Witam
Mam kolejne pytanie dotyczące skrzynki bezpieczników pod maska: W moim touranie jest zamontowana skrzynka 1KO937125A jest ona do wymiany. Skrzynka którą kopiłem ma symbol 1KO937132F. Skrzynki niby są takie same, ale na przodzie gdzie są śruby czwarta śruba na starej skrzynce ma wartość 100A a na kupionej jest 80A. Bardzo proszę o pomoc: chodzi mi o to czy te skrzynki są zamienne i czy ta różnica na czwartej śrubie (20A) ma jakieś znaczenie. A możne jest tak, ze jeśli włożę bezpieczniki takie jak w starej skrzynce to na tej czwartej śrubie i tak będzie 100A. Moze ktoś to wie i zechce mi pomóc. Z góry dziękuję za pomoc.
Skrzynka bezpiecznikow pod maska cd
-
mirek1967
- Przeglądacz
- Auto:: Seat Alhambra 2.0CR 2014
- Imię:: Mirek
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 14 razy
Skrzynka bezpiecznikow pod maska cd
[url=http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?f=9&t=10627]Touran by mirek1967]
The Man Who Sold The World
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Re: Skrzynka bezpiecznikow pod maska cd
Jeśli czytałeś na forum kompendium o Touranie to byś wiedział, że są rożne skrzynki bezpieczników zależnie od wyposażenia.
Jeśli to jedyna różnica, to zmień ten bezpiecznik blaszkowy. Radziłbym tez sprawdzić jak wyglądają metalowe mostki bezpieczników i przekaźników, czy są identyczne z twoimi.
Jeśli to jedyna różnica, to zmień ten bezpiecznik blaszkowy. Radziłbym tez sprawdzić jak wyglądają metalowe mostki bezpieczników i przekaźników, czy są identyczne z twoimi.
-
mirek1967
- Przeglądacz
Sprawdzałem od góry skrzynki są identyczne tak samo oznaczone bezpieczniki. W obydwóch skrzynkach jest 1 przekaźnik 100A. Od dołu tak samo te końcówki miedziane z tylu są identyczne i identycznie oznaczone włożyłem nowa skrzynkę i pasuje, jedyna różnica to ten metalowy bezpiecznik (jak na moje oko laika). Mówiąc mostki masz na myśli miejsca w które wkłada się bezpieczniki? I jeszcze jedna prośba: możne mógłbyś mi powiedzieć jak wymienić ten metalowy bezpiecznik. Bardzo dziękuję za pomoc.
- Turanek
- Władca postów
Tak, jeden koniec to osobne przewody rożnych obwodów a drugi to często mostek na kilka bezpieczników.mirek1967 pisze:Mówiąc mostki masz na myśli miejsca w które wkłada się bezpieczniki?
Jeśli masz nakrętkę powyżej tego bezpiecznika, to ja odkręć.mirek1967 pisze: jak wymienić ten metalowy bezpiecznik
PS. Nakrętka dolna jest zintegrowana z konektorem przewodu.
-
mirek1967
- Przeglądacz
Dzieki Turanek może jeszcze Ci zawrócę głowę i poproszę żebyś mi powiedział jak mam sprawdzić te mostki. Sorki za kłopot i dzięki za pomoc.
- Turanek
- Władca postów
Porównać ich długość = liczbę podłączonych bezpieczników do danego mostka