Witajcie Forumowicze,
wczoraj padłem ofiara zimy... nie dopilnowałem akumulatora.
Ostatnio tylko krótkie przebiegi, jazda na zimnym, czeste odpalanie... no i aku wczoraj odmówił posłuszeństwa.
Na pierwszy rzut oka posżły kable i aku z drugiego samochodu. Touranik ładnie odpalił. Rundka wokół bloku a wieczorem ładowanie bateri w domku.
Do rzeczy.
Przy słabej baterii, z kluczyka zamykały się przednie drzwi i klapa, tył pozostawał otwarty.
Na tylnych drzwiach nie zauwazyłem żadnego guzika, molziwości wcisniecia klamki itp.
Klamka na przednich drzwiach też sie nie wciska.
Próbowałem również guzikiem na drzwiach, efekt ten sam - tył pozostawał otwarty. Czy to przez niski poziom naładowania akumulatora?
Jak poradzić sobie z zamknieciem drzwi przy wyciągnietym akumulatorze?Przednie drzwi można zamknąć z zewnatrz kluczykiem, klapa się zatrzaskuje.
Ale jak zamknąć tylne drzwi?
Obszedłem problem podłączajac po kablach aku z z drugiego auta, zamknałem Tourana z kluczyka i odłaczylem kable.
Lecz... nie zawsze ma się pod reką drugie auto:(
Za wskazówki na przyszłośc bardzo dziękuję.
jak zamknąć Tourana bez akumulatora?
-
sto2
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
- Imię:: Sławek
- Podziękował: 3 razy
- Otrzymał podziękowań: 28 razy
Re: jak zamknąć Tourana bez akumulatora?
Przez kable zamknij auto wyciągnij aku naładuj baterie lub wymień na nową otwórz drzwi kluczykiem zamontuj aku i gotowe. Nie codziennie wyciągamy aku do ładowania.swimmer pisze:Witajcie Forumowicze,
wczoraj padłem ofiara zimy... nie dopilnowałem akumulatora.
Ostatnio tylko krótkie przebiegi, jazda na zimnym, czeste odpalanie... no i aku wczoraj odmówił posłuszeństwa.
Na pierwszy rzut oka posżły kable i aku z drugiego samochodu. Touranik ładnie odpalił. Rundka wokół bloku a wieczorem ładowanie bateri w domku.
Do rzeczy.
Przy słabej baterii, z kluczyka zamykały się przednie drzwi i klapa, tył pozostawał otwarty.
Na tylnych drzwiach nie zauwazyłem żadnego guzika, molziwości wcisniecia klamki itp.
Klamka na przednich drzwiach też sie nie wciska.
Próbowałem również guzikiem na drzwiach, efekt ten sam - tył pozostawał otwarty. Czy to przez niski poziom naładowania akumulatora?
Jak poradzić sobie z zamknieciem drzwi przy wyciągnietym akumulatorze?Przednie drzwi można zamknąć z zewnatrz kluczykiem, klapa się zatrzaskuje.
Ale jak zamknąć tylne drzwi?
Obszedłem problem podłączajac po kablach aku z z drugiego auta, zamknałem Tourana z kluczyka i odłaczylem kable.
Lecz... nie zawsze ma się pod reką drugie auto:(
Za wskazówki na przyszłośc bardzo dziękuję.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
tak tez zrobiłem...sto2 pisze:Przez kable zamknij auto wyciągnij aku naładuj baterie lub wymień na nową otwórz drzwi kluczykiem zamontuj aku i gotowe. Nie codziennie wyciągamy aku do ładowania.swimmer pisze: Obszedłem problem podłączajac po kablach aku z z drugiego auta, zamknałem Tourana z kluczyka i odłaczylem kable.
może niecodziennie wyciagamy aku doladowania, ale do tego idzie sie przygotować. wziac drugie auto, druga bateria, porposić sasiada itp.
jednak jak padło na mnie, to drugim autem zona juz pojechała do pracy, sasiada pod reka nie było a ja nie miałem jak zamknać samochodu - i to jest sedno sprawy.
jak zamknac Turkowi tylne drzwi? nie da się bez pradu?
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Musisz wcisnac czujnik maski jakby byla zamknieta. Zamykasz z pilota i tyle. A otwierasz juz zamkiem.

- Cesarz
- Władca postów
- Auto:: 5T1 2.0TDI, DFHA 2017
- Imię:: Michał
- Podziękował: 629 razy
- Otrzymał podziękowań: 223 razy
Wszystko się da... Obejrzyj drzwi, znajdziesz tam gumową zaślepkę z kłódka a pod nią jak by to nazwać .... "ciegło" które pozwala zablokować drzwi, przestawiasz je zakładasz zaslepke, zatrzaskujesz drzwi i... są zamknięteswimmer pisze: jak zamknac Turkowi tylne drzwi? nie da się bez pradu?
1T1 HL 2005 2.0 TDI BKD+ 176KM/350Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
5T1 HL 2017 2.0 TDI DFHA 190KM/400Nm
- swimmer
- Expert
swimmer pisze:Jak poradzić sobie z zamknieciem drzwi przy wyciągnietym akumulatorze?
a prąd to sobie na podczerwień czy falami radiowymi z pilota pociagne?Vincent83 pisze:Musisz wcisnac czujnik maski jakby byla zamknieta. Zamykasz z pilota i tyle. A otwierasz juz zamkiem.
Dzięki wielkie! poszukam zaślepki na spokojnie, co by być na przyzłość spokojniejszyCesarz pisze: znajdziesz tam gumową zaślepkę z kłódka a pod nią jak by to nazwać .... "ciegło"
- Vincent83
- Zaawansowany
- Auto:: VW Touran 2007 2.0TDI BKD
- Imię:: Artur
- Podziękował: 49 razy
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
Hmmm.. chyba nie było trudne domyślić się, żeby to zrobić zanim wyciągniesz aku...swimmer pisze:swimmer pisze:Jak poradzić sobie z zamknieciem drzwi przy wyciągnietym akumulatorze?a prąd to sobie na podczerwień czy falami radiowymi z pilota pociagne?Vincent83 pisze:Musisz wcisnac czujnik maski jakby byla zamknieta. Zamykasz z pilota i tyle. A otwierasz juz zamkiem.

- swimmer
- Expert
Panowie, czy wy chcecie podbić statystyke narodową i dołączyc do grona osób nie potrafiacych czytać ze zrozumieniem?
Akumulator sie rozładował, drzwi tylne nie zamykały sie, prawdopodobnie z uwagi na niskie napiecie. Przy 4/5 próbie zamknięcia, centralny już komplketnie nie reagował.
Poradziłem sobie z tym problemem podłaczajać inny akumulator.
Sendo sprawy jest takie, co zrobic jak aku się kompletnie rozładuje i nie ma pradu dla centralnego.
Na to pytanie odpowiedział już Cesarz.
Temat do zamknięcia.
Akumulator sie rozładował, drzwi tylne nie zamykały sie, prawdopodobnie z uwagi na niskie napiecie. Przy 4/5 próbie zamknięcia, centralny już komplketnie nie reagował.
Poradziłem sobie z tym problemem podłaczajać inny akumulator.
Sendo sprawy jest takie, co zrobic jak aku się kompletnie rozładuje i nie ma pradu dla centralnego.
Na to pytanie odpowiedział już Cesarz.
Temat do zamknięcia.
Ostatnio zmieniony pt lut 06, 2015 20:13 przez Cesarz, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Mówisz i masz...
Powód: Mówisz i masz...