------------------------------
Naszkryklołech to z mojego fona co mo Tapatalk i kery stoi w antryju na byfyju kole szklonki tyju

Bo licznik na górze forum pokazuje nieprzeczytane tematy. I jak masz "Nieprzeczytane posty (5)" a wejdziesz w temat gdzie jest 10 postów to automatycznie jest więcej do czytaniaTomas pisze:Do tej pory było tak że jak wchodziłem na wątek w którym miałem kilka nieprzeczytanych postów np 5 to automatycznie te 5 postów było odjętych od nieprzeczytanych
Ale wystarczy nie czytać tematów które nas nie interesują, po prostu w nie wchodzisz, a później klikasz oznacz jako przeczytane.lock00 pisze:I jeszcze jedna z ważniejszych rzeczy w forum które nie ma... to oznaczenie tematów jako przeczytane... lub ich ignorowanie, bo jak się ktoś się ocknie i zacznie witać z wszystkimi... to trzeba się logować po to aby 10 min odznaczać kilka stron które są nie przeczytane... dziś Dodi nam zafundował
w ustaleniachcheles pisze:Po drugie mam pytanie jak to będzie z dostępnością forum dla tych co dołożyli do wspólnej kasy, a dla tych co nie planują dotować wspólne dzieło. Jarry pisał o procentowym podziale ?
ustalonecheles pisze:Po trzecie, czy były jakieś rozmowy, żeby pogrupować dział gadżety, chodzi mi o to, wzorem innych forów, żeby klubowe gadżety były dostępne też pakietach (teraz zamawiamy osobno u różnych "dostawców". Marzy mi się by były dostępne pakiety gadżetów, co oznacza, że z gadżety byłaby odpowiedzialna jedna lub grupa osób. To oczywiście wiąże, się ze zmianami, ale myślę, że ułatwi innych użytkownikom zakupy.
Powiedzmy zakup pakietu startowego dałby możliwość oprócz dostępu do forum także do innych działów, związanych z modyfikacjami itp. Coś takiego o czym pisał Cyrus czyli przy dotowaniu forum forumowicz dostawałby np. ramki klubowe/długopis/brelok/wlepa. Modyfikacja oczywiście do dyskusji, ale powiedzmy podział byłby następujący z tych 50 PLN - 20 PLN to gadżety a 30 PLN do wspólnej kasy.
Np. Vegeta, który "dostarcza" ramki klubowe może też zamówić ramki 3D ale koszt matrycy to około 500 PLN. Część forumowiczów jest chętna ale koszty do podziału są olbrzymie. I może z kasy forumowej wykonać matrycę, ona przecież zostanie jako własność klubu i na jej podstawie zamawiać ramki, niech nawet będą trochę droższe ale myślę, że szybko koszt wykonania matrycy się zwróci.
nie było rozmówcheles pisze:Wiem, że moderatorzy są odpowiedzialni za porządek forumowy, ale jak widzę ciężko jest im nad wszystkim zapanować (mają przecież inne obowiązki) i tak mi przyszło do głowy, żeby wspomóc ich w działaniach. Część forumowiczów zapewne zgłasza poprzez formularz uwag posty czy teksty nie wnoszące nic do tematu. Moja propozycja jest taka, by utworzyć grupę forumowiczów, którym zależy na czytelności forum do zgłaszania błędów i postów, które albo są nie w temacie lub nic nie wnoszą do moderatorów. Oczywiście grupa nie musi mieć żadnych specjalnych uprawnień do administrowania forum, chodzi mi o osoby, które mają już dłuższy staż na forum i przy okazji czytania postów będą także reagować na błędy. No chyba, że moderatorzy potwierdzą, że takie zgłoszenia otrzymują od forumowiczów ale nie pojedynczo ale przez dłuży czas.
zgadza się wnosisz bezapelacyjnie bardzo dużo, miałem ostatnio okazje podziwiać na Spocie i fakt dobra robotasobek187 pisze:wnoszę więcej poza forum