Pod rozwagę na przeszłość.
- Tomas
- Władca postów
- Auto:: Octavia II FL 1.6 CAY 10
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 438 razy
- Otrzymał podziękowań: 127 razy
Pod rozwagę na przeszłość.
Istnieje dość burzliwa dyskusja w wątku dostępnym tylko dla dobrodziejów.
A szkoda bo dotyczy ona zlotu ogólnopolskiego. Prosiłem o przeniesienie tej dyskusji właśnie tu, jednak nie doczekałem się.
Jak wiecie, zostały wybrane 4 propozycje miejsca zlotu. Spośród nich dobrodzieje wybiorą jedną, ich (naszym) zdaniem najlepszą. Ja się z tym system głosowania nie zgadzam uważam ze jest on niesprawiedliwy. Wg mnie głosować powinni wyłącznie Ci którzy na zlot pojadą, a głos uzyskają po wpłaceniu czegoś w rodzaju wadium, jeżeli nie takie rozwiązanie to głosować powinni wszyscy a nie "parlament".
Dlaczego o tym piszę. Otóż od samego początku głosowanie było mocno lobbowane na rzecz ośrodka w Pieckach, na Mazurach. Wszystko dlatego że tam odbył się spot multiregionalny i najwyraźniej miejsce się spodobało. Być może jest to najlepsze miejsce, jednak lokalizacja wg mnie już nie.
Zaprotestowałem. Dlaczego ? Dlatego, że ogólnopolski zlot powinien odbywać się w centralnej Polsce z zachowaniem zasady sprawiedliwej lokalizacji. Takie jest moje zdanie. Ja mam do przejechania ponad 600 km do Piecek, i dla mnie jest to odległość za duża na spot ogólnopolski.
Większość z tych co na zlot się zapisała ma maksymalnie 200-300 km do Piecek, ja dwa razy tyle. Do drugiego na liście Jeziorska niemal wszyscy mają podobną ilość kilometrów.
Oczywiście nie ulega wątpliwości, że zawsze będzie ktoś miał dalej, ale należy kierować się zasadą sprawiedliwej lokalizacji i wybierać miejsce spotkania w centralnej Polsce. Dlatego uważam, że takie lokalizacje nie powinny być brane w ogóle pod uwagę.
Pamiętać należy, że forumowicze często wybierają się na zlot z rodzinami i małymi dziećmi. A to już poważna wyprawa i 500 czy 600 km bywa barierą z powodu której rezygnuje się z wyjazdu.
Oczywiście był też podnoszony argument różnicy cen. Oczywiście korzystnie wypadają Piecki. Niestety ten argument u mnie też nie znajduje zrozumienia bowiem musiałbym wydać na paliwo 2 razy więcej niż inni, do tego dochodzi koszt obiadu, kawy itd.
Chciałbym aby ta dyskusja była dostępna dla wszystkich, i przedstawiam tu swój punkt widzenia. Osobiście rezygnuję z udziału w zlocie bo lobbing przyniósł skutek i Piecki zdecydowanie prowadzą w ankiecie.
A szkoda bo dotyczy ona zlotu ogólnopolskiego. Prosiłem o przeniesienie tej dyskusji właśnie tu, jednak nie doczekałem się.
Jak wiecie, zostały wybrane 4 propozycje miejsca zlotu. Spośród nich dobrodzieje wybiorą jedną, ich (naszym) zdaniem najlepszą. Ja się z tym system głosowania nie zgadzam uważam ze jest on niesprawiedliwy. Wg mnie głosować powinni wyłącznie Ci którzy na zlot pojadą, a głos uzyskają po wpłaceniu czegoś w rodzaju wadium, jeżeli nie takie rozwiązanie to głosować powinni wszyscy a nie "parlament".
Dlaczego o tym piszę. Otóż od samego początku głosowanie było mocno lobbowane na rzecz ośrodka w Pieckach, na Mazurach. Wszystko dlatego że tam odbył się spot multiregionalny i najwyraźniej miejsce się spodobało. Być może jest to najlepsze miejsce, jednak lokalizacja wg mnie już nie.
