Touran po 2011
-
Bieri
- Kandydat
- Auto:: Renault 1,2
- Imię:: Mi
- Podziękował: 1 raz
Touran po 2011
Witam poszukuję Turka po 2011 roku,
- nie wiem czy coś dobrego mogę trafić za 40 - 42 tyś
- jak dotąd jeździłem Kangurem 1,2 benzyna,więc nie wiem jaki teraz silnik dobrać do mojej osoby. Na pewno bym chciał by auto było bardziej dynamiczne, lecz nie należę do osób lubiących szybką jazdę. Auto zapakowane przeważnie w 4 osoby ( 2 dorosłe, 2jka dzieci, lub 4 osoby dorosłe) Zastanawiałem się jeszcze nad 7 osobowym - ktoś z was posiada jakieś wrażenia przy zapakowaniu na full ?
Czy ktoś może poradzić mi w tej kwestii? (Jakiego silnika szukać, jakiego unikać)
Chyba najlepiej jak od tego bym zaczął?
Kolejną sprawa, może ktoś z was posiada autko z takiego rocznika jest z trójmiasta i chce mnie przewieść? (wiem że auto jest jak kobieta, więc się nie pożycza) Więc zadowoli mnie miejsce pasażera : )
Dzięki i pozdrawiam
- nie wiem czy coś dobrego mogę trafić za 40 - 42 tyś
- jak dotąd jeździłem Kangurem 1,2 benzyna,więc nie wiem jaki teraz silnik dobrać do mojej osoby. Na pewno bym chciał by auto było bardziej dynamiczne, lecz nie należę do osób lubiących szybką jazdę. Auto zapakowane przeważnie w 4 osoby ( 2 dorosłe, 2jka dzieci, lub 4 osoby dorosłe) Zastanawiałem się jeszcze nad 7 osobowym - ktoś z was posiada jakieś wrażenia przy zapakowaniu na full ?
Czy ktoś może poradzić mi w tej kwestii? (Jakiego silnika szukać, jakiego unikać)
Chyba najlepiej jak od tego bym zaczął?
Kolejną sprawa, może ktoś z was posiada autko z takiego rocznika jest z trójmiasta i chce mnie przewieść? (wiem że auto jest jak kobieta, więc się nie pożycza) Więc zadowoli mnie miejsce pasażera : )
Dzięki i pozdrawiam
-
jurgeen
- Przeglądacz
- Auto:: Golf & Passat
- Imię:: Jurek
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 8 razy
Re: Touran po 2011
jak nikogo takiego nie znajdziesz to możesz wybrać się do salonu na jazdę próbną
bardzo się nie zmienił ten model od 2011r 
-
kiko1
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,6 FSI BLF 2005
- Imię:: kiko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Witam
Auto bardziej dynamiczne=większa moc silnika=większe spalanie.
Kupiłem Tourana 7-osobowego bo taki trafił mi się w pięknym stanie, ale
fotele z ostatniego rzędu wyjąłem i wstawiłem podłogę od 5-osobowego=pełne koło zapasowe, a nie planuję wozić więcej osób niż 5, więc samemu trzeba wybrać czy 5-osobowy wystarczy, czy 7-osobowy będzie wykorzystany
( chyba że koś ma 4-5 dzieci to wybór jest oczywisty)
Diesel na krótkich trasach w mieście może sprawiać kłopoty( chociażby filtr DPF)
Ja robię krótkie trasy w mieście dlatego kupiłem benzynę 1,6 FSI
Dwie osoby w kabinie=średnie spalanie 8,2L
Oszczędna, spokojna jazda=nawet 6,8L w mieście !
Gaz do oporu, pisk opon na zakrętach=10L min.
Najlepiej zrobić sobie rozpiskę silników, spalania, moc, i wybrać na spokojnie najlepszy który nam pasuje.
Pozdrawiam
fotele z ostatniego rzędu wyjąłem i wstawiłem podłogę od 5-osobowego=pełne koło zapasowe, a nie planuję wozić więcej osób niż 5, więc samemu trzeba wybrać czy 5-osobowy wystarczy, czy 7-osobowy będzie wykorzystany
Diesel na krótkich trasach w mieście może sprawiać kłopoty( chociażby filtr DPF)
Najlepiej zrobić sobie rozpiskę silników, spalania, moc, i wybrać na spokojnie najlepszy który nam pasuje.
Pozdrawiam
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Jeśli kolega wyżej pyta się o 1T3 (po '11) to tutaj już są silniki CR i dzięki innemu sterowaniu wtryskiem, w porównaniu do mechanicznego PD, już raczej nie ma problemów z DPF'emkiko1 pisze:Diesel na krótkich trasach w mieście może sprawiać kłopoty( chociażby filtr DPF)
A co ma twój FSI do 1T3? W 1T3 jest też nowa generacja silników TSIkiko1 pisze:Ja robię krótkie trasy w mieście dlatego kupiłem benzynę 1,6 FSI
-
tomix
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1,6 TDI 2011
- Imię:: TOMEK
- Otrzymał podziękowań: 11 razy
Żadnych problemów nie bedzie sprawiał na krótkich trasach lub w mieście mówię o cr.kiko1 pisze:Witam
Pozdrawiam
-
Bieri
- Kandydat
Też nad tym myślałem, ale wiesz inaczej jest w salonie a inaczej od zwykłego użytkownika, który może coś jeszcze o aucie opowiedzieć (pozytywnie jak i negatywnie)jurgeen pisze:jak nikogo takiego nie znajdziesz to możesz wybrać się do salonu na jazdę próbnąbardzo się nie zmienił ten model od 2011r
Tak jak pisałem teraz mam kangura 1,2 i mechanicy mówią że spoko autko lecz silnik za mały do auta, słyszałem(przeczytałem) opinie że 1,6 też jest za małym silnikiem.kiko1 pisze:Witam
.........
Pozdrawiam
Co do osób faktycznie wystarczy mi jedynie 5 miejsc.
Co do jazdy to krótkie trasy 5-10 km dziennie ( plus raz na 2 miesiące jakiś dalszy wyjazd)
-
kiko1
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,6 FSI BLF 2005
- Imię:: kiko
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Mam prawo wypowiedzieć się jak każdy. A jeżeli mój Touran jest gorszy niż Touran po 2011r to narra, nie ma o czym gadać. A jakby ktoś chciałby się przekonać co potrafi 1,6 FSI, to zapraszam.
Najwięcej zależy od kierowcy. Silnik aż gwizda, ale jak siądzie driver pi..da, to nie mój problem. Narra......
Najwięcej zależy od kierowcy. Silnik aż gwizda, ale jak siądzie driver pi..da, to nie mój problem. Narra......
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Kolego kiko, nie unos się, tylko czytaj temat. Touran po 2011,co świadczy, że kolega nie chce starego modelu, tylko nowy, a w nim nie ma już takiego silnika.
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
-
Bieri
- Kandydat
O jeszcze jednym zapomniałem, jakieś różnice między skrzynią manualną a automatyczną.
Chodzi mi głównie o awaryjność.
Troszkę też uparłem się na autko po 2011 (ze względu na leasing) ale może nie będzie to opłacalne i lepiej kupić starszy model ?
Chodzi mi głównie o awaryjność.
Troszkę też uparłem się na autko po 2011 (ze względu na leasing) ale może nie będzie to opłacalne i lepiej kupić starszy model ?
-
AdrianF
- Kandydat
- Auto:: Touran 1.4TSI
- Imię:: Adrian
Miałem Tourana pierwszą wersję i mam trzecią. Uważam, że materiały zastosowane są lepsze - trwalsze w wersji aktualnej. Miałem/mam ze skrzynią DSG i nigdy nie miałem problemu. Oczywiście trzeba zachować zasady eksploatacji i przeglądy - mogę tylko polecić. Zawieszenie też wydaje mi się lepiej zestrojone - bardziej komfortowe.
-
Bieri
- Kandydat
otomoto.pl/volkswagen-touran-ii-2-0tdi-comfotline-webasto-navi-6bieg-aso-C35030322.html
Jakieś uwagi? Silnik nie za mały?
Jakieś uwagi? Silnik nie za mały?
- Turanek
- Władca postów
- Auto:: 2x5T1
- Imię:: Marek
- Podziękował: 23 razy
- Otrzymał podziękowań: 111 razy
Czy 105 koni to mało, czy dużo, możesz poszukać wypowiedzi na forum - wszystko zależy od tego, kto jak jeździ i z jakim obciążeniem.
Co do ogłoszenia to poproś o zdjęcia lepszej jakości, bo trudno zweryfikować wyposażenie. Ja tam na pewno nie widzę kierownicy multimedialnej.
Co do ogłoszenia to poproś o zdjęcia lepszej jakości, bo trudno zweryfikować wyposażenie. Ja tam na pewno nie widzę kierownicy multimedialnej.
- vr_6
- Przeglądacz
- Auto:: 1.6 tdi DSG,CR,2011r.
- Imię:: Artur
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
Sądząc po podkładkach pod tablicami oraz po zdjęciach pewnie kupiony tutaj:
http://www.autohus.de/pl/home/
-
Bieri
- Kandydat
Rozumiem że to zwykły auto handel? (czy coś więcej?)vr_6 pisze:Sądząc po podkładkach pod tablicami oraz po zdjęciach pewnie kupiony tutaj: