jaras99 pisze:dzięki wszystkim za pomoc i jarry-emu za manuala, który był mi bardzo pomocny w rozwiązywaniu tej zagadki

jaras99 pisze:dzięki wszystkim za pomoc i jarry-emu za manuala, który był mi bardzo pomocny w rozwiązywaniu tej zagadki
wspaniała informacjaBzyku pisze:wszystko pięknie działa i wygląda jak z fabryki
przypuszczam że widzimisie producenta, jak webasto to znaczy że klient będzie w zimnym klimacie to od razu grzane fotele, dodatkowo statystyka zamówień była pewnie coś koło 99,99% zamawiających webasto brała grzane siedzenia, więc połączyli 2 opcje dla jakiegoś swojego ułatwienia, nie widzę żadnego technicznego uwarunkowania żeby założyć webasto bez GFsiemi1 pisze:Tak z ciekawości, wiecie dlaczego w OIII zamawiając webasto trzeba wybrać grzane stolki?
... a co ma piernik do wiatraka ? czyt. climatic - climatronik ?hagio pisze:A jak najprościej przeszczepić fotele z auta gdzie był climatronic do auta gdzie fabrycznie jest climatic. Koleś kupił ode mnie fotele i jest zonk bo inne wtyczki
Gościu twierdzi i faktycznie tak jest że nie ma pod siedzeniem sterowników od grzania foteli a miał wcześniej grzane z fabryki. Wtyczkę owszem ma kwadratową ale z pinami męskimi,czyli tak jak w sterowniku. Jego fotele mialy mocowanie wszystkich wtyczek w jednym miejscu, u mnie kazda wtyczka jest mocowana osobno pod fotelem do jego konstrukcji . Stąd moje pytanie jak to najlepiej/najprościej przerobić.yox pisze:... a co ma piernik do wiatraka ? czyt. climatic - climatronik ?hagio pisze:A jak najprościej przeszczepić fotele z auta gdzie był climatronic do auta gdzie fabrycznie jest climatic. Koleś kupił ode mnie fotele i jest zonk bo inne wtyczkijedynie czym może się różnić to wtyczką od airbaga (żółta) chyba od 2008 jest inna
odpowiedz jest jedna ...... ELSAhagio pisze:.... Stąd moje pytanie jak to najlepiej/najprościej przerobić.
Biorca z 2004 na Climaticu, dawca 2005 na Climatronicu. Biorca twierdzi ze fabrycznie miał podgrzewane fotele,dawca na 100% fabrycznie grzane fotele,instalacja jak widać na foto nie jest taka sama ponieważ osobiście wykrecałem fotele ze swojego i wiem jak było u mnie. U biorcy 3 wtyczki zółta -airbag,czarna kwadrat 6 pin-grzane fotele,3 nie pamietam ale są osadzone w białym uchwycie jedna obok drugiej, u mnie każda wtyczka jest mocowana osobno do stelaża fotela od spodu. Kilka zdjęć dawcyyox pisze:... ELSA Twoim przyjacielem, a po za tym nic nie piszesz z jakiego rocznika auto (biorca) z jakiego rocznika fotele (dawca)fotele podgrzewane czy nie ? climatic czy clomatronic nie ma nic do podłaczenia foteli
inna pinologia w samym panelu (podgrzewane fotele) ale sama instalacja pod fotelami taka sama
...hagio to jest tak opisane, ze ja juz nic z tego nie kumamhagio pisze:Gościu twierdzi i faktycznie tak jest że nie ma pod siedzeniem sterowników od grzania foteli a miał wcześniej grzane z fabryki
Powiem tak,też mnie koleś zdziwil informacją że mu moje fotele nie pasują(grzanie) Na drugim zdjeciu pare postów wyrzej widać tą wtyczke 6pin zarobione 5 pinów jak jest wpięta bezposrednio do różowo czarnej wtyczki która wychodzi z podłogi w aucie jeszcze ze starymi fotelami.Nie widać nigdzie owego sterownika, szczerze mówiąc to już nie moja broszka i tylko czysto z ciekawosci poruszylem temat. Numer wtyczki ze zdjęcia która wychodzi z fotela to 1j0937726.przekaźniki moje są takie 7L0959772 G na tą chwilę przekaznik ma męską końcówkę i jego wtyczka też.Reszta wtyczek pasuje.yox pisze:...hagio to jest tak opisane, ze ja juz nic z tego nie kumamhagio pisze:Gościu twierdzi i faktycznie tak jest że nie ma pod siedzeniem sterowników od grzania foteli a miał wcześniej grzane z fabrykiw których fotelach nie ma sterowników w Twoich czy jego ori ?
jeśli fotele są podgrzewane to MUSZĄ mieć sterowniki/sterownik po fotelami/fotelem
... jeżeli fotele zrówno jego jak i Twoje są oryginalnie z tych roczników, które podałeś to macie instalację ogrzewania tzw. "dwusterownikową" patrz. pierwsz strona tego tematu
... do tej kwadratowej kostki u niego (męska) powinien podłączyc kostke z fotela (żenska) z fotki wnika, że on ma instalację 2 sterownikową (obsadzone 5 pinów)
... a co z reszta wtyczek airbag tez nie pasują ?