możliwy montaż na wszystkich
standardowych felgach,
– większe bezpieczeństwo,
niż w przypadku innych rozwiązań
umożliwiających kontynuowanie
jazdy,
– większa mobilność dzięki możliwości
kontynuowania jazdy,
– brak negatywnego wpływu na komfort,
nie jest konieczne ograniczenie
prędkości i zmiana stylu jazdy,
– uniknięcie niebezpiecznych sytuacji,
ktore mogą wystąpić podczas zmiany
opony na poboczu drogi,
– większa pojemność bagażnika
i mniejsze zużycie paliwa dzięki
obniżeniu masy pojazdu,
Ważne: celem technologii opon
samouszczelniających nie jest trwała
naprawa uszkodzonej opony,
lecz umożliwienie wygodnego
i bezpiecznego dojazdu do najbliższego
warsztatu.
- Johan007
- Początkujący
Co znaczy, że nie działa jako router? Spokojnie podłączyłem go za pomocą WLAN do samochodu.mckotek pisze:Niestety nie działa on jak router.
Car-net połączył się z internetem i zweryfikował kod dostępu. Teraz tylko zastanawiam się jak podłączyć i zostawić router na stałe w Touranku.
- Gandalf
- Użytkownik
Zestaw naprawczy przy poważnym uszkodzeniu nie pomoże i tak. Zawsze można wrzucić do bagażnika wąską dojazdówkę ale ona zabiera miejsce na bagaż... Jeśli nie możesz mieć koła zapasowego to trzeba zadbać o dobre ubezpieczenie assistance.mckotek pisze:Dzięki za szerokie wyjaśnienia, ale proponuje zwykłe zimówki, a zestawu naprawczego brak..
Poza tym to jednak rzadko się zdarza sytuacja takiego złapania gumy, żeby używając opon bezdętkowych nie można było jechać dalej.
Przez 15 ostatnich lat miałem taką sytuację tylko raz - kierowca innego samochodu cofając zajechał mi drogę i zepchnął mnie na krawężnik, na którym uszkodziłem bok opony.
Sprawuje się dobrze. Jestem nieustająco z niego zadowolony. Na razie jeździ praktycznie "wokół komina" bo po 1,5 miesiąca ma dopiero ~500 km więc jest ciągle na dotarciu. Raz wybrałem się na obwodnicę, żeby zobaczyć jak się zachowuje przy wyższych prędkościach i było bardzo przyzwoicie - 3000 obrotów przy 140 km/h, super reaguje tempomat z ACC, silnika prawie nie słychać, spalanie ~7,5 l/100km.mckotek pisze:A jak sprawuje się Twój touranek?
- Gandalf
- Użytkownik
Chodzi o to czy będzie działał jako router Wifi - rozprowadzając sygnał w samochodzie tak aby można było się łączyć z netem za jego pośrednictwem (chodzi mi o tablety, konsole do gier czy smartfony używane w samochodzie)Johan007 pisze:Co znaczy, że nie działa jako router? Spokojnie podłączyłem go za pomocą WLAN do samochodu.mckotek pisze:Niestety nie działa on jak router.
Car-net połączył się z internetem i zweryfikował kod dostępu. Teraz tylko zastanawiam się jak podłączyć i zostawić router na stałe w Touranku.
- Johan007
- Początkujący
Jako router Wifi działa mi Huawei -( w play - LTE ). Generalnie leży sobie w samochodzie i do niego możesz podłączyć co Ci się podoba, włącznie z Car-netem. Za niedużą kasę mam router samochodowy z niezłym sygnałem. Niestety nie kupiłem Discover Pro i największej użyteczności - traffic, street view nie mam.
Czy ktoś się orientuje jaka jest teraz najnowsza mapa - mam 3G0919866M na stronie vw jest 5G0919866 AS.
Czy ktoś ma opisane bezpieczniki - mam ich trochę więcej niż jest w instrukcji obsługi.
Czy ktoś się orientuje jaka jest teraz najnowsza mapa - mam 3G0919866M na stronie vw jest 5G0919866 AS.
Czy ktoś ma opisane bezpieczniki - mam ich trochę więcej niż jest w instrukcji obsługi.
- Gandalf
- Użytkownik
OK - teraz wszystko jasne - Twój huawei łączy się bezprzewodowo a mój router trzeba włożyć w gniazdo USB.Johan007 pisze:http://www.play.pl/telefony/huawei-e5377-black/
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 678 razy
Chętnie tez przygarnę autoscan...jeżu pisze:Czy ktoś dysponuje jakimś vin nowego Tourana (do celów etki, schematów) i może podać ?
(tu lub na maila)
Macie coś świerzaki?