Brak świateł wstecznego
-
kptys
- Auto:: touran 2007 1.9 tdi pd
- Imię:: Kamil
Brak świateł wstecznego
Witam, jestem szczęśliwym posiadaczem tourana z 2007 r. 1.9 tdi-pd ze skrzynią dsg, silnik BLS i od dwóch dni mam problem. Mianowicie nie mam żadnego światła cofania. Nie wiem czy byly w momencie zakupu, bo nie sprawdziłem, a auto mam tydzień. Bylem u kumpla, sprawdziliśmy komputer i nie pokazał błędu włącznika. Nie wiem, czy padły żarówki, nawet nie wiem czy mam jedną czy dwie. Jak zlokalizowac usterkę, bez wydawania zbędnych pieniędzy? Czy może jednak sprawdzić włącznik, ale nie wiem gdzie go szukać.
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Brak świateł wstecznego
A ja zaproszę najpierw do Powitalni, lektury instrukcji samochodu i treści forum.
Jeśli jest spalona żarówka powinien być komunikat/kontrolka, w zależności jakie masz MFA.
Jeśli jest spalona żarówka powinien być komunikat/kontrolka, w zależności jakie masz MFA.
-
kptys
Powitanie wysłałem, żarówki sprawdziłem, a instrukcji nie dostałem. Gdybym to miał to nie byłoby problemu. Kontrolka też się nie świeci.
- kriso
- Przeglądacz
- Auto:: Touran 1.9 TDI,BLS,2006
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 5 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
Witam u mnie było to samo , diagnoza zepsuty czujnik od wstecznego , zakupiłem nowy i montujemy, po wymianie na nowy kicha
, dalej nie ma , no to wykręcamy urwał się gwint został w obudowie skrzyni, ale poradziłem sobie z wykręceniem gwintu
,sprawa okazała się prosta ,wkręciłem stary czujnik bez tej podkładki uszczelniającej na czujniku i EUREKA wsteczny się znalazł, nic nie cieknie bez tej podkładki.
A czujnik masz pod filtrem powietrza.
A czujnik masz pod filtrem powietrza.
-
kptys
Dzięki za podpowiedź, ale u mnie w tym miejscu nie ma czujnika. Mam skrzynię dsg i dlatego mam problem