Bagażnik na reling
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Re: Bagażnik na reling
Jeśli masz Aguri płaskie szerokie takie jak skrzydło to nie powinno być gwiazdania. Ja jeżdżę z nimi do 160km/h.
A założyłeś gumowe uszczelki w górny rowek i plastikowe zaślepki dolnych wycięć pod stopy. Jeśli są założone to nic nie gwizda. Ja na początku założyłem tylko górne a dolne zostawiłem nie zaślepione i było słychać gwizd.
A założyłeś gumowe uszczelki w górny rowek i plastikowe zaślepki dolnych wycięć pod stopy. Jeśli są założone to nic nie gwizda. Ja na początku założyłem tylko górne a dolne zostawiłem nie zaślepione i było słychać gwizd.

-
acas5555
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 TDI
- Imię:: Andrzej
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Wszystko zmontowane jak w instrukcji tylko nie wiem o co chodzi z tymi plastikowymi zaślepkami dolnych wycięć pod stopy.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
-
gorny7
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,6 BGU 2005
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
mam pytanie czy mocował ktoś jakieś sprzęty na belkach aluminiowych za pomocą tradycyjnych obejm metalowych?
czy taka metalowa obejma nie uszkadza aluminiowej belki , czy np nie ślizga sie na boki?
czy taka metalowa obejma nie uszkadza aluminiowej belki , czy np nie ślizga sie na boki?
Touran 1,6 102KM BGU 2005r (przód lift).LPg Stag/Qmax Plus.Tur/Baracucda
-
gorny7
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,6 BGU 2005
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
chodzi mi o cybanty czy nimi ktoś mocował do aluminiowych belek(nie tych szerokich skrzydeł(np Agruri) tylko tych zwyklych) . w belki metalowe w otulinie z pcv cybant sie lekko wcina i nie przesuwa. tu aluminum jest twarde do tego jeszcze ma owalny kształt ?
Ostatnio zmieniony pn cze 13, 2016 09:32 przez gorny7, łącznie zmieniany 1 raz.
Touran 1,6 102KM BGU 2005r (przód lift).LPg Stag/Qmax Plus.Tur/Baracucda
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ja nie dałem rady na swoich belkach aluminiowych (owalnych) użyc tradycyjnych cybantów, które wczesniej miałem do stalowych belek prostokątnych. cybanty są za wąskie.
musiałem kupić osobny zestaw mocujący.
musiałem kupić osobny zestaw mocujący.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
W zależności od rodzaju belek jakie masz. Ja w swoich thule czy vw ory montowalem bez problemu. Na belka powinna być guma od góry która "trzyma" box czy inny sprzęt i nie pozwala się przesuwać.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
ta gumka to jest tylko po to by belek nie rysować i zmniejszać szumy podczas jazdy - wiatr owiewa owalna belke i nie wiruje przy poprzecznym nacieciu.wujo_sam pisze:Na belka powinna być guma od góry która "trzyma" box czy inny sprzęt i nie pozwala się przesuwać.
od tego aby box sie nie przesował sa mocowania
chyba ze mowa o pasie/gumie, który nakłada się na box, aby sie przypadkiem nie otworzył.
ja głownie korzystam z wsówek (bagazniki na rowery) i nie chciało mi się już ciąć tej gumy. w efekcie mam porysowane belki, a szum jest tak czy siak.
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
To się zgadza ze box mocowany jest za pomoca uchwytow. Chodziło mi o to ze jak zapniesz box to bez tych gumek zawsze ci się przesunie coś tam podczas jazdy. Dlatego dałem słowo trzyma w " ..". Ale to juz mniejsza o to bo off top się zacznie nam robić w temacie.
-
wojtekup
- Auto:: Focus 1.6 2006
- Imię:: Wojtek
Mam prośbę do osób które mają niskie belki typu: Thule Wingbar Edge, Inter Pack Quiet, Aguri Prestige: czy możecie zmierzyć (w miarę dokładnie
) jaka jest wysokość auta z tymi belkami? Pytam bo (dalej) myślę o boxie na Touranie który zmieści się do garażu 203cm... mam takie dane:
- Touran I, wysokość: 1652mm (tylko nie wiem czy to jest z czy bez relingów...)
- box Thule Dynamic 800, wysokość 304mm (https://cdn1.static-tgdp.com/assetloade ... t=PL&att=1)
co daje 1956mm, czyli do granicy 2030mm jest 74mm i tyle belki mogły by powiększać maksymalnie bazową wysokość Tourana (zakładające że to 1652mm jest mierzone z relingami)
---edit---
trafiłem na jakaś stronę zza wschodniej granicy na której jest pokazany Touran I z Aguri Prestige i boxem WTR-490 (który wygląda jak podróba Thule Dynamic): https://goo.gl/ZuGBQn korzystając ze zdjęcia przedstawiającego bok auta można próbować wyznaczać za pomocą zwykłej linijki stosunek wysokości ayta z boxem do wysokości samego auta, z tych pomiarów wychodzi że taki zestaw ma +/- 200cm...
