Napiszcie prosze czy trzeba codowac lub jakos ustawiac elektronicznie wtysk Common rail w VW TOURAN 2011r 2.0 TDi 140KM po ich wymianie
Pozdrawiam
Jasne założyć można i auto bedzie jeździć, ale spalanie gorsze, może nierówno pracować, gorsze osiągi, kiepskie spaliny, itd....tarasol pisze:To mi powiedzieli inaczej ze zlozyc, podlaczyc i jechac
-- So lis 15, 2014 11:57 --
A ile placiles za kodowanie i gdzie robiles?
U kolegi w passacie w którym kodowałem wtryski taka sama sytuacja... Rok 2009 przebieg 160 kkm ( kupiony w salonie) ale niestety jeżdżony w wypożyczalni i albo jeździli klienci na "pustym baku", albo lali jakieś kiepskie paliwo, albo TTTM bo pompa paliwa uszkodzona, pełno opiłków w pompie i 4 wtryski do wymiany bo opiłki doszły do wtrysków i uszkodziły je. Wtryski nieregenrowalne itd..tarasol pisze:Najgorsze jest to ze ogolny koszt naprawy calego zespolu paliwowego juz mnie troszke kosztujeMusze zrobic plukanke calej instalacji paliwowej bo gosc od naprawy wtyskow i pompy wykryl opilki i dwa wtryski leja pompa wysokiego cisnienia do wymiany, listwa zasilajaca do wymiany i pompka paliwowa tez. Nie wiem czy plywak w baku da sie wyczyscic czy tez trzeba wymienic
Najgorsze ze w Legnicy nikt nie dysponuje takim sprzetem do Common Rail i nie mam pewnosci czy na zwyklym sprzecie mozna wykryc czy tylko dwa wtyski leza
http://www.dieseltronik.pl/pompy-diesla ... ra-wtryskitarasol pisze:Witam,
Napiszcie prosze czy trzeba codowac lub jakos ustawiac elektronicznie wtysk Common rail w VW TOURAN 2011r 2.0 TDi 140KM po ich wymianie![]()
Pozdrawiam