witam
Silnik BKD 2.0 TDI 140 KM DSG
Mechanik wymienił mi kompletny rozrząd i przez kilka dni wszystko było OK. W sobotę syn pojechał ok.2 km do sklepu .Następnie wrócił do domu i wprowadził auto do garażu .Wczoraj rano auto już nie odpaliło i do tego syn powiedział ,że poprzedniego dnia jak wracał ze sklepu to auto trochę dziwnie pracowało . Jako ,że wymieniany był rozrząd to pierwsze co zrobiłem to sprawdziłem pasek rozrządu no i niestety był luźny a śrubę mocującą napinacz można było kręcić palcami.
Mechanik zobowiązał się naprawić auto . I teraz prośba do kolegów na co mam zwrócić uwagę po naprawie ,co trzeba sprawdzić VCDS-em ,jakie powinny być parametry pracy silnika itp.Boję się ,że auto może zapalać ale jak mechanik pójdzie po minimalnych kosztach to silnik nie wróci do stanu z przed naprawy.
Po wymianie rozrządu-luźny pasek i nie zapala
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Po wymianie rozrządu-luźny pasek i nie zapala
Mechanik dał du**... Przykręcił rolkę na oko i bez kleju... Tutaj nie ma miejsca na partactwo. Jest podany dokładny moment z jakim trzeba dokręcić rolkę na obudowie i tego trzeba się trzymać. Dodatkowo sugeruje dać klej do gwintów Loctite.
Podobny temat już jest. Proponuję go poszukać.
Podobny temat już jest. Proponuję go poszukać.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy