droga jest zajefajna....
ze Zgorzelca w okolice Pobierowa droga zajmuje mi około 5h ale jedna podstawowa sprawa. Godzina wyjazdu to max 4 rano inaczej zawsze będziesz stał w korkach
W zeszłym roku jechałem przez DK 11 w okolice Ustki i 11 godz. to trochę przesada tym bardziej iż jedzie ze mną mój 10 miesięczny synek.
Możesz jechać od siebie a4 skręcić na Legnica trochę się pomeczyc i wskoczyć na s3 dwa pasy można jechać. Ostatnio jechałem na rybke do rewala ze swidnicy w sobote o 4 rano i powrót start 20.30 , 4 godziny wracalismy więc złe nie było. Pozdrawiam
Sama A4 - ogólnie nie jest zła... na bramkach małe kolejki... wyskakujesz w Legnicy i później masz najpierw krajowa DK3 (odcinek Legnica - Lubin - Zielona Góra), droga dobra, szybki odcinek, wskakujesz na S3 i praktycznie wyskakujesz z niej na pomorzu Przed Sulechowem masz zwężenie i wahadełko za Szczecinem. Kolega ostatnio odcinek Głogów - Międzyzdroje zrobił w 3h bez problemu. Ale z kolei następnemu zabrało to w ten weekend 5h.
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM
Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Ja miesiąc temu jechałem tą trasą do Międzyzdrojów, wyjechałem z domu o 20 wieczorem na miejscu byłem 4. 30 rano, w tamtą stronę super pusto , do domu wyjechałem o 16 po południu godzinka przerwy 1 .30 byłem w domu 750 km w jedną stronę.
Blupol pisze:Tia...w 8.50 h nad polskie morze ze G. Śląska
Jest to możliwe, ale wszystkie fotoradary Twoje, a na A4 to ze 160km/h i oczywiście zero korków.
nocką zaleciałem z Olkusza pod Kołobrzeg 650km w 6h i 30 min - średnia wyszła 96km/h, szaleństwa strasznego nie było, jechałem na Łódź-Toruń (nowa A1 i tu na tempomacie 160km/h) -Bydgoszcz-Piła-Wałcz-Czaplinek-Kołobrzeg. Grunt to płynna jazda i bez zbędnych postojów.
Masz racje Blupol korków ani grama nie było , przerwa tylko na sikanie dwa razy a na A4 do 140 km S3 też pusto ,jak bym nie jechał to bym nie pisał bzdur.