Zaprotestowałem. Dlaczego ? Dlatego, że ogólnopolski zlot powinien odbywać się w centralnej Polsce z zachowaniem zasady sprawiedliwej lokalizacji. Takie jest moje zdanie. Ja mam do przejechania ponad 600 km do Piecek, i dla mnie jest to odległość za duża na spot ogólnopolski.
Większość z tych co na zlot się zapisała ma maksymalnie 200-300 km do Piecek, ja dwa razy tyle. Do drugiego na liście Jeziorska niemal wszyscy mają podobną ilość kilometrów.
Oczywiście nie ulega wątpliwości, że zawsze będzie ktoś miał dalej, ale należy kierować się zasadą sprawiedliwej lokalizacji i wybierać miejsce spotkania w centralnej Polsce. Dlatego uważam, że takie lokalizacje nie powinny być brane w ogóle pod uwagę.
Pamiętać należy, że forumowicze często wybierają się na zlot z rodzinami i małymi dziećmi. A to już poważna wyprawa i 500 czy 600 km bywa barierą z powodu której rezygnuje się z wyjazdu.
Oczywiście był też podnoszony argument różnicy cen. Oczywiście korzystnie wypadają Piecki. Niestety ten argument u mnie też nie znajduje zrozumienia bowiem musiałbym wydać na paliwo 2 razy więcej niż inni, do tego dochodzi koszt obiadu, kawy itd.
Chciałbym aby ta dyskusja była dostępna dla wszystkich, i przedstawiam tu swój punkt widzenia. Osobiście rezygnuję z udziału w zlocie bo lobbing przyniósł skutek i Piecki zdecydowanie prowadzą w ankiecie.
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Re: Pod rozwagę na przeszłość.
tak widać w wynikach że lokalizacja już jest przesądzona bo do jutra raczej nic się nie zmieni sam byłem za Jeziorskiem i na tą lokalizację głosowałem już się cieszyłem że wreszcie będę na ogólnopolskim lecz Piecki są za daleko no trudno powinna być zawsze centralna Polska i wszyscy z dojazdem mieli by w miarę równo
- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
...a ja wole pojechac dalej, zeby tylko Ci z centralnej Polski mieli dalej - Oni zazwyczaj maja blisko, a to niesprawiedliwe ;-P
Naskrobane Tapatalk'iem.
Naskrobane Tapatalk'iem.
...: Touran by Robcio :...
Mobil: President Johnny II ASC/Densei EC-2002/Sirio Turbo 5000
Baza: President Lincoln/Densei EC-2023/Sirio 827
PMR: Intek HT-460scr/Motorola T5522/Nagoya NA-771
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

-
kompadros
- Przeglądacz
- Auto:: Był Touran 1.9 AVQ 2003
- Imię:: Krzysiek
- Podziękował: 207 razy
- Otrzymał podziękowań: 97 razy
Tomku, ja coś Ci zaproponuje.Tomas pisze: Chciałbym aby ta dyskusja była dostępna dla wszystkich, i przedstawiam tu swój punkt widzenia. Osobiście rezygnuję z udziału w zlocie bo lobbing przyniósł skutek i Piecki zdecydowanie prowadzą w ankiecie.
Nie ma znaczenia teraz czy Piecki wygrają czy nie, spróbuj zorganizować u siebie lub gdzieś twoim regionie III MultiRegio. Ja jeżeli będziesz chciał oczywiście służę Ci pomocą, w organizacji jak również w znalezieniu dobrej lokalizacji, do tego w tych czasach wystarczy Internet Mam również baner z II MR i jestem w stanie Ci go wysłać zmieniając wcześniej odpowiednie napisy. Jeżeli zależy Tobie na spotkaniu się z ludźmi z Forum TKP tak jak mi zależało zrobisz to i wierzę, że dasz sobie radę bo to nie jest trudne.
Ja zrobiłem to tak: poprosiłem kolegów JEDARO oraz Bartek0-01 aby na Zlocie porozmawiali z Szefami TKP o tym co można zrobić, aby zaktywizować Grupę Warmińsko-Mazurską i zrobić Spot w naszym regionie. I od tego się zaczęło.
