adamos31 pisze:Witam mam problem wymieniłem licznik na pełny fis nie pokazuje ile jest paliwa a gdzie mam dolutować przewód od pompy te zdjęcia z tego modu na początku opisu ktoś posiada?
-- Wt wrz 26, 2017 21:21 --
Czy pompę muszę wymienić czy tylko dołożyć przewód do licznika.
Witam. Zmieniam pompę i dokładam przewód dodatkowy. Przekopałem się przez wszystkie posty i nie mogę znaleźć (albo przeoczyłem) jaki rodzaj pinów jest we wtyczce pompy i jaki w liczniku? Czy są te same? ...i czy je bez problemu dostanę, np. w jakimś sklepie internetowym?
Druga sprawa to pytanie dot grubości(średnicy) dokładanego przewodu. Wizualnie (na różnych zdjęciach pomp) to w wiązce przewody wyglądają na 0,75mm^2. Jak to wygląda? Jakie macie doświadczenie? Przewód będzie miał więcej niż 10m. Chciałbym aby było jak najbliżej oryginału.
... i po wykonaniu.
Znalazłem numer PINu do licznika w manualu GASIOR-a (GASIOR997) n/t czujnika spryskiwacza: 000979009E. Dodatkowo kupiłem całą wtyczkę z pinami do pompy i wymieniłem na nową: 1K0919231. Przy okazji założyłem nową opaskę na przewód paliwowy do podgrzewacza. Kable do licznika okazały się mniejszej średnicy niż myślałem. Były nawet mniejsze niż 0,5mm2. Ja zastosowałem 0,5mm2 (takie oznaczenie: 1x0,5mm2 LGY H05V-K). Przewód po położeniu okazał się mieć długość ok. 7m a nie jak zakładałem wcześniej (wizualnie powyżej 10m).
Podsumowując: Trochę zapału, jeden dobry dzień roboty i zamierzony efekt osiągnięty.
Witam. Potrzebuję pomocy.Mam Tourana 1.6 FSI z 2003r. wersja Basic, czyli golas.
Wymieniłem licznik na pełny FIS, wszystko działa oprócz wskaźnika poziomu paliwa, jest na zero. a w baku jest ze 20l. Licznik miał ikonke benzyna/Gaz .Myślałem że to jest problem, kupiłem drugi licznik i dalej to samo. Pompę paliwa miałem z 2 przewodami, dołożyłem 3 kabel i zmieniłem czujnik w pompie. Dalej bez rezultatu. Proszę o pomoc.
Skan vcds.
Wednesday,20,February,2019,10:23:38:32264
VCDS Version: Release 11.11.3
Data version: 20120401
Jak podłączę stary licznik bez fis to poziom paliwa wskazuje normalnie. Jak podłączę licznik z pełnym FISem to poziom paliwa zero. Jak podłączyć kable z czujnika do pompy bo już zgłupiałem i może tam robie błąd. Z góry dzięki za info. Wcześniej pokazywał vcds
Address 17: Instruments Labels: 1K0-920-xxx-17.lbl
Part No: 1T0 920 872 B
Component: KOMBIINSTRUMENT VDD 0522
Coding: 0006101
Shop #: WSC 22079 123 00026
VCID: 336F0115522E491
1 Fault Found:
00771 - Fuel Level Sensor (G)
010 - Open or Short to Plus
Wyjąłem pompę, przelutowałem kable i zamontowałem i teraz taki błąd
Witam.
Dzisiaj po zrobieniu skanu. Nie wiem co się dzieje. licznik działa, oprócz wskaźnika paliwa. Dodałem przewód do pompy, ale przez sterownik pompy bo jest przy pompie i znalazłem wolne miejsce w kostce tam gdzie wychodzi 3 przewód od pompy. Może trzeba bezpośrednio omijając sterownik tak jak w manualu. Touran 1.6 FSI z 2003r. Proszę o rade i interpretacje skanu, co mam zrobić i gdzie w vcds co pozmieniać, adoptować. i gdzie sprawdzić wskazania paliwa w vcds.
Thursday,21,February,2019,13:02:34:32264
VCDS Version: Release 11.11.3
Data version: 20120401
Witam, wszystkich bardzo serdecznie, gdyż to jest mój pierwszy post tu na forum.
Chciałbym się podpytać, gdzie mogę szukać przekaźnika pompy paliwa w turanie 2.0tdi 16V 170KM, BMN z 2006 roku ?
Pozdrawiam
witam serdecznie borykam się z problemem zakupiłem pompę paliwa z czujnikiem paliwa trzy przewodowy bo miałem dwu przewodowy zawiozłem do elektryka zamontował pompę i podpiął trzeci przewód do licznika pełen FIS i tu problem nie pokazuje stanu paliwa .Podłączyłem stary licznik i jest stan paliwa .Zrobiłem diagnostykę a tu błąd 00003 sterownik 014 wadliwy .Wcześniej przeprowadzałem diagnostykę przed montażem i podłączeniem przewodu do pompy i licznika nic nie wyskakiwało.Elektryk nie poradził sobie .Nie wiem gdzie morze tkwić problem.
Świetny manual dzięki.
Wczoraj pompa benzyny w Turan 1.6 mpi zaczęła głośno pracować ,warczeć , wibracje były odczuwalne na zbiorniku ,słychać było jak zwalnia. Dziś już padła całkiem ..
1T0919051B trzy przewody do pływaka
Czy mogę zastosować zamiennik SKV 02SKV242 - 3bar'y czy Magneti Marelli MAM00015 - 4bar'y ? Wizualnie wygląda identycznie jak ta uszkodzona.