słabo kręci rozrusznik
-
ted353
- Początkujący
- Auto:: vw touran 2.0 2004
- Imię:: Tadeusz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
słabo kręci rozrusznik
Witam forumowiczów.Mam problem z moim tourankiem 2.0 136KM.Gdy temperatura spada do ok.-3st .C rozrusznik bardzo wolno kręci i jest problem z odpaleniem.Myślałem że to aku,ale niestety wymieniłem na nowy zupełnie to samo.Przy rozruchu napięcie spada do ok.10.5 V,a na postoju przy załączonych wszystkich odbiornikach alternator ładuje ok.13.85V.Po dodaniu gazu rośnie na ok.14.1V.Czy zacząć od rozrusznika?np. wymiana szczotek i tulejek czy też szukać najpierw innych przyczyn tej usterki?Sprawdzałem też pobór prądu po uśpieniu systemu i jest w normie od 40-60 miliamper w zależności czy jest czy nie włączony alarm.Czy jest możliwe żeby rozrusznik rozładowywał aku?
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: słabo kręci rozrusznik
Rozrusznik pada, jak chcesz to chyba nawet mam ze swojego do manuala to mogę Ci sprzedać za jakiś dobry prajs
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- winetu_vip
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 2.0, AZV+, 2004
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 27 razy
- Otrzymał podziękowań: 36 razy
Re: słabo kręci rozrusznik
Załóż rozrusznik z VALEO z nowszego modelu ten 11-sto ząbkowy a zobaczysz jak powinien kręcić rozrusznik. Różnica jest ogromna a auto nie do poznania. Pisał o tym kiedyś kolega Muti. Taki rozrusznik idzie wytargać na alledrogo za 150zł. Osobiście udało mi sie kupić za 130zł, z auta co miało przebieg 15tys km.
https://SecreLocal.com - Meet Local Singles - No Verify - Anonymous Sex Dating - Live Dating Site