- Touran I, wysokość: 1652mm (tylko nie wiem czy to jest z czy bez relingów...)
- box Thule Dynamic 800, wysokość 304mm (https://cdn1.static-tgdp.com/assetloade ... t=PL&att=1)
co daje 1956mm, czyli do granicy 2030mm jest 74mm i tyle belki mogły by powiększać maksymalnie bazową wysokość Tourana (zakładające że to 1652mm jest mierzone z relingami)
---edit---
trafiłem na jakaś stronę zza wschodniej granicy na której jest pokazany Touran I z Aguri Prestige i boxem WTR-490 (który wygląda jak podróba Thule Dynamic): https://goo.gl/ZuGBQn korzystając ze zdjęcia przedstawiającego bok auta można próbować wyznaczać za pomocą zwykłej linijki stosunek wysokości ayta z boxem do wysokości samego auta, z tych pomiarów wychodzi że taki zestaw ma +/- 200cm...
- cirek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T3 CFHC 2014 CUP
- Podziękował: 26 razy
- Otrzymał podziękowań: 34 razy
Hej,
Przebrnąlem przez temat i widzę że belki AGURI są ok.
Które z poniższych belek polecacie do boxa:
AGURI 1
AGURI 2
-- N cze 23, 2019 18:32 --
Cały dzień czytam i oglądam. Wybór padł na:
Belki AGURI i Kufer BOX HAKR Magic 320 L
Co do belek to wiem, że są ok.
Czy ktoś może już ma taki kufer?
AGURI 1
AGURI 2
1T3 CFHC
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Cena boxy niezła. Szok.cirek pisze:Hej,
AGURI 1
AGURI 2
Nie wiesz czy jest możliwość montażu na adapter z rowkiem T?
Pozdrawiam!
- cirek
- Zaawansowany
Nie bardzo wiem o jaki adapter chodzi?Ciapek pisze: Nie wiesz czy jest możliwość montażu na adapter z rowkiem T?
1T3 CFHC
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Sprawdziłem. Jest.cirek pisze:Nie bardzo wiem o jaki adapter chodzi?Ciapek pisze: Nie wiesz czy jest możliwość montażu na adapter z rowkiem T?
Box możesz montować na obejmy a także na śruby w tzw rowek T. Zobacz sobie w necie. Na pewno będziesz wiedział.
Masz już te belki? Jesteś w stanie powiedzieć ile belka wystaje ponad wysokość relingów?
Pozdrawiam!
- cirek
- Zaawansowany
Belki faktycznie są wygięte lekko w łuk, niestety nie mierzyłem ich. Mam już boxa zamontowanego od soboty. W niedzielę wyjazd na wczasy.
Tu masz linka do zdjęć
https://drive.google.com/folderview?id= ... dHBYmNBhpW
Belki:
Plastiki faktycznie mogły by być lepsze jednak aż takiej tragedii nie ma. Myślę że dzięki temu że nie wystają poza relingi to nie szumią i są opływowe. Po wczasach zdejmę boxa i pojeżdżę z samymi belkami tak dla sprawdzenia.
Box:
Nie jest to Thule, ale jak za tą cenę jest naprawdę ok. Przy 130 km/h szum jest akceptowalny, to jest max. zalecana prędkość. Jednak przetestowałem go przy 180 km/h jadąc w nocy na S3 i powiem, że naprawdę dał radę. Nie rozleciał się choć był pusty jak afrykański bęben. Jak dla mnie rewelacja za tą cenę. Może x2 w roku będę go używał. Wystarczy.
Tu masz linka do zdjęć
https://drive.google.com/folderview?id= ... dHBYmNBhpW
Belki:
Plastiki faktycznie mogły by być lepsze jednak aż takiej tragedii nie ma. Myślę że dzięki temu że nie wystają poza relingi to nie szumią i są opływowe. Po wczasach zdejmę boxa i pojeżdżę z samymi belkami tak dla sprawdzenia.
Box:
Nie jest to Thule, ale jak za tą cenę jest naprawdę ok. Przy 130 km/h szum jest akceptowalny, to jest max. zalecana prędkość. Jednak przetestowałem go przy 180 km/h jadąc w nocy na S3 i powiem, że naprawdę dał radę. Nie rozleciał się choć był pusty jak afrykański bęben. Jak dla mnie rewelacja za tą cenę. Może x2 w roku będę go używał. Wystarczy.
1T3 CFHC