Przytoczę tu wiadomość, którą otrzymałem wtedy od JEDARO:
co do spotu rozmawiałem z kolegami i naczelnymi wodzami klubu mówiłem, że chcemy nasz region rozbujać i być może jakiś zlocik większy zrobić coś w stylu multiregio jaki był w margoninie no i ogólnie, żeby jakoś fajnie to zorganizować i zareklamować zachęcić na forum trzeba z tym, że najlepiej jakby to była 2 połowa sierpnia bo lipiec to wszyscy mówili ze za wcześnie.
Tak naprawdę wszystko zależy od Nas samych
Ja tak zapragnąłem kiedyś mieć Tourana, i nic mi nie stanęło na drodze, aby go "dopaść", a potem to już poszło... i II MUltiRegio
- Władca postów
Otóż ma. Dla mnie.Bo uważam że od samego początku było wiadomo że Piecki wygrają. Pewnie bym tak mocno nie oponował gdyby w Pieckach nie było multuregio, a przez to że był,ośrodek jest mocno faworyzowany, dyskryminując inne miejscówki.kompadros pisze:Nie ma znaczenia teraz czy Piecki wygrają czy nie
Wyraźnie jest grupa, która zaciekle broni tej miejscówki i gdy spojrzy się na to gdzie mieszkają trudno nie donieść wrażenia że walczą bo mają najbliżej , walczą bo już tam byli.
Dlaczego na zlot nie zapisał się nikt z małopolski, śląska ? Dlaczego najdalsze regiony Polski nie jeżdżą na zloty ? Bo jest niesprawiedliwa lokalizacja, przez ten konflikt odeszła grupa śląska.
Kto zapisał się na zlot ogólnopolski w tym roku ? Spójrzcie na odległości jaki mają do przejechania ? Większość ma 200 -300 km. Dla mnie ta odległość już zaczyna schodzić na drugi plan.
Coraz bardziej nabieram przekonania że Piecki miały wygrać. A przekonuje mnie o tym Wasza zacięta obrona.
- Miki76
- ____________________

- Auto:: Touran 1,9 BXE 133KM 2006
- Imię:: Damian
- Podziękował: 89 razy
- Otrzymał podziękowań: 194 razy
Maciek dobrze wiesz że byłem zapisany na ten w zeszłym roku ale jak widziałeś zamieściłem nawet zdjęcia z rozkręconym samochodem po prostu za awarię nikt nie może.admin pisze:Miki rok temu miałeś blisko, bo w WLKP był ogólnopolski
Widzę że wyrażanie swojego zdania jest tu mocno krytykowane i wyśmiewane więc twierdzę że na drugi raz będę stał z boku i już nic nie napiszę
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
Głosów na lokalizacje miejsca oddano dotychczas 41. W tym 25 za Pieckami. Dobrodziejów i Dobrodziejów + jest ponad stu, wiec nadal uważam, że można wybrać miejsce glosowaniem.
Wojtek
- Tomas
- Władca postów
I o tym już też pisałem. 108 dobrodziejów ma wybrać miejscówkę dla 26 forumowiczów ? Ale dlaczego ? To jest nie fair. Głosować powinni wyłącznie Ci co na zlot pojadą!wkpwojtek pisze:Głosów na lokalizacje miejsca oddano dotychczas 41. W tym 25 za Pieckami. Dobrodziejów i Dobrodziejów + jest ponad stu, wiec nadal uważam, że można wybrać miejsce glosowaniem.
- wkpwojtek
- Zaawansowany
- Auto:: Touran,2.0 BKD, 2005
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 95 razy
- Otrzymał podziękowań: 67 razy
No tak, więc na zlot wybierają się osoby które zagłosowały. A zagłosowały na m.Piecki. Pozostał część się widocznie nie wybiera i nie glosuje. Przecież równie dobrze można było wysunąć propozycje zlotu w np Krakowie. Nikt tego nie zrobił. Propozycje padły, odbywa się głosowanie.Jest jeszcze czas aby zmienić przewagę Piecek na np.Jeziorsko, potrzebne są tylko głosy.
Wojtek
- Johny7205
- ____________________

- Auto:: 1T2T21 1.9TDI Trendline+
- Imię:: Janek
- Podziękował: 69 razy
- Otrzymał podziękowań: 60 razy
Jest racja w tym co piszecie. Ja głosowałbym na Jeziorsko. Niestety w tym terminie mam inny wyjazd i nie będę mógł uczestniczyć w zlocie.
