Wolałbym raczej zostawić tryb amerykanski, bo nie mam innych świateł do jazdy dziennej.
Znalazłem dziś na forum Octavii info, że we wtyczce do włącznika świateł powinno być 10 pinów (czyli wszystkie) - u mnie jest ich 9, bo brakuje nr 2, który to podobno idzie do bordnetza i właśnie po nim jest podawane +12V po przełączeniu na pozycję "auto". Nistety później była informacja, że to idzie do bordnetza wtyczka A pin 20 - może w Octavii jest inaczej, ale znalazłem obrazek bordnetza jak u mnie w Seacie (i w Touranie) i tam jest tylko 11 pinów we wtyczce A.
Podobno ten brakujący u mnie kabelek jest koloru fioletowego - czy ktoś może to potwierdzić albo sprawdzić jak ma dostęp do schematów. Jeszcze nie zaglądałem u siebie i nie wiem jakie tam są piny we etyczce A. Jakby co to pociągnę kabel od pin 2 we wtyczce włącznika świateł do bordnetza, ale na który pin we wtyczce A go wpiąć i jakim konektorem?
Swoją drogą to strasznie sknerują w tej fabrce Seata - żeby jednego kabelka żałować.
Temat ogarnięty całościowo - wszystko zamontowane i sprawne - błędów brak. Zostało ewentualne strojenie
A tak na marginesie to brakujący kabelek w Seacie Altea musi iść od włącznika świateł pin 2 do bordnetz wtyczka E pin 14.
Dziękuję wszystkim, którzy udzielają się na forum za inspiracje i rady, pozdrawiam.