Luźne pogaduchy o klubie

Ciężkie problemy ze stolcem tak to tutaj
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Re: Luźne pogaduchy o klubie

Post autor: cheles »

Jak czytam wypowiedz kolegi Stacha, to jednak moje gadanie cos daje i zaczyna sie aktywna dyskusja :super:
Pewnie wszystkim nie uda się wypracowc konsensusu, ale kierunek wypowiedzi uwazam za sluszny. Moje wypowiedzi dotyczyly tego, ze nie moze tak byc zeby jedna grupa decydowala za wszystkich. Idac za mysla Stacha proponuje w tym temacie, dostepny dla wszystkich nie tylko donatorow zeby w nim zamiescic konkretne uwagi dotyczace organizacji. Nie chcialbym dzielic ludzi na tych co wplacili i na tych co tego nie zrobili.
Do zlotu mam nadzieje ze wyloni sie grupa reprezentanow kazdej regionalnej grupy tak jak pisalem liderzy tych grup, polecam zapoznac sie z www grupy slaskiej, ktorzy beda w stanie w swoich grupach regionalnych przedyskutowac sprawy zwiazane z forum, i na zlot przyjechac z przegadanymi pomyslami. Myślę, że takie rozwiązanie byłoby do przyjecia dla wszystkich. To dało by z jednej strony mozliwosx aktywanego dzialania w grupach regionalnych a z drugiej nikt by nie mialby poczucia ze wazne sprawy dzieje sie bez jego udzialu. Oczywiscie takze mozna po zlocie jak zapadana decyzje wzmocnic ja ankieta na forum, by jednak kazdy mial mozliwosc wypowiedzi.
Zwroce takze uwage, ze musimy tez brac pod uwage, to, ze jak to bylo na poprzednim Zlocie, ze przyjazd uczestnikow przez cala PL, wiaze sie z kosztami i moze kogos nie stac na taki wydatek, wiec i dla takich osob powinno się dać możliwosc wypowiedzi, albo przynajmniej corocznie tak organizowac zeby wszystkie regiony mialy w miare blisko.
Ostatnio zmieniony wt lut 04, 2014 22:50 przez cheles, łącznie zmieniany 1 raz.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

cheles pisze:www grupy slaskiej,
cheles niestety nie wszyscy są jak grupa śląska, znaczy tak prężni i zorganizowani żeby nie było niedomówień
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

marynarz75 chyba nabierasz białej mocy... ;)
stach
Użytkownik
Auto:: 5T 1,6 CRKB 2016
Imię:: Staniaław
Podziękował: 7 razy
Otrzymał podziękowań: 18 razy

Post autor: stach »

cheles
ja wcale nie zmieniłem zdania, ja od początku proponuje merytoryczną dyskusje a to że nie chcę być pomijany tylko dlatego że prawdopodobnie nie będę na zlocie jak i 90% innych to chyba oczywiste, jednak ja byłbym skłonny dać prawo właśnie płacącym do możliwości dyskusji i decyzji w strategicznych sprawach
a co do sprawy która sprowokowała tą całą awanturę to powtórzę
nie ograniczajcie forum, 90% autorów manuali pisało je dla wszystkich nie dla wybranych i tak dalej
mam bardzo słabego neta i nie mogę teraz przytoczyć moich wypowiedzi w tematach "donator dyskusja", "adminowskie działania" i "luźne pogaduchy.."
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

lock00 pisze:marynarz75 chyba nabierasz białej mocy... ;)
nie ma takiej opcji :20: :tdi:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Stachu a czemu nie chcez oddac glosu liderowi/przedstawicielom grupy pomorskiej ? to chyba byloby lepsze niz donatorom :-)
A co do grupy slaskiej, zeby tak wszystkie grupy ktore nie dzialaj aktywnie braly przyklad to byloby mysle inaczej i bardziej zrozumiale.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

cheles pisze:Stachu a czemu nie chcez oddac glosu liderowi/przedstawicielom grupy pomorskiej ? to chyba byloby lepsze niz donatorom :-)
Akurat w Stacha wypadku było by to 2w1 gdyby się dał wciągnąć do "swojej" grupy

cheles pisze:A co do grupy slaskiej, zeby tak wszystkie grupy ktore nie dzialaj aktywnie braly przyklad to byloby mysle inaczej i bardziej zrozumiale.
Sęk w tym że nie wszędzie znajdziesz ludzi którym będzie się chciało być mocno aktywnym... Zresztą to że ktoś nie ma swojej strony www to nie znaczy że na swój sposób nie jest aktywny...
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Marynarz, nie wazne czy mieli by strone czy nie wazne, ze lokalnie stanowia silna grupe przyjaciol z regionu.
Obrazek
VW Touran by chelesline
stach
Użytkownik

chwila więc tak, to jest forum, dobrodzieje dokładając się do utrzymania forum stają się niejako współwłaścicielami tego forum więc jest oczywiste że mają mieć wpływ co do jego kształtu i strategii
a propos liderów, to raczej technicznie niewykonalne bo wówczas przy okazji spotów musiałyby się odbyć dyskusje i głosowania na ważne tematy i z wynikami liderzy musieliby się stawić na zlot
ale jesteśmy forum i dlaczego byśmy nie mieli korzystać z dogodności jaką nam daje internet, tak jest łatwiej i powszechniej
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów

cheles pisze: polecam zapoznac sie z www grupy slaskiej,
Myślałem ze polecasz tą formę aktywności. My tu jesteśmy może małą grupą ale bez wątpienia mamy niezły "trzon"... :P
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

No widzisz jakbys przeczytal wypowiedzi modow to bys zauwzyl ze stoja na stanowisku, zeby wazne sprawy omawiac na zlocie wiec nalezaloby tak zoorganizowac zeby Ci co beda na zlocie mieli mozliwosc wypowiedzi i takze ci co nie beda.
Widzisz a ja nie chcialby dzielic forumowiczow na tych co wplacili i na tych co nie wplacili. Kazdy dla mnie jest wazny i traktuje rowno.
dlatego poczekajmy co inni tez maja do powiedzenia bo za chwile ktos napisze ze dwa pieski ujadaja ;)

Marynarz wiem, ze grupa pomorska majaca dostep do morza jest tez aktywna grupa:-)
Obrazek
VW Touran by chelesline
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

Stach tyle że liderzy mają kontakt ze wszystkim ze swojej grupy... ja np.mam numery do wszystkich i Oni do mnie też...z niektórym często rozmawiamy telefonicznie z drugimi w nagłych sytuacjach... a w kwestii lidera jest aby powiadomić aktywnych ze swojej grupy... czy tel. czy choćby wysłać emaila masowego do wszystkich... a jak lider się nie będzie sprawdzał wybierze się innego...
I dzięki takiemu rozwiązaniu wszyscy którzy są aktywni w forum ... to wiadomo należą do danej grupy... zawsze będą na bieżąco...
stach
Użytkownik

no z tymi pieskami to byłby oczywisty żart :hahaha:
a co do stanowiska adminów to po to właśnie pisze co uważam i ważne by i inni też pisali bo po to jest właśnie forum, a admini z całą pewnością czytają i nie sądzę że nie wyciągną z merytorycznej dyskusji żadnych wniosków
dlatego ponawiam
to proponuje takie rozwiązanie
-niech głos w sprawach ważnych mają właśnie dobrodzieje bo to oni dokładając się do forum pokazują że im na forum zależy i niech to będzie ich kolejny przywilej
-w ramach zamkniętej części forum niech się toczy dyskusja na temat ważnych pomysłów, a dopiero potem po powiedzmy 2 tyg głosowanie ankieta
-niech powstanie w ramach tej części forum temat gdzie dobrodziej mógłby pisać o swoich własnych pomysłach i w miarę popularności wydzielony do nowego tematu
proponuje utworzenie w zamkniętej części forum działu ważne sprawy przed III ogólnopolskim zlotem i konkretne tematy
konkretne decyzje niech zapadną właśnie na zlocie ale nie w oderwaniu od ewentualnie wykrystalizowanych stwierdzeń z forum
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

stach pisze:-niech głos w sprawach ważnych mają właśnie dobrodzieje bo to oni dokładając się do forum pokazują że im na forum zależy i niech to będzie ich kolejny przywilej
tutaj raczej skłaniamy się aby w bardziej błahych sprawach (np. kolor gadżetu) głos mieli Dobrodzieje, zaś w sprawach kluczowych przedstawiciele regionów (bez wymogu bycia Dobrodziejem)
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
stach
Użytkownik

no z tym kolorem gadżetu to pojechałeś robert :hahaha:
ja jednak zostanę przy swoim zdaniu
jesteśmy forum po to jest internet żeby korzystać z jego możliwości a decyzyjność dobrodziei jest niejako naturalna

:idea:
właśnie mnie oświeciło
różnica w naszych poglądach bierze się z faktu że ja jak i pewnie nie mała grupa użytkowników traktuje to forum jako właśnie forum a nie mniejsza część z was jako klub TKP
ODPOWIEDZ