Sygnał dźwiękowy w kabinie.
-
wojtek_1987
- Początkujący
- Auto:: Touran 2.0 TDI 2009 r.
- Imię:: Wojciech
Sygnał dźwiękowy w kabinie.
Witam, mam nietypowy problem. Mam już Tourana od roku ale teraz pierwszy raz spotkałem się z takim dźwiękiem. Po otworzeniu auta z pilota i otwarciu drzwi z kabiny co chwila coś pika. Jest to taki sygnał jaki się pojawia przy długim siedzeniu w samochodzie bez włączonego silnika z kluczykiem w stacyjce. Z tym, że ten sygnał wydobywa się od razu jak otwieram auto. Po odpaleniu auta sygnału już nie ma. Macie pomysł co to?
-
wojtek_1987
- Początkujący
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Re: Sygnał dźwiękowy w kabinie.
To nie powinno nic piszczeć, przynajmniej nie od świateł. Dźwięk także jest wydawany jako ostrzeżenie o niskiej temperaturze, o włączonym przełączniku kierunkowskazów. Nic na tę chwilę nie przychodzi mi do głowy.
-
wojtek_1987
- Początkujący
No właśnie. Zwykle mi się tak dzieje jak samochód dłużej stoi. Nie wiem o co chodzi. Myślałem, że to światło z tyłu w suficie, bo żona często włącza jak jedziemy wieczorem z synem. Ale przekręcona jest na automat.
-
wojtek_1987
- Początkujący
Nie, nic z tych rzeczy. Może to być informacja o słabym akumulatorze. Bo coś mi zaczął kiepsko odpalać w zimnie?
-- Pt gru 26, 2014 22:01 --
Witam ponownie. Dzis po dwoch dniach stania. W tym jednym na mrozie znowu jest to pikanie. Dodatkowo na wyswietlaczu radia rcd 510 pojawil sie komunikat o niskim poziomie baterii ale nie wiem jakiej bo komunikat szybko zniknal. Czy to moze byc komunikat o niskim poziomie naladowania akumukatora czy jest jakas bateria ktora podtrzymuje zapamietane dane auta w przypadku odpiecia akumulatora?
-- Pt sty 09, 2015 00:04 --
Jak by ktoś miał podobny problem. Pikanie w aucie jest spowodowane niskim stanem akumulatora. Akumulator był na tyle słaby że rozłączał webasto. Po wizycie w ASO dostałem informację, żebym doładował akumulator. Kupiłem jednak nowy.
-- Pt gru 26, 2014 22:01 --
Witam ponownie. Dzis po dwoch dniach stania. W tym jednym na mrozie znowu jest to pikanie. Dodatkowo na wyswietlaczu radia rcd 510 pojawil sie komunikat o niskim poziomie baterii ale nie wiem jakiej bo komunikat szybko zniknal. Czy to moze byc komunikat o niskim poziomie naladowania akumukatora czy jest jakas bateria ktora podtrzymuje zapamietane dane auta w przypadku odpiecia akumulatora?
-- Pt sty 09, 2015 00:04 --
Jak by ktoś miał podobny problem. Pikanie w aucie jest spowodowane niskim stanem akumulatora. Akumulator był na tyle słaby że rozłączał webasto. Po wizycie w ASO dostałem informację, żebym doładował akumulator. Kupiłem jednak nowy.