Pedał gazu a'la GTI

Miejsce do prezentowania własnych modyfikacji - co ulepszyliśmy, usprawniliśmy i chcemy podzielić się tym z innymi.
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik
Auto:: Touran
Imię::
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: Przemek_85 »

Ja wiem ze z tym wypelnieniem bedzie problem dla tego min. jeszcze tego nie rozprowadzam, ale mam w domu czarna matowa folie termokurczliwa,ktora mozna podkleic od spodu a od gory zalac czarnym silikonem lub klejem na goraco (tez jest czarny) jak ktos ma jakis pomysl to niech zapodaje :) moze mam mozliwosc zorganizowania materialu...
PS oczywiscie kawalek takiej folii dostarcze razem z nakladka :mrgreen:
Sprzedam Nakładki na pedał gazu GTI
Info na PW

Nie mam już Tourana :(
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów
Auto:: Conceptline, 1.6 z 2009
Imię:: Leszek
Podziękował: 33 razy
Otrzymał podziękowań: 129 razy

Post autor: cheles »

Przemek_85 pisze:Ja wiem ze z tym wypelnieniem bedzie problem dla tego min. jeszcze tego nie rozprowadzam, ale mam w domu czarna matowa folie termokurczliwa,ktora mozna podkleic od spodu a od gory zalac czarnym silikonem lub klejem na goraco (tez jest czarny) jak ktos ma jakis pomysl to niech zapodaje :) moze mam mozliwosc zorganizowania materialu...
PS oczywiscie kawalek takiej folii dostarcze razem z nakladka :mrgreen:
Myślę by zrobić "kopyto" i spróbować wykonać odlew i w to wmontować nakładkę.
"baci" znaczy pozdrawiam.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik

cheles pisze:Myślę by zrobić "kopyto" i spróbować wykonać odlew i w to wmontować nakładkę.
Tez o tym myslalem zeby zrobic odlew z zywicy z domieszka czarnego barwnika ale to juz chyba nie w moim zakresie jedna sztuke to mozna by... ale masowo :) az tyle czasu to nie mam :oki:
Mam 2 miesiecznego Boryska wiec zona nie daje mi zbyt wiele czasu wolnego :roll:
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Przemek_85 pisze:
cheles pisze:Myślę by zrobić "kopyto" i spróbować wykonać odlew i w to wmontować nakładkę.
Tez o tym myslalem zeby zrobic odlew z zywicy z domieszka czarnego barwnika ale to juz chyba nie w moim zakresie jedna sztuke to mozna by... ale masowo :) az tyle czasu to nie mam :oki:
Mam 2 miesiecznego Boryska wiec zona nie daje mi zbyt wiele czasu wolnego :roll:
Mam teścia ma do tego smykałkę to z nim pogadam i wytłumaczę co i jak - uchwyt do słuchawki mi zrobił.
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
jeżu
Władca postów
Auto:: PB8
Imię:: Tomek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 673 razy

Post autor: jeżu »

Pomysł jak najbardziej, tylko cały szkopuł z tym wypełnieniem.... Jak sami widzicie w oryginalnym pedale wypełnienie nie jest też równo z elementem ze stali, tylko wystaje na zewnątrz, coby noga nie zjeżdżała.... Przemek pomyśl to konkretnie..... Pomysł :ok:
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

Ja jestem jak najbardziej za :). piszę się na 1szt.
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik

Prubowalem zalepic to silikonem,ale nie trzyma sie do tego materialu,moze jakby zmatowic aluminium to byloby lepiej,kupilem wczoraj jakas czarna mase szpachlowa i tez lipa bo nie zasycha :/ znalazlem w sieci cos co nazywa sie zywica do odlewania w formie i jest w roznych kolorach,zostapna w opakowaniach 1litr,tylko zastanawiam sie czy mam tyle czasu aby sie w to angazowac na taka skale...
Czy jakby zalepic to od wewnetrznej strony ta czarna folia termokurczliwa to ten brud nagromadzony w wycieciach bedzie az tak przeszkadzal ? przeciez przy odkurzaniu auta zawsze tam odkurzamy przynajmiej ja jak mam pedaly zablocone to zawsze je mokra szmatka wycieram
Info na PW

Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Przemek_85 pisze:Prubowalem zalepic to silikonem,ale nie trzyma sie do tego materialu,moze jakby zmatowic aluminium to byloby lepiej,kupilem wczoraj jakas czarna mase szpachlowa i tez lipa bo nie zasycha :/ znalazlem w sieci cos co nazywa sie zywica do odlewania w formie i jest w roznych kolorach,zostapna w opakowaniach 1litr,tylko zastanawiam sie czy mam tyle czasu aby sie w to angazowac na taka skale...
Czy jakby zalepic to od wewnetrznej strony ta czarna folia termokurczliwa to ten brud nagromadzony w wycieciach bedzie az tak przeszkadzal ? przeciez przy odkurzaniu auta zawsze tam odkurzamy przynajmiej ja jak mam pedaly zablocone to zawsze je mokra szmatka wycieram
Przemek jak możesz podeślij mi jedną nakładkę (oczywiście zapłacę) też coś pokombinuję z teściem
Obrazek
VW Touran by chelesline
Awatar użytkownika
Przemek_85
Użytkownik

cheles, [quote][/quote]
Moge podeslac za free w celach edu. Pod warunkiem ze jak beda zrobione z docelowego to kupisz :mrgreen: :mrgreen: podaj dane na pq
Info na PW

Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Godny temacik!
:piwo: :brawa:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
cheles
Władca postów

Przemek_85 pisze:cheles,
Moge podeslac za free w celach edu. Pod warunkiem ze jak beda zrobione z docelowego to kupisz :mrgreen: :mrgreen: podaj dane na pq
Pewnie że tak info poszło na PW

U mnie wyglada tak na razie - kombinowałem ale jeszcze ideału nie ma.

Obrazek
Obrazek
VW Touran by chelesline
ODPOWIEDZ