Sygnał dźwiękowy przy zamykaniu z kluczyka

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
Awatar użytkownika
tomcio1600
Zaawansowany
Auto:: Touran 1.9 AVQ
Imię:: Tomasz
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Sygnał dźwiękowy przy zamykaniu z kluczyka

Post autor: tomcio1600 »

Mam mały problem (sam do końca nie wiem o co chodzi), ale do rzeczy...
Przy zamykaniu z kluczyka (po wciśnięciu guzika na kluczu) zawsze był jeden sygnał dźwiękowy (jedno piknięcie), ryglowanie drzwi i uzbrajał się alarm (pulsowanie diody w drzwiach + uzbrojenie dodatkowego zabezpieczenia - pulsowanie diody w półeczce koło ESP).
Teraz zdarza się, że przy takim samym zamykaniu, słychać dwa sygnały (dwa piknięcia), uzbrojenie, i zamknięcie drzwi (dioda w drzwiach pulsuje), ale bez diody w półeczce. Po otwarciu auta i ponownym zamknięciu wszystko wraca do normy. Czasami dwa razy zamknie się "źle" a za trzecim razem właściwie.
Ogólnie dzieje się to w sposób losowy. Czasami zamyka sie tak, a czasami inaczej. Czasami od razu w sposób właściwy.

Macie jakiś pomysł ?? A przy okazji... czy za pomocą VCDS'a można jakoś ściszyć głośność tego piknięcia przy zamykaniu ? Wiem, że można je całkowicie wyłączyć, ale czy jest możliwość jego ściszenia :>
Jest:
* Mondeo 2.0 SCTi 240KM

Było:
* Touran 1.9 TDI
** Peugeot 206 1.1
*** Audi A4 1.8
**** Ford Fiesta mk3 1.1i
Awatar użytkownika
Ciapek
Expert
Auto:: 2.0 DSG BKD '05
Imię:: B
Podziękował: 45 razy
Otrzymał podziękowań: 64 razy

Re: Sygnał dźwiękowy przy zamykaniu z kluczyka

Post autor: Ciapek »

jak masz dokładany alarm to chyba vcds nie pomoże
Pozdrawiam!
dexter23pl
Expert
Auto:: Golf 5
Imię:: Dexter
Podziękował: 43 razy
Otrzymał podziękowań: 148 razy

Re: Sygnał dźwiękowy przy zamykaniu z kluczyka

Post autor: dexter23pl »

Jesli jest dokładny to wystarczy pobrać instrukcje programowania i tam będzie pisac co oznaczaja dane pikniecia. Zapewne problem z ktoryms z zamkow a konkretnie z krancowka od zamknięcia.
ODPOWIEDZ