SKRZYNIA 6 OD GOLFA 4 DO TURANA 1.9 TDI

Problemy dotyczące manualnych skrzyń biegów, a także DSG.
Awatar użytkownika
leonlionheart
Kandydat
Auto:: touran bkc
Imię:: leszek

SKRZYNIA 6 OD GOLFA 4 DO TURANA 1.9 TDI

Post autor: leonlionheart »

witam , mam zamiar kupic tourana 1.9 tdi ale o ile sie orientuje skrzynia jest bardzo krutka 3 tys obr to jakies 140kmh dobrze mowie? pytam sie wszystkich i prosze o odpowiedz czy podejdzie do turana skrzynia 6 np z asz lub arl? czy trzeba sprzeglo 240mn? mam na oku tourana z dwumasem do wymiany i przy okazji bym wymienil sprzeglo z dwumasem od asz oraz skrzynie na dluzsza iz auto ma jezdzic sporo po autostradach i ma byc oszczedne . oczywiscie bedzie chip na 140 koni wiec niech nikt nie pisze ze bedzie za slaby do dlugiej 6. pozdrawiam i licze na pomoc w potwierdzeniu czy pasuje iz od tego zalezy czy kupie tourana. nie mam czasu poszukac w necie etce czy podejdzie ani nie wiem jak szukac nawet. prosze o doswiadczonych z przekladkami skrzyn itp. pozdrawiam i licze na pomoc. jeszcze lepiej jakbym dostal skrzynie od blue motion wiem ze jest bardzo dluga
Awatar użytkownika
Turanek
Władca postów
Auto:: 2x5T1
Imię:: Marek
Podziękował: 23 razy
Otrzymał podziękowań: 111 razy

Re: SKRZYNIA 6 OD GOLFA 4 DO TURANA 1.9 TDI

Post autor: Turanek »

Popraw temat bo jest niezgodny z regulaminem
Pozdrawiam

Turanek
R-Line Obrazek
H-Line Obrazek
Awatar użytkownika
wesol
Władca postów
Auto:: touran BLS i 2x CAYC
Imię:: Pawel
Podziękował: 21 razy
Otrzymał podziękowań: 420 razy

Re: SKRZYNIA 6 OD GOLFA 4 DO TURANA 1.9 TDI

Post autor: wesol »

Ciekawy temat. Było jakieś rozwiązanie bo też mi chodzi po głowie podobna myśl. Nie ukrywam ze wolałbym coś niedrogiego a nie jakaś skrzynie za 1500 zł itp. Nawet myślałem o 5 biegowej długiej.

-- Śr maja 25, 2016 16:55 --

Ciekawy temat. Było jakieś rozwiązanie bo też mi chodzi po głowie podobna myśl. Nie ukrywam ze wolałbym coś niedrogiego a nie jakaś skrzynie za 1500 zł itp. Nawet myślałem o 5 biegowej długiej.
1T2 BLS oraz 2x 1T3 CAYC
ODPOWIEDZ