Zgodnie z zasadami nie jadąc - nie głosuję.
Zgodnie z zasadami nie jadąc - nie głosuję.

- Robcio
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1,9TDI Trendline
- Imię:: Robert
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 29 razy
...bzdura! A co z tymi, ktorzy wyjazd uzalezniaja od wybranej lokalizacji?Tomas pisze:[...]Głosować powinni wyłącznie Ci co na zlot pojadą!
Jest bardzo dobrze... WIEKSZOSC zalog docierajacych na zlot to dobrodzieje, wiec dlaczego wlasnie Ci, ktorzy zazwyczaj aktywnie uczestnicza w zyciu forumowym nie moga zdecydowac gdzie chca sie spotkac?
Osobiscie w Pieckach nie bylem, ale miejsce najbardziej mi oraz zonie sie podoba... zapewniam Cie, ze nie chodzi nam o odleglosc i jezeli w glosowaniu wygra inna lokalizacja, to tak samo sie wybieramy.
Zaczynasz juz meczyc swoimi wywodami, bo to nie zadna dyskusja, tylko wylewanie zali, ze masz zbyt daleko... nie marudz, tylko pakuj sie i jedz, zeby spotkac sie z innymi, ktorzy lubia auto, ktorym jezdza.
Najwyzej dostaniesz nagrode za najwiecej pokonanych na zlot kilometrow... ja sie z tego cieszylem w ubieglym roku... pojechalismy z malymi dzieciakami kupe kilometrow do Slesina, nikogo z forum nie znajac, na 3-dniowy weekend, bylo super i nie marudzilem. Jak sie chce pojechac, to sie nie marudzi, tylko wsiada i jedzie.
Pozdrawiam.
Naskrobane Tapatalk'iem.
...: Touran by Robcio :...
>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

>> SQ8KMY _ 161DKC475 <<

- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
no z tą burzliwością to bym nie przesadzał, raczej merytoryczna i spokojna dyskusja, burzliwe to były kiedyśTomas pisze:Istnieje dość burzliwa dyskusja w wątku dostępnym tylko dla dobrodziejów.
dzwoniłem wczoraj do ciebie o 17 z minutami i chciałem o tym z Tobą porozmawiać ale nie udało się porozmawiać, nie uważam że przeniesienie tej dyskusji tutaj to dobry pomysł tym bardziej że chodzi Ci o przeszłość, ale skoro mleko się wylało...Tomas pisze:A szkoda bo dotyczy ona zlotu ogólnopolskiego. Prosiłem o przeniesienie tej dyskusji właśnie tu, jednak nie doczekałem się.
mylisz się, byłem i nie optowałem za tą lokalizacją, np. Jedaro na pewno może potwierdzić bo rozmawialiśmy kilka tygodni temu i dziwił się że nie jestem za Pieckami, tym niemniej po położeniu na stole wszystkich dostępnych ofert uważam (osobiście, subiektywnie, niezależnie) że Piecki wygrywają w każdej kategorii z innymi ośrodkami, jedynie osoby jadące samotnie i na krótki okres mają gorszy bilans, jak się jedzie w kilka osób i na kilka noclegów inne ośrodki zdecydowanie przegrywają (IMHO oczywiście!)Tomas pisze:Dlaczego o tym piszę. Otóż od samego początku głosowanie było mocno lobbowane na rzecz ośrodka w Pieckach, na Mazurach. Wszystko dlatego że tam odbył się spot multiregionalny i najwyraźniej miejsce się spodobało. Być może jest to najlepsze miejsce, jednak lokalizacja wg mnie już nie.
Tomku, nie deklaruj zdecydowanie takich postanowień bo Ci później będzie trudno się wycofać a BARDZO bym chciał żebyś się wycofał z tej deklaracjiTomas pisze:Chciałbym aby ta dyskusja była dostępna dla wszystkich, i przedstawiam tu swój punkt widzenia. Osobiście rezygnuję z udziału w zlocie bo lobbing przyniósł skutek i Piecki zdecydowanie prowadzą w ankiecie.
jak już napