Adminowskie działania...

Tu zgłaszamy wszelkie propozycje zmian odnośnie działania forum.
Awatar użytkownika
Letis
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
Imię:: Paweł
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 32 razy
Kontakt:

Re: Adminowskie działania...

Post autor: Letis »

W sumie to mega dziwne. Dla mnie ten temat miał działanie motywujące. Widziałem ze ktoś cos zrobil, szukałem jak itp i sam tworzyłem. Skoro administracja podjęła taką decyzję to może napisze dlaczego konkretnie .
Obrazek
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

rzutnik pisze:potem wyjdzie że pierwszy post został napisany znacznie później niż kolejne
pisałem o innej sytuacji, że w OSTANIM poście w swoim wątku można tak robić, nie w pierwszym!!!

zważ też że była to konkretna podpowiedź do jakiegoś tam problemu a nie rozwiązanie do braku zablokowanego wątku o którym piszemy

wątek zablokował Turanek i na pewno miał swoje powody (ja ich nie znam na tę chwilę), na pewno też się wypowie w tzw. wolnej chwili a u niego to akurat może znaczyć za dzień czy dwa o czym z góry informuję aby się nie denerwować, dobrze że piszecie jak bardzo wam w niesmak brak możliwości pisania w tym wątku, na pewno sprawa się wyjaśni i wątek w tej czy innej formie powróci :drinks:
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
GioW
Expert
Auto:: 2.0 TDI BKD HL '04
Imię:: Janek
Podziękował: 27 razy
Otrzymał podziękowań: 91 razy

Post autor: GioW »

jarry pisze:nie do końca, prosty sposób to wchodzisz w edycję swojego ostatniego posta, kopiujesz zawartość, dopisujesz co tam nowego zrobiłeś, całość treści zapisujesz sobie np. w notatniku, kasujesz swojego starego posta, piszesz nowego posta z treścią z notatnika, post będzie miał nowy nr i znacznik, wszelkie powiadomienia pójdą jak dla nowego posta, ot taki mały myk który może się przydać teraz czy w innej sytuacji... :drinks:
Akurat ten sposób znam i tak kilka wątków pisałem, znam też inny (ciut uciążliwy) gdzie forum nie sumuje postów jednego autora i też tak można robić - tylko po co... jaki to ma sens.
Wątek należy uporządkować, nadać jakieś reguły i tyle... w opisie swojego auta, nie będziemy przecież pisać co tydzień, że go umyłem, odkurzyłem czy inne pierdoły a jedynie poważniejsze zmiany tzw. poprawienie fabryki ;)

W zamkniętym wątku ludzie właśnie takie pierdółki wypisywali bo wiadomo, że poważniejszymi modami chwalili się w swoich wątkach o autach. Jednak z tych pierdółek nieraz dało się wyłuskać jakiegoś rodzynka.

BTW. skoro ten temat został zamknięty to proponuję także zamknąć temat Dziś zamówiłem, kupiłem, dziś przyszło - jest to analogiczny temat i też informacje powinny znajdować się w profilu o naszym autku bo głównie ludzie chwalą się co kupili do autka. Można jeszcze kilka takich tematów znaleźć co mają wspólny mianownik i można podpiąć pod profil naszych autek.
Tylko czy o to właśnie chodzi... ??
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

niko02 pisze:Proszę przywrócić temat do łask
Nie było bardzie motywującego i rozpędzającego tematu.
Szybki i na temat.
Jestem tak jak podejrzewam większość kolegów za przywróceniem wątku.
:oki:
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów
Auto:: BKD 2004r. 207KM 470Nm
Imię:: Michał
Podziękował: 384 razy
Otrzymał podziękowań: 325 razy

Post autor: niko02 »

GioW pisze:W zamkniętym wątku ludzie właśnie takie pierdółki wypisywali bo wiadomo, że poważniejszymi modami chwalili się w swoich wątkach o autach. Jednak z tych pierdółek nieraz dało się wyłuskać jakiegoś rodzynka.
To był fajny temat, bo można było popisać właśnie o pierdołach, a nie będę komuś pisał w wątku... a ja zrobiłem to samo albo umyłem tym lub tamtym albo zmieniłem felgi, bo to dopiero będzie syf..

