Błąd poduszki powietrznej
-
august
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 1 raz
Błąd poduszki powietrznej
Witam
Wyświetlił mi sie błąd poduszki powietrznej i po przeczytaniu na forum pomysłu aby najpierw spróbować skasować błąd poprzez rozłączenie akumulatora i tak też uczyniłem lecz... po ponownym podłączeniu okazało sie że jest tylko gorzej! świeci kontrolka układu kierownicy, ESP którego nie da się włączyć na przycisku obok lewarka no i poduszka;) Macie jakieś pomysły???
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Nie Lis 13, 2011 14:49 ]
Nazywaj poprawnie tematy. Zgodnie do zawartości postu.. Poprawiłem
Wyświetlił mi sie błąd poduszki powietrznej i po przeczytaniu na forum pomysłu aby najpierw spróbować skasować błąd poprzez rozłączenie akumulatora i tak też uczyniłem lecz... po ponownym podłączeniu okazało sie że jest tylko gorzej! świeci kontrolka układu kierownicy, ESP którego nie da się włączyć na przycisku obok lewarka no i poduszka;) Macie jakieś pomysły???
[ Komentarz dodany przez: jeżu: Nie Lis 13, 2011 14:49 ]
Nazywaj poprawnie tematy. Zgodnie do zawartości postu.. Poprawiłem
Ostatnio zmieniony ndz lis 13, 2011 15:50 przez august, łącznie zmieniany 2 razy.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Przejedz się kawałek(jakieś 100m) zgasnie ESP nastepnie na odpalonym skrec do oporu w lewo,przytrzymaj 1-2sek.skrec do oporu w prawo,przytrzymaj 1-2sek.wyprostuj podjedz kawałek wyłącz silnik i odpal i powinna zgasnąć od układu kier.jak nie to jeszcze sie przejedz i poskrecaj.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- r00x
- Przeglądacz
- Auto:: Audi A4 2.0 TFSI Quattro
- Imię:: Sebastian
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mi jak się zaświecił błąd poduchy to mechanik z miejsca powiedział że pod siedzeniem kierowcy jest jakaś złączka która się rozłącza
Podszedł pogrzebał coś (30 s. roboty) pod tym siedzeniem i błąd poduchy zgasł
Powiedział tylko że trzeba kiedyś to taśmą lepiej przymocować... Od 2 miesięcy problem nie występuje.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
No ale nie mów mi ze poduszka w kierownicy ma złaczkę pod fotelem kierowcyr00x pisze:Mi jak się zaświecił błąd poduchy to mechanik z miejsca powiedział że pod siedzeniem kierowcy jest jakaś złączka która się rozłączaPodszedł pogrzebał coś (30 s. roboty) pod tym siedzeniem i błąd poduchy zgasł
Powiedział tylko że trzeba kiedyś to taśmą lepiej przymocować... Od 2 miesięcy problem nie występuje.
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy