Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]

Czy to auto warto kupić? Co o nim sądzą inni forumowicze? Tutaj możecie się do woli pytać o auta z ogłoszeń.
trucha0
Użytkownik
Auto:: Touran Cross BMM 2008r.
Imię:: tomasz
Podziękował: 15 razy
Otrzymał podziękowań: 25 razy

Re: Oferty sprzedaży Touranów - oceny, komentarze [2016]

Post autor: trucha0 »

Ogólnie fajny samochodzik braki:spryskiwacze reflektorów przód,czujnik deszczu-zmierzchu,włącznik świateł bez auto,podgrzewane siedzenia przód,bixenony,parktronic tył-przód przebieg o ile oryginalny to ładny pomyśl co z tych rzeczy które wymieniłem są Ci zbędne i kupuj ewentualnie wszystko można dołożyć po zakupie zwróć uwagę na rzeczy które są opisane kilka postów wyżej dotyczy to każdego silnika BMM 140KM czy BMN 170KM co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....
mateuszmati
Początkujący
Auto:: 1T2 2.0 140 BMM DSG
Imię:: Mateusz
Podziękował: 1 raz
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Post autor: mateuszmati »

trucha0 pisze:Ogólnie fajny samochodzik braki:spryskiwacze reflektorów przód,czujnik deszczu-zmierzchu,włącznik świateł bez auto,podgrzewane siedzenia przód,bixenony,parktronic tył-przód przebieg o ile oryginalny to ładny pomyśl co z tych rzeczy które wymieniłem są Ci zbędne i kupuj ewentualnie wszystko można dołożyć po zakupie zwróć uwagę na rzeczy które są opisane kilka postów wyżej dotyczy to każdego silnika BMM 140KM czy BMN 170KM co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....
Cena wysoka, ponieważ wymieniony jest olej w skrzyni, olej w silniku, filtry, rozrząd. Sprzedający tłumaczył się, że jest mu za mały ponieważ prowadzi działalność gospodarcza. Jak dla mnie trochę dziwne tłumaczenie :|
Czytałem artykuł o oznaczeniach silnika, ale przyznaje się jest to dla mnie magia. Nie wiem jak z nr vin wyczytać jaki to silnik oraz które są najmniej awaryjne :cry:
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik
Auto:: OCTAVIA III CKFC
Podziękował: 36 razy
Otrzymał podziękowań: 57 razy

Post autor: Mefju »

mateuszmati pisze:Nie wiem jak z nr vin wyczytać jaki to silnik
sam tego nie zrobisz, musisz poprosić kogoś na forum albo zadzwonić do ASO i podać im numer vin.
Skoda Octavia III 2.0 TDI CKFC 2013
VW Golf V 1.9 TDI BXE 2008 Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

z tym wyposażeniem to też popłynął, tempomat aktywny ? poduszka powietrzna chroniąca kolana ?
trucha0
Użytkownik

W rocznikach 2007-2010 nie masz do wyboru nic innego z silników 2.0 TDI jak BMM i BMN więc skup się na tych 2 silnikach.Tłumaczenie jak tłumaczenie każdy może coś wymyślić...sprawdź go dobrze nawet miernikiem lakieru,najlepiej też zadzwonić do ASO podać VIN i zapytać czy wymieniali już w nim wtryski Siemensa bo jak nie to ja bym go nie brał...a wyposażenie w aktywny tempomat albo poduszkę kolan to niezły kicior najlepiej weź kogoś kto wie gdzie spojrzeć i co sprawdzić bo jak piszesz jesteś początkujący nie wierz mu w kity że wymiana oleju w skrzyni ja płaciłem z filtrem 500zł,silniku z filtrami oleju i paliwa Mann 250zł,rozrząd 500zł z pompą wody podnosi cenę tak znacząco za tyle to można dorwać ładnego Crossa albo zwykłego w okolicy 2010r.

Co o silników czy to BMM czy BMN mają dwumasę,turbinę,DPF,EGR,pompowtryski i inne dobrodziejstwa współczesnego diesla,ogólnie panuje taka opinia że BMM mniej wysilony i mniej awaryjny bo to 140KM ,turbina GTB1646V mniejsza i mniej podatna na chipy ale przy DSG zapomnij o wysokich chipach,8 zaworów,pompki Bosch na BMN znów zauważyłem więcej negatywnych opinii nawet na tym forum ale nie tylko...
Awatar użytkownika
kubbus5
Przeglądacz
Auto:: Touran 2.0TDI 2009
Imię:: Kuba
Podziękował: 2 razy
Otrzymał podziękowań: 15 razy

Post autor: kubbus5 »

trucha0 pisze: co do ceny to sporo sobie liczy ale to już pozostawiam do przemyślenia dla każdego indywidualnie....
Moim zdaniem cena jak najbardziej ok jak za takie auto. Ja swój sprzedałem 2007r za 30 tysi bezwypadek wszystkie szyby ori i też miałem dużo rzeczy zrobionych serwis w ASO, rozrząd itp itd. A kupujący moje auto oglądał już 9 z kolei to mi powiedział jakie śmietniki ludzi sprzedają. Wziął i nawet nie jęknął żeby chociaż 1zł opuścić z ceny. Druga sprawa że na pewno nie kupisz Crossa ani 2010 roku w tej cenie jak piszesz. Wejdż sobie na mobile.de i zobacz po ile chodzą auta w Niemczech chyba że kombinowany u nas w Polsce od handlarza!
trucha0
Użytkownik

Każdy swoje ceni wiadomo ale tu rozmawiamy o samochodzie od handlarza z opisem jak widać jeżeli miałby być pewny to ok ale ta cena uważam że jest spora ja kupiłem Crossa w DSG od Niemca 2008r. za niecałe 30 tys. i jako ciekawostka samochód sklada się z jednego kawałka i ma nic nie malowane okazje tez się zdarzają...
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik

trucha0 pisze:rozmawiamy o samochodzie od handlarza
to auto raczej nie jest od handlarza, jesli rozmawiamy o Touranie z Żórawiny.
trucha0
Użytkownik

Yyy :shock: nie wiem co mi się udumało że opisuję auto z Augustowa a to międzyczasie przecież jeszcze jedno było...faktycznie od osoby prywatnej...
Awatar użytkownika
chr
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 BXE 139KM 2006
Imię:: Chr
Podziękował: 5 razy

Post autor: chr »

Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
Keep Ya Head Up
Awatar użytkownika
Mefju
Użytkownik

chr pisze:Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
ze zdjęć nie wiele widać bo robione chyba komórką?

Zdjęcia robione zaraz po umyciu auta więc średnio będzie widać jakiekolwiek defekty lakieru itp.

Cena 16500 za 2005 rok 1.9 tdi po wymianie olejów i filtrów oraz z nowymi oponami wydaje się być dziwnie podejrzana.

włącznik ładnie wytarty więc może mieć te 240k albo i więcej.

ciekawi mnie od czego są te alufelgi, bo chyba nie od VW?

Widać też, że Pan ma drugiego Tourana po lifcie w garażu.
Awatar użytkownika
DLUGI-74
Expert
Auto:: VW Touran Cross
Imię:: Tomasz
Podziękował: 54 razy
Otrzymał podziękowań: 63 razy

Post autor: DLUGI-74 »

Mefju pisze:
chr pisze:Drodzy forumowicze, co sądzicie o tym egzemplarzu? http://olx.pl/i2/oferta/vw-touran-1-9-t ... 8f9413c68b Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi
ze zdjęć nie wiele widać bo robione chyba komórką?

Zdjęcia robione zaraz po umyciu auta więc średnio będzie widać jakiekolwiek defekty lakieru itp.

Cena 16500 za 2005 rok 1.9 tdi po wymianie olejów i filtrów oraz z nowymi oponami wydaje się być dziwnie podejrzana.

włącznik ładnie wytarty więc może mieć te 240k albo i więcej.

ciekawi mnie od czego są te alufelgi, bo chyba nie od VW?

Widać też, że Pan ma drugiego Tourana po lifcie w garażu.
koła od sharana.
trucha0
Użytkownik

Ze zdjęć faktycznie mało widać co ma na pokładzie...licznik chyba z 1/2FIS,włącznik wytarty ładnie czyli może mieć więcej najechane bo u siebie w innym samochodzie przy 240kkm miałem włącznik w stanie idealnym bez auto czyli codziennie był dotykany i przekręcany,szyby raczej 4 elektryczne,felgi przypominają mi wzór z BMW,climatronik,jeżeli wymienione wszystko jak w opisie rozrząd,filtry,oleje,opony to warto się zainteresować obowiązkowo sprawdzić pod wzg.wypadkowości...
Awatar użytkownika
sony69
Początkujący
Auto:: VW Touran 1,9TDI 2009
Imię:: Robert
Podziękował: 8 razy
Otrzymał podziękowań: 9 razy

Post autor: sony69 »

Jeżeli ma w garażu po lifcie, to znaczy że był zadowolony z przedlifta . Jeśli faktycznie zainwestował w rozrząd i całą resztę, to ja też bym się zainteresował. Gdyby chciał wydębić od kupującego ostatni grosz,to chyba darował by sobie taki wydatek. No ale oczywiście przed kupnem na kanał :)
With VW to THE END !
Awatar użytkownika
chr
Początkujący
Auto:: Touran 1.9 BXE 139KM 2006
Imię:: Chr
Podziękował: 5 razy

Post autor: chr »

Dziekuję za podpowiedzi ale nie nie zdążyłem - już nieaktualne.

-- Pt lut 19, 2016 09:59 --

Drodzy forumowicze a ten przypadek ---> http://olx.pl/oferta/volkswagen-touran- ... 8e9c929c39

Z góry dziękuję.

PS. Nie ma ktoś z forum jakiegoś touranika 1.9tdi 105 km do 19 tysi na sprzedaż? ;)
Keep Ya Head Up
Zablokowany