Adminowskie działania...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
LYJO
Władca postów
Auto:: 2.0 TDI/BKD/DSG/2004
Imię:: Olek
Podziękował: 34 razy
Otrzymał podziękowań: 17 razy

Re: Adminowskie działania...

Post autor: LYJO »

Nie dobrze, nie dobrze ;)

------------------------------
Naszkryklołech to z mojego fona co mo Tapatalk i kery stoi w antryju na byfyju kole szklonki tyju ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 678 razy

Post autor: jeżu »

Maciek jest opcja składania życzeń z okazji urodzin tak jak na starym silniku?
lock00
Władca postów
Auto:: 1T1
Imię:: -
Podziękował: 32 razy
Otrzymał podziękowań: 50 razy

Post autor: lock00 »

niestety u mnie przekierowanie na ostatni dopisany post kuleje :( , na ogoł... 90% to za każdym razem wyświetlają sie ostatnie 3-4 posty , które wiele razy czytalem ,według mnie powinno być na ostatnim...no chyba że sie mylę i tak mam być ? :bry:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

U mnie też to trochę szwankuje. W większości tematów przerzuca mnie na ostatnio czytany, a np w kalendarzy cały czas ląduję w poście o kolorze czerwonym...
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Auto:: Touran
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

GioW przemyślimy to rozwiązanie.

niko02 u mnie jest ok, ale w tym temacie z kalendarzem mam tak samo - cały czas przenosi do tego jednego posta, wyczyszczę cache forum, może pomoże
lock00
Władca postów

Kiedy u nie których użytkowników przywrócone zostaną podziękowania? jedni mają drudzy nie... ,wiadomo coś?
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Też się dołączę :-) i najlepiej w pierwszej kolejności donatorom :-) :-) :-) :-)
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Ale z licznikiem chyba jest coś nie tak, chyba że zaszły zmiany . Do tej pory było tak że jak wchodziłem na wątek w którym miałem kilka nieprzeczytanych postów np 5 to automatycznie te 5 postów było odjętych od nieprzeczytanych. Teraz mam tak, że nawet jak są dwie strony postów nieprzeczytane w wątku to licznik zmniejsza się o jeden.
lock00
Władca postów

I jeszcze jedna z ważniejszych rzeczy w forum które nie ma... to oznaczenie tematów jako przeczytane... lub ich ignorowanie, bo jak się ktoś się ocknie i zacznie witać z wszystkimi... :hahaha: to trzeba się logować po to aby 10 min odznaczać kilka stron które są nie przeczytane... dziś Dodi nam zafundował :ok:
Awatar użytkownika
admin
Władca postów
Imię:: Maciek
Podziękował: 24 razy
Otrzymał podziękowań: 122 razy
Kontakt:

Post autor: admin »

Tomas pisze:Do tej pory było tak że jak wchodziłem na wątek w którym miałem kilka nieprzeczytanych postów np 5 to automatycznie te 5 postów było odjętych od nieprzeczytanych
Bo licznik na górze forum pokazuje nieprzeczytane tematy. I jak masz "Nieprzeczytane posty (5)" a wejdziesz w temat gdzie jest 10 postów to automatycznie jest więcej do czytania ;)

lock00 pisze:I jeszcze jedna z ważniejszych rzeczy w forum które nie ma... to oznaczenie tematów jako przeczytane... lub ich ignorowanie, bo jak się ktoś się ocknie i zacznie witać z wszystkimi... to trzeba się logować po to aby 10 min odznaczać kilka stron które są nie przeczytane... dziś Dodi nam zafundował
Ale wystarczy nie czytać tematów które nas nie interesują, po prostu w nie wchodzisz, a później klikasz oznacz jako przeczytane.
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Wiem, że moderatorzy są odpowiedzialni za porządek forumowy, ale jak widzę ciężko jest im nad wszystkim zapanować (mają przecież inne obowiązki) i tak mi przyszło do głowy, żeby wspomóc ich w działaniach. Część forumowiczów zapewne zgłasza poprzez formularz uwag posty czy teksty nie wnoszące nic do tematu. Moja propozycja jest taka, by utworzyć grupę forumowiczów, którym zależy na czytelności forum do zgłaszania błędów i postów, które albo są nie w temacie lub nic nie wnoszą do moderatorów. Oczywiście grupa nie musi mieć żadnych specjalnych uprawnień do administrowania forum, chodzi mi o osoby, które mają już dłuższy staż na forum i przy okazji czytania postów będą także reagować na błędy. No chyba, że moderatorzy potwierdzą, że takie zgłoszenia otrzymują od forumowiczów ale nie pojedynczo ale przez dłuży czas.

Po drugie mam pytanie jak to będzie z dostępnością forum dla tych co dołożyli do wspólnej kasy, a dla tych co nie planują dotować wspólne dzieło. Jarry pisał o procentowym podziale ?

