różna jasność tylnych lamp

Czyli problemy z prądem w VW Touran (osprzęt elektryczny, włączniki, przekaźniki, szyby elektryczne, oświetlenie itp.)
wicher:
Początkujący
Auto:: 1T3, 2.0 TDI 170 DSG 2011
Imię:: Tomek

różna jasność tylnych lamp

Post autor: wicher: »

Witam

Temat dotyczy Tourana 2011

Nie mogę dać sobie rady ze zmianą jasności tylnych świateł tz światła znajdujące się w klapie świącą dużo jaśniej niż te w błotnikach. Intensywność świecenia jest prawie, że na poziomie świateł STOP

Image

Ale od początku. Jestem w trakcie zmiany świateł przednich z H7 na Bixenon + LED + skrętne. Niestety konieczna była zmiana modułu J519(bordnetz), który został już wymieniony, dołożone zostały dwa czujniki prześwitu i pozostało mi tylko dołożenie modułu J431 (AFS). Są również założone już lampy przednie.

Przejżałem już kilka razy możliwości kodowania za pomocą VCDS ale nigdzie nie mogę znaleźć możliwości zmiany jasności wewnętrznych lamp tylnych, próba kodowania napięcia (dobrze nie pamietam 18 albo 19 bajt) to 13V. Próba zakodowania innych wartości nie przynosi żadnych efektów

Zaczynam się martwić, czy aby zakupiony bordnetz nie jest uszkodzony, a może dopiero jak wszystko zepnę problem ustąpi, czy też coś nie zakodowałem właściwie?

Bardzo proszę o jakieś wskazówki bo się już trochę zapętliłem ;)
ODPOWIEDZ