Chodzi mi dokładnie o to:

W jaki sposób woda ma być odprowadzana przez prawą oponę skoro nie ma opon lewych i prawych?
Nawet na stronie Uniroyal piszą, że jest to prawidłowy sposób montażu

Ktoś to może wytłumaczyć czy to czysty markieting?
Niestety wielu producentów tak ma.Feberos pisze:Zastanawia mnie jedna bardzo ciekawa kwestia. Dotyczy opon RainSport 3 a dokładnie magicznego bieżnika asymetrycznego który w cudowny sposób odprowadza wodę spod opony. Szukając filmów w jaki sposób ta technologia działa, znajduje tylko przedstawiające tą po lewej stronie![]()
W jaki sposób woda ma być odprowadzana przez prawą oponę skoro nie ma opon lewych i prawych?
Nawet na stronie Uniroyal piszą, że jest to prawidłowy sposób montażu![]()
Ktoś to może wytłumaczyć czy to czysty markieting?
Dzięki, myślałem również o tym rozmiarze, chociaż bardziej przystaję przy węższych oponach.bartez55 pisze:Mam takie Continentale 225/45r17 moim zdaniem jeździ się komfortowo i ładnie wygląda touran na 17.
Kupiłem tę Dębice do Tourana Cross 2007r. Mega ciche i fajnie odprowadzają wodę. Dystans 2 tyś km to za mało by mówić coś o oponie, ale póki co pierwsze wrażenie bardzo pozytywne.Misiek2M pisze:Dzięki, myślałem również o tym rozmiarze, chociaż bardziej przystaję przy węższych oponach.bartez55 pisze:Mam takie Continentale 225/45r17 moim zdaniem jeździ się komfortowo i ładnie wygląda touran na 17.
dodano 09.05.2019
Zakupiłem alusy VW 17" 6,5J ET41 (OEM)
Teraz przyszedł czas na oponki i znalazłem ciekawą ofertę 205/50 R17 INFINITY ECOMAX 93W XL FR (E,C,70dB). Niska cena 700zł/komplet ! Ktoś miał doczynienia z tymi oponami?
Czy lepiej dopłacić i kupić 205/50R17 Dębicę Presto UHP2 93W? (C,A,67 dB) Cena 1100zł/komplet.