Po trzecie, czy były jakieś rozmowy, żeby pogrupować dział gadżety, chodzi mi o to, wzorem innych forów, żeby klubowe gadżety były dostępne też pakietach (teraz zamawiamy osobno u różnych "dostawców". Marzy mi się by były dostępne pakiety gadżetów, co oznacza, że z gadżety byłaby odpowiedzialna jedna lub grupa osób. To oczywiście wiąże, się ze zmianami, ale myślę, że ułatwi innych użytkownikom zakupy.
Powiedzmy zakup pakietu startowego dałby możliwość oprócz dostępu do forum także do innych działów, związanych z modyfikacjami itp. Coś takiego o czym pisał Cyrus czyli przy dotowaniu forum forumowicz dostawałby np. ramki klubowe/długopis/brelok/wlepa. Modyfikacja oczywiście do dyskusji, ale powiedzmy podział byłby następujący z tych 50 PLN - 20 PLN to gadżety a 30 PLN do wspólnej kasy.
Np. Vegeta, który "dostarcza" ramki klubowe może też zamówić ramki 3D ale koszt matrycy to około 500 PLN. Część forumowiczów jest chętna ale koszty do podziału są olbrzymie. I może z kasy forumowej wykonać matrycę, ona przecież zostanie jako własność klubu i na jej podstawie zamawiać ramki, niech nawet będą trochę droższe ale myślę, że szybko koszt wykonania matrycy się zwróci.
Bo jak na razie - nie obraźcie się na mnie, ale widzę, że "wizji" rozwoju naszego klubu to nie ma, a jak jest to jakoś nikt z administratorów nie kwapi się, żeby się podzielić, może to z braku czasu lub z innych powodów. A jeżeli chcemy, żeby forum TKP działało na wysokich obrotach to musimy pomyśleć co dalej.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

cheles pisze:Po drugie mam pytanie jak to będzie z dostępnością forum dla tych co dołożyli do wspólnej kasy, a dla tych co nie planują dotować wspólne dzieło. Jarry pisał o procentowym podziale ?
w ustaleniach
cheles pisze:Po trzecie, czy były jakieś rozmowy, żeby pogrupować dział gadżety, chodzi mi o to, wzorem innych forów, żeby klubowe gadżety były dostępne też pakietach (teraz zamawiamy osobno u różnych "dostawców". Marzy mi się by były dostępne pakiety gadżetów, co oznacza, że z gadżety byłaby odpowiedzialna jedna lub grupa osób. To oczywiście wiąże, się ze zmianami, ale myślę, że ułatwi innych użytkownikom zakupy.
Powiedzmy zakup pakietu startowego dałby możliwość oprócz dostępu do forum także do innych działów, związanych z modyfikacjami itp. Coś takiego o czym pisał Cyrus czyli przy dotowaniu forum forumowicz dostawałby np. ramki klubowe/długopis/brelok/wlepa. Modyfikacja oczywiście do dyskusji, ale powiedzmy podział byłby następujący z tych 50 PLN - 20 PLN to gadżety a 30 PLN do wspólnej kasy.
Np. Vegeta, który "dostarcza" ramki klubowe może też zamówić ramki 3D ale koszt matrycy to około 500 PLN. Część forumowiczów jest chętna ale koszty do podziału są olbrzymie. I może z kasy forumowej wykonać matrycę, ona przecież zostanie jako własność klubu i na jej podstawie zamawiać ramki, niech nawet będą trochę droższe ale myślę, że szybko koszt wykonania matrycy się zwróci.
ustalone
cheles pisze:Wiem, że moderatorzy są odpowiedzialni za porządek forumowy, ale jak widzę ciężko jest im nad wszystkim zapanować (mają przecież inne obowiązki) i tak mi przyszło do głowy, żeby wspomóc ich w działaniach. Część forumowiczów zapewne zgłasza poprzez formularz uwag posty czy teksty nie wnoszące nic do tematu. Moja propozycja jest taka, by utworzyć grupę forumowiczów, którym zależy na czytelności forum do zgłaszania błędów i postów, które albo są nie w temacie lub nic nie wnoszą do moderatorów. Oczywiście grupa nie musi mieć żadnych specjalnych uprawnień do administrowania forum, chodzi mi o osoby, które mają już dłuższy staż na forum i przy okazji czytania postów będą także reagować na błędy. No chyba, że moderatorzy potwierdzą, że takie zgłoszenia otrzymują od forumowiczów ale nie pojedynczo ale przez dłuży czas.
nie było rozmów
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

To jeszcze czekam na trzecie zapytanie co o tym myślicie oraz na wieści co ustaliliście :super:
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
sobek187
Przeglądacz
Imię::
Otrzymał podziękowań: 5 razy

Post autor: sobek187 »

Ja wam powiem co będzie..... komercja....reklamy...ile kosztuje utrzymanie domeny...100 zl.
reszta to wydatki administratorów....
Powiem tak nie dołożę ani grosza gdyż myślę ze wnoszę więcej poza forum( niektórzy wiedza o czym mówię) bo przez forum sie nie da bo tematy sa zamykane oraz nie wszystkim sa na rękę...
zauważyłem również ze zdanie na forum zabiera tylko jarry reszta moderatorów "czuwa" i nie pisze nic.
I powiem tak trochę rzeczy przerobiłem w swoim aucie i uważam ze poza paroma modami nic ciekawego tu sie nie dzieje w porównaniu z innymi forami nie mówiąc o zagranicznych....pełne poparcie dla chelesa
Wyraziłem swoje zdanie. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Imię:: Michał
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

sobek187 pisze:wnoszę więcej poza forum
zgadza się wnosisz bezapelacyjnie bardzo dużo, miałem ostatnio okazje podziwiać na Spocie i fakt dobra robota :super: co nie zmienia faktu ze przecież nie gratis...

tez wyraziłem swoje zdanie i pozdrawiam
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
ODPOWIEDZ