m0nter pisze:Czy ktoś próbował upchać w Tourana 1T2 felgi 19x8 ET27? dość niskie ET, tył pewnie wejdzie, a przód?
m0nter pisze:Czy ktoś próbował upchać w Tourana 1T2 felgi 19x8 ET27? dość niskie ET, tył pewnie wejdzie, a przód?
Ja ostatnio mierzyłem, 18 " 8,5 szerokie z ET 30 i z przodu nie ma szans wystawało prawie 2 cm po za obrys błotnika, więc kupiłem 18" 8 szerokie z ET 48 i jest idealnie z przodu, z tylu mały dystans i jej super
No 19 fajne, ale 18 też nie jest złe ja myślę tak 13 mm założyć, ale jak masz taki i taki to załóż 15 i zobaczysz czy będzie na równo, to też wsumie od opony zależy jaką będziesz miał
Ale jak założysz to daj znać na którym lepiej bo ja będę dopiero kupował dystanse i z chęcią zobaczę jak to u kogoś wygląda
Witajcie. 7,5x16 ET 35 sie zmieści z opona 205/55 R16?
I przy okazji.
Mam jakąś wizje felg, ale macie moze jakieś galerie zdjęć Touranów (najlepiej po lifcie) na felgach 16 celem inspiracji w szukaniu jakiegoś fajneho koła.
Jest na forum kilka tematów ale w praktycznie wszystkich zdjęcia juz nie działają...
Pozdrawiam.
No ja nie jeździłem na nich. Kolega miał 19" sunny i szybko zmienił.
Opinie są różne bo wpływ ma i rozmiar opony, i model i to czy osoba pisząca opinie kiedykolwiek jeździła autem z dobrym kompletem markowych opon czy od zawsze ma tanich używanych.
Jeśli jeździsz spokojnie z punktu a do punktu b to w teorii i sunny wystarczy.
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
A jeszcze jedni mówią , że lepiej do tego mojego tourana kupić alusy 16r ,
wg już sie pogubiłem , jeżdżę mało +/- 500km w miesiącu .
Chciałbym aby jako tako wyglądał na aluskach ,
oryginalne 15 r. mi się nie podoba .
Koledzy chce kupić felgi 17" do tourana 1t3. Parametry felgi to 17x7.5j H2 5x112 et 35. Czy to et będzie pasować? Na te felgi planuje zakup opon 195/45/17 zastanawia mnie jak z komfortem jazdy przy takiej konfiguracji?