Marku co ty na to, bo widzę, że śledzisz... :)
Touran by niko02Obrazek
ZWzPD :mrgreen:
Obrazek
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Wątek "Co dziś zrobiłem.." został przeze mnie zablokowany po konsultacji z adminem i moderatorami (oprócz Jarrego, zapraszam do moderatorni).
Przyczyna jest prosta i wcześniej poruszana w moich apelach, otóż w tym wątku zaczynał się robić zsyp, ktoś napisał jeden post, do tego inni zadawali pytania, zaczęły się opisy po co to "coś" jest jak to zrobić, itd. W międzyczasie ktoś inny wstawił zupełnie coś nowego i się to skrzyżowało z kolejnym pytaniem użytkownika do poprzedniego tematu.
To że takie pisanie jest wygodne dla użytkowników nie ulega wątpliwości, tylko na dłuższą metę spowoduje śmierć działów na forum, bo będzie jeden temat z setkami stron. Można oczywiście zacząć moderować to wszystko, tylko dlaczego mam poświęcać swój czas i energię na notoryczne poprawianie tego, czego komuś się nie chce??? Chciałbym wam pomóc merytorycznie w tym czasie, pogrzebać, poszukać odpowiedzi.
Ile nam przybyło wpisów do działu modyfikacji? Ilu użytkowników założyło profile dla swoich samochodów?
Panie i panowie wymagajmy od siebie i innych chociaż minimum zaangażowania. Czy przyjemnie jest grzebać w koszu, gdzie jest "mydło i powidło", czy raczej sięgnąć na półkę i wziąć to czego się potrzebuje?
Mój apel o porządek u jednych poskutkował, a u innych nie i dalej było to samo, więc jest taka a nie inna reakcja.
Administracja odpowiada za to forum, więc niech się ono rozwija a nie zwija i swój epilog znajdzie w Hydeparku.
Możecie pomóc rozwijać forum, tylko napiszcie jakie są wasze propozycje odnośnie dalszej kontynuacji wątka "Co dziś zrobiłeś..."
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

Turanek pisze:w tym wątku zaczynał się robić zsyp, ktoś napisał jeden post, do tego inni zadawali pytania, zaczęły się opisy po co to "coś" jest jak to zrobić, itd. W międzyczasie ktoś inny wstawił zupełnie coś nowego i się to skrzyżowało z kolejnym pytaniem użytkownika do poprzedniego tematu.
To samo dzieje się w "poradach przed zakupem", "Co dziś kupiłem|, "Rozbudowa webasto...", "Auto scan..."
Myślę, że w każdym dziale będzie mniejszy, czy większy bałagan...
Czy w "auto scanie" nie można przejrzeć poprzednich postów i analizować błędów, a nuż będą takie same.... Nie. Lepiej wkleić swoje i czekać na odpowiedź, aż ktoś setny raz napisze, jak odblokować webasto... albo, że masz spaloną żarówkę...

Reguły tematu są jasne i nie da się uniknąć pewnych powtórzeń, przeskoków, czy niejasności...

Mamy dział modyfikacje, tam jest wszystko jasne ale nie będę robił manuala, jak to umyłem, odkurzyłem, nawoskowałem samochód, założyłem w nim wzmacniacz, wymieniłem radio, naprawiłem webasto... itd...itp.
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Cesarz
Władca postów
Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
Podziękował: 629 razy
Otrzymał podziękowań: 223 razy

Post autor: Cesarz »

niko02 pisze:nie będę robił manuala, jak to umyłem, odkurzyłem, nawoskowałem samochód, założyłem w nim wzmacniacz, wymieniłem radio, naprawiłem webasto... itd...itp.
Ale możesz to zrobić w temacie swojego auta :mrgreen:
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
Awatar użytkownika
jarry
Władca postów
Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
Imię:: Rołbert
Podziękował: 584 razy
Otrzymał podziękowań: 828 razy

Post autor: jarry »

Turanek pisze:Wątek "Co dziś zrobiłem.." został przeze mnie zablokowany po konsultacji z adminem i moderatorami (oprócz Jarrego, zapraszam do moderatorni).
wątku nie spostrzegłem, mogliśmy może u QQ o tym pogadać ale temat nie wypłynął; jestem już po przeczytaniu rzeczonego wątku w moderatorni, wypowiedziałem się też w nim, krótko to jestem przeciwny zamknięciu wątku "Co dziś zrobiłem..." ale wśród moderatorów moje zdanie jest raczej odosobnione niestety :/, w każdym razie napisałem dlaczego jestem przeciw i być może koledzy zmienią zdanie, dajmy sobie czas do poniedziałku na dyskusje w moderatorni
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)

"Frustra vivit, qui nemini prodest"

*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

Cesarz pisze:Ale możesz to zrobić w temacie swojego auta :mrgreen:
To takich wpisów by było minimum 2 w tygodniu, a jakoś nie widzę dla nich miejsca w moim temacie.
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Tomas
Władca postów
Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
Imię:: Tomek
Podziękował: 438 razy
Otrzymał podziękowań: 127 razy

Post autor: Tomas »

Nie chcę żebyście myśleli że bez tego wątku żyć nie mogę. Ale. Marku z całym szacunkiem ale nie przemawiają do mnie Twoje argumenty. Niewielu mimo wszystko ma takie zacięcie aby modyfikować swoje auta, sam zrobiłem niewiele, nie mam takiej smykałki.

Ten temat był żywy, bowiem tak jak pisałem można było napisać np. kupiłem i założyłem nowe wycieraczki, a ktoś zapytał jak się sprawują itd. To nie jest modyfikacja auta, to eksploatacja.

Zgadzam się że gdzieniegdzie działy umierają. Ale sztuczne sterowanie tego nie zmieni. Mało jest prawdziwie aktywnych forumowiczów. Ile razy o giełdzie pisaliśmy, że modyfikacja postów jest niefortunna, dalej się to nie zmieniło.
Awatar użytkownika
Eljot
Władca postów
Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
Imię:: Lesław
Podziękował: 780 razy
Otrzymał podziękowań: 344 razy
Kontakt:

Post autor: Eljot »

Jestem ciekaw jak wypadło by głosowanie gdyby do tego doszło.
Admini i moderatorzy niewątpliwie powinni pilnować porządku w działach ale od forowiczów też powinno troszkę zależeć.
Jeżeli nam to pasuje a co więcej nie przeszkadza powinno zostać jak jest (było).
[you] zobacz nasz Black Hunk
Obrazek
Awatar użytkownika
niko02
Władca postów

Eljot pisze:Jestem ciekaw jak wypadło by głosowanie gdyby do tego doszło.
Myślę, że tu nie mamy wątpliwości, jak by wypadło, gdyby pytanie było czarne albo białe...
Touran by niko02Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
wujo_sam
Specjalista
Auto:: Touran 2.0
Imię:: Tomasz
Podziękował: 68 razy
Otrzymał podziękowań: 70 razy

Post autor: wujo_sam »

Moim zdaniem dzial byl fajny i zostal niepotrzebnie zamkniety gdyz nikt z nas nie sledzi profili samochodow na forum i kolejnych modyfikacji w nich z roznych powodow. Jezeli mam ochote zobaczyc kogos autko to klikam na jego watek i po sprawie ale ja np. z braku czasu nie jestem w stanie sledzic jakie mody czy zakupy ktos zrobil indywidualnie (oczywiscie jezeli ktos ma profil autka i doda informacje) a ten dzial byl odpowiedni do tego aby podejrzec/zapytac gdyz kazdy z nas zostawial tam jakies info odnosnie zakupow/modow. Znajduje sie on w HYDE PARKU (wiec juz sama nazwa powinna wskazywac co i jak) wiec zeby bylo regulaminowo wystarczylo by dopisac do ''Co zrobiles......- luzne tematy'' i po sprawie. Jak koledzy powyzej zauwazyli jest troche tematow w innych dzialach do moderacji aby byly zgodne z regulaminem jak juz tak ''stalowo'' ma byc prowadzone forum. HP to HP zyjacy swoim zyciem dlategoz to podforum widnieje na kazdym forum. Prowadzenie forum to duza odpowiedzialnosc i kupa spedzonego czasu aby dzialalo poprawnie- wielki uklon za to iz poswiecacie swoj czas ale ograniczajac ''wolne dzialy'' forum ograniczacie forumowiczow. Dobra to tyle ode mnie odnosnie burzy wokol zamknietego tematu bo bana dostane jeszcze i sie narobi.
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Post autor: Turanek »

Eljot pisze:ale od forowiczów też powinno troszkę zależeć.
Ależ jak najbardziej, prosiłem wyżej o propozycje rozwiązań, masz szansę, jaki inni...
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
ODPOWIEDZ