Zgubiony pilot, niestety od webasto też
-
Nerxus
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0tdi 2005
- Imię:: Łukasz
Zgubiony pilot, niestety od webasto też
Witam
Stała się rzecz straszna, w niewyjaśnionych do dziś okolicznościach straciłem jeden scyzoryk do Tourana 2004 i pilot do webasto. Taki jajkowaty, trójkątny z logiem VW oraz plastikową malutką antenką.
Zaczynam poszukiwania nowych pilotów, moje pytania:
1) Jak kupie pilot używany do VW (ok.80zł), to czy po dorobieniu metalowej części klucza, ktoś z forum może z okolic Wrocka, mógłby mi pomóc go zakodować do auta (otwieranie i immo.)? Ile kosztuje takie dorobienie metalowej części?
W ogóle cz zadziała to tak jak napisałem? Gdzieś czytałem, że używany kluczyk nie zawsze daje się zakodować ;/
2) Czy pilot od Webasto wyglądający identycznie, ale z innym znaczkiem. Np. zamiast VW to BMW, będzie działać z moim autem ?
Zgubiony działał idealnie.
Pozdrawiam
Stała się rzecz straszna, w niewyjaśnionych do dziś okolicznościach straciłem jeden scyzoryk do Tourana 2004 i pilot do webasto. Taki jajkowaty, trójkątny z logiem VW oraz plastikową malutką antenką.
Zaczynam poszukiwania nowych pilotów, moje pytania:
1) Jak kupie pilot używany do VW (ok.80zł), to czy po dorobieniu metalowej części klucza, ktoś z forum może z okolic Wrocka, mógłby mi pomóc go zakodować do auta (otwieranie i immo.)? Ile kosztuje takie dorobienie metalowej części?
W ogóle cz zadziała to tak jak napisałem? Gdzieś czytałem, że używany kluczyk nie zawsze daje się zakodować ;/
2) Czy pilot od Webasto wyglądający identycznie, ale z innym znaczkiem. Np. zamiast VW to BMW, będzie działać z moim autem ?
Zgubiony działał idealnie.
Pozdrawiam
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Re: Zgubiony pilot, niestety od webasto też
Zczytaj z drugiego scyzoryka nr i takiego szukaj. Co do immo to jezeli vagcommander to ogarnie to mogę pomóc (trzeba by poszukać manuala) co do webasto to chyba bedzie pilot od centralki t90 i powonno sie go bez problemu zakodowac.

- achcior
- Początkujący
- Auto:: Touran 1,6 TDI BMT
- Imię:: Achim
Vag commander 1,4 ogarnie to na 100% sprawdzoneLetis pisze:Zczytaj z drugiego scyzoryka nr i takiego szukaj. Co do immo to jezeli vagcommander to ogarnie to mogę pomóc (trzeba by poszukać manuala) co do webasto to chyba bedzie pilot od centralki t90 i powonno sie go bez problemu zakodowac.
Zrob kopie zapasowa wsadu najpierw. Tak w razie W.
modyfikacje.
RNS510
Dynaudio
Podswietlenie LED
Webasto
Kierownica multifunkcyjna.
PFSE WLAN
Asystent zmęczenia
Front Camera Assistance
RNS510
Dynaudio
Podswietlenie LED
Webasto
Kierownica multifunkcyjna.
PFSE WLAN
Asystent zmęczenia
Front Camera Assistance
- JEDARO
- Expert
- Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
- Imię:: Darek
- Podziękował: 214 razy
- Otrzymał podziękowań: 518 razy
Vag commander co najwyżej możesz PIN odczytać ale jak go zakodujesz w nowym kluczyku? Jeżeli dobrze pamiętam to trzeba mieć do tego inny sprzęt.
Jak kupisz kluczyk to najlepiej jest kupić nową czystą pastylkę i tam gdzie dorabiają klucze od razu zakodują właściwy PIN.
A nowe klucze chodzą po 80-150 zł
Jak kupisz kluczyk to najlepiej jest kupić nową czystą pastylkę i tam gdzie dorabiają klucze od razu zakodują właściwy PIN.
-
Nerxus
- Początkujący
Witam
Wielkie dzięki za tak szybkie odpowiedzi.
Podobno Vag Commander się do tego nadaje, jest tam podobno opcja immobiliser, gdzie kodujemy ilość naszych kluczyków, po kolei wsadzamy je do stacyjki i przekręcamy. Co do zakodowania otwierania, to też jest jakaś procedura, podobno bez Vag-a nawet.
Wszystko podobno, bo wyczytane w internetach.
Podzwonię popytam co wyjdzie najtaniej, pozdrawiam.
Wielkie dzięki za tak szybkie odpowiedzi.
Podobno Vag Commander się do tego nadaje, jest tam podobno opcja immobiliser, gdzie kodujemy ilość naszych kluczyków, po kolei wsadzamy je do stacyjki i przekręcamy. Co do zakodowania otwierania, to też jest jakaś procedura, podobno bez Vag-a nawet.
Wszystko podobno, bo wyczytane w internetach.
Podzwonię popytam co wyjdzie najtaniej, pozdrawiam.
- Tomasz_W-wa
- Władca postów
- Auto:: SEAT Ibiza SPORT 1.9 TDI
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 285 razy
- Otrzymał podziękowań: 484 razy
Nerxus nie myl zakodowanie IMO w kluczyku, a zakodowanie sterownika zdalnie otwierającego/zamykającego zamki
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
Pozdrawiam
Tomasz_W-wa
-
dziamot
- Początkujący
- Auto:: 2.0 BKD
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 9 razy
- Otrzymał podziękowań: 7 razy
Kup sobie pilot o tych samych numerach a co do pestki immo to udaj się do punktu gdzie dorabiają klucze do aut i niech zrobią ci kopię z kluczyka który pozostał jesli nie masz zadnego kluczyka to oni juz mają sposoby żeby go odczytać i zaprogramować 
- Letis
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 AZV 2003
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 21 razy
- Otrzymał podziękowań: 32 razy
- Kontakt:
Jak coś to we Wrocławiu polecę ci Robak-a (wklep w google robak klucze i znajdziesz co i jak) chyba że faktycznie Vag commanderem i vcdsem da rade to ogarnąć to służę pomocą.

-
Nerxus
- Początkujący
Ok, jutro z rana zadzwonię do podanej firmy.
Czy orientujecie się jaki pilot od webasto był montowany oryginalnie w Touranach?
T90? T93? T95?
Podobno nie współpracują ze sobą, a wyglądają identycznie ;/
Szkoda, że wszystkie to cholerstwo takie drogie ;/ Scyzoryk to jeszcze, ale ten pilot od Webasto 350zł używka? Przesada...
Pozdrawiam
Czy orientujecie się jaki pilot od webasto był montowany oryginalnie w Touranach?
T90? T93? T95?
Szkoda, że wszystkie to cholerstwo takie drogie ;/ Scyzoryk to jeszcze, ale ten pilot od Webasto 350zł używka? Przesada...
Pozdrawiam
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
fakt, spodziewam się w środę dostawy nowych w dużo atrakcyjniejszej cenie, jakbyś był zainteresowany to dryndnij jutro...Nerxus pisze:T90? T93? T95?
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1