Dzisiaj rano wsiadam do turanika a tu jedynka potem dwojeczka i szybkie puszczenie gazu na dwojeczce a tu takie szarpniecie jak by był luz w zawieszeniu nie wiem, na wyzszych biegach to samo co to moze byc ? ktos sie spotkał z taka przyczyna ?
Szarpniecie przy puszczeniu gazu lub gwałtownym dodaniu gazu
-
Mariusek84
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1.9 TDI 2003r
- Imię:: Mariusz
Szarpniecie przy puszczeniu gazu lub gwałtownym dodaniu gazu
Witam
Dzisiaj rano wsiadam do turanika a tu jedynka potem dwojeczka i szybkie puszczenie gazu na dwojeczce a tu takie szarpniecie jak by był luz w zawieszeniu nie wiem, na wyzszych biegach to samo co to moze byc ? ktos sie spotkał z taka przyczyna ?
-
Nerxus
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0tdi 2005
- Imię:: Łukasz
Re: Szarpniecie przy puszczeniu gazu lub gwałtownym dodaniu
Hmm. Raczej malo prawdopodbne ze to zawieszenie. Ja bym celowal rzeczywiscie w poduchy albo w dwumasa.
Jak jest mocno wystukany to auta szerpie, bo nie ma co pochlaniac sily.
Masz dsg czy manual. Posluchaj czy przy gaszeniu auta slychac metaliczny stukot lub czy nie masz nadmiernych wibracji przy niskich obrotach. Jak tak to to dwumas.
Pozdrawiam
Jak jest mocno wystukany to auta szerpie, bo nie ma co pochlaniac sily.
Masz dsg czy manual. Posluchaj czy przy gaszeniu auta slychac metaliczny stukot lub czy nie masz nadmiernych wibracji przy niskich obrotach. Jak tak to to dwumas.
Pozdrawiam
-
Mariusek84
- Początkujący
- Auto:: VW Touran 1.9 TDI 2003r
- Imię:: Mariusz
Re: Szarpniecie przy puszczeniu gazu lub gwałtownym dodaniu
Wiecie co najdziwniejsze jest to ze za jakis czas mi pad czujnik halla wymieniłem go na nowszy model i koniec z szarpaniem wszystko od tamtej pory po dzien dzisiejszy jest ok. Z tego co wiem to czujnik odpowiada tez za tempomat bo własnie w miedzy czasie mi padł tempomat, teraz jest wszystko ok. Może komus sie przyda ta informacja.