Witam serdecznie
w styczniu kupuje samochod touran 1.9 trendline tdi 2003
may rodzine w niemczech i kuzyn pracuje w salonie VW.
zakup juz mamy dopiety, do calosci doliczylismy takze czesci i tutaj nasuwaja sie watpliwosci
dostalem informacje od kuzyna ze u nich pompra wody wraz z kompletnym rozrzadem do mojego modelu kosztuje okolo. 350 euro.
Cos mi sie nie chce w to wierzyc biorac pod uwage ze mozna w PL kupic kompletny rozrzad w o wiele nizszej cenie. Czy w niemczech maja inne ceny, czy natrafilem na jakas podrobke?
350 euro 1400zl
a w sklepie online kosztuje okolo 600zl
http://rozrzad.pl/pl/p/Rozrzad-pompa-wo ... 1011H/5799
czy ktos juz sciagal orginalne czesci z niemiec i jak to wyglada cenowo?
Kupno samochodu - serwis
- wujo_sam
- Specjalista
- Auto:: Touran 2.0
- Imię:: Tomasz
- Podziękował: 68 razy
- Otrzymał podziękowań: 70 razy
Re: Kupno samochodu - serwis
Kolego to jest tak iz powinienes za nie zaplacic u nas 350 pln teoretycznie gdyz tu pracujesz i zyjesz. Nie przeliczasz zlotowek na inna walute bo zyjesz w PL. Tak samo niemiec nie przelicza. Zarabiajac 1200 w de kupisz 3 rozrzady i jeszcze zostaje kasa a w pl 2 i jestes pusty. To i tak drogo bo u mnie kosztuje 120
Przelicza sie 1:1 w kraju w ktorym zyjesz/pracujesz a tak na marginesie to powitalnia sie klania.
-
adamch
- Początkujący
- Auto:: Touran trendline 1.9
- Imię:: Adam
- Kontakt:
Re: Kupno samochodu - serwis
TEz mi sie wydaje ze to dosc drogo, nie wiem czy ta cena jest ze wzgleudu na to ze pracuje w vw czy... nie mam pojecia.
Dziekuje za informacje
prosze jeszcze o rade, czy to prawda ze do PL ida czesci drugiego sortu i sa one gorszej jakosci?
Dziekuje za informacje
prosze jeszcze o rade, czy to prawda ze do PL ida czesci drugiego sortu i sa one gorszej jakosci?
Touran 1.9 tdi trendline 2003