Odświeżenie listy forumowiczow.
- sianko86
- Specjalista
- Auto:: 2.0tdi CFHC 140km 2011rok
- Imię:: Damian
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Odświeżenie listy forumowiczow.
Witam ostatnio przegladalem logi i aktywnosc osob na forum. I bardzo wiele osob nie logowalo sie od ponad roku a jeszcze wieksza liczba nie ma ani jednego posta. I teraz pytanie czy ktos moze zrobic glowosanie na temat czy trzeba zaktualizowac forum?? Oco mi chodzi?? Mianowicie uzytkownicy z absencja np 6 miesiecy sa usuwani z forum za brak aktywnosci badz zrobic osobny przelicznik na osoby nieaktywne taki jak np osoby z Wa-wy 41. w ten sposob zobaczymy ile mamy aktywnych uczestnikow na forum i frekfecja na zlotach sie poprawi bo aktualnie mamy 629 osob na forum a na zlocie bedzie nas ok30-40 to frekfecja bedzie marna. PYTANIE DO ADMONOW. Czy jest mozliwosc zrobienia aktualizacji ?
Ostatnio zmieniony sob lis 12, 2011 08:58 przez sianko86, łącznie zmieniany 1 raz.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Aktualizacja jest możliwa, tylko, że nie automatycznie, ponieważ w regulaminie nie jest zawarta informacja o takim kroku. Więc możliwie jest wysłanie wiadomości z terminem zwrotnym w celu weryfikacji użytkownika. Niektóre fora mają mechanizm wysyłania zachęcania do wzięcia czynnego udziału.
Sprawę poruszymy w gronie administracji...
PS. Osobiście zgadzam się z taką weryfikacją, bo wiele osób jest tutaj nastawionych li tylko konsumpcyjnie.
Sprawę poruszymy w gronie administracji...
PS. Osobiście zgadzam się z taką weryfikacją, bo wiele osób jest tutaj nastawionych li tylko konsumpcyjnie.
- rock4
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,9 AVQ 2003
- Imię:: Marek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 20 razy
- Kontakt:
Ostatnio na ten temat prowadziłem długą rozmowę z żoną:)
Wnioski do jakich doszliśmy były identyczne z tym co zaproponował sianko86 oraz osobistymi wnioskami Turanek'a (tylko w kwestii konsumpcji nazwaliśmy takich delikwentów "pasożytami").
Jestem jak najbardziej za. Nawet padła propozycja ze strony mojej żony, że aby założyć konto należało by wysłać sms o treści Touran na nr 79XX (koszt wysłanie sms (9zł + VAT)
Wnioski do jakich doszliśmy były identyczne z tym co zaproponował sianko86 oraz osobistymi wnioskami Turanek'a (tylko w kwestii konsumpcji nazwaliśmy takich delikwentów "pasożytami").
Jestem jak najbardziej za. Nawet padła propozycja ze strony mojej żony, że aby założyć konto należało by wysłać sms o treści Touran na nr 79XX (koszt wysłanie sms (9zł + VAT)
-
peterb
- Władca postów
- Auto:: 1.4 TSI DSG HL 2016
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 16 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
rock4 pisze:Nawet padła propozycja ze strony mojej żony, że aby założyć konto należało by wysłać sms o treści Touran na nr 79XX (koszt wysłanie sms (9zł + VAT)
Z tym sms to trochę przesada. Żeby nie było tak, że się nikt nie zarejestruje. Wiecie są ludzie dla których sms za 1 zeta to już dużo. Myślę, że dobrym rozwiązaniem było by zrobić zapis w regulaminie forum mówiący o tym, że jak w przeciągu pół roku lub roku użytkownik nie będzie aktywnie uczestniczył na forum to zostanie usunięty z forum.
- Eljot
- Władca postów
- Auto:: 1T1 BLS 1,9 2006
- Imię:: Lesław
- Podziękował: 780 razy
- Otrzymał podziękowań: 344 razy
- Kontakt:
Wiem, wiem...
Ten entuzjazm był jak najbardziej żartem!
Aczkolwiek za usunięciem jednologowiczów jestem jestem jak najbardziej ZA!
Koleżanki i koledzy wypowiadajcie się na WSZYSTKIE tematy!
W wizytówce jest taki punkcik:
"- oferujemy Tobie współtworzenie portalu i forum"
A to oznacza, że macie pisać co jest OK a co niehalo!
Jeżeli nie będziecie pisać nikt nie dowie się co Wam pasuje!
Jeżeli piszecie to oznacza, że jesteście, czytacie żyjecie!!!
Jeżeli się mylę...
Też piszcie...
Ten entuzjazm był jak najbardziej żartem!
Aczkolwiek za usunięciem jednologowiczów jestem jestem jak najbardziej ZA!
Koleżanki i koledzy wypowiadajcie się na WSZYSTKIE tematy!
W wizytówce jest taki punkcik:
"- oferujemy Tobie współtworzenie portalu i forum"
A to oznacza, że macie pisać co jest OK a co niehalo!
Jeżeli nie będziecie pisać nikt nie dowie się co Wam pasuje!
Jeżeli piszecie to oznacza, że jesteście, czytacie żyjecie!!!
Jeżeli się mylę...
Też piszcie...
- QQRYDZA
- Expert
- Auto:: 1,9tdi
- Imię:: dar
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
;-=
Pół roku to dużo za dużo;-)ja bym wywalał już po 2-3 miesiącach,i tak cześć ludzi loguje się tutaj tylko po to żeby coś sprzedać albo rozwiązać jeden problem ,później szczerze mówiąc maja to w d.wiec można zrobić tak jak to jest z nieprzeczytanymi postami;-) po miesiącu nieaktywności konto kasuje się same;-)lub zawiesza;-)
- Kami
- Użytkownik
- Auto:: VW Touran 2005,
- Imię:: Kami
- Podziękował: 6 razy
Re: ;-=
QQRYDZA pisze:Pół roku to dużo za dużo;-)ja bym wywalał już po 2-3 miesiącach,i tak cześć ludzi loguje się tutaj tylko po to żeby coś sprzedać albo rozwiązać jeden problem ,później szczerze mówiąc maja to w d.wiec można zrobić tak jak to jest z nieprzeczytanymi postami;-) po miesiącu nieaktywności konto kasuje się same;-)lub zawiesza;-)
Może sie zdarzyć że ktoś wyjedzie na miesiąc albo dwa i co niekiedy nawet nie jest w stanie usiąść do kompa i troszkę poklikać ( mówię o osobach bez laptopów ) ,albo przebywających na dłuższym urlopie czy cóś
-
PawelM
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Kontakt:
Witam,
Po co podejmować tak radykalne środki jak usuwanie kont. Wystarczy ich ewentualne ograniczenie w prawach np. brak możliwości wysyłania postów itd...
Należałoby raczej rozdzielić forumowiczów od klubowiczów.
P.S. Jeden post od "nieaktywnego" forumowicza może czasami rozpocząć bardzo ciekawy temat.
Pozdr,
Po co podejmować tak radykalne środki jak usuwanie kont. Wystarczy ich ewentualne ograniczenie w prawach np. brak możliwości wysyłania postów itd...
Należałoby raczej rozdzielić forumowiczów od klubowiczów.
P.S. Jeden post od "nieaktywnego" forumowicza może czasami rozpocząć bardzo ciekawy temat.
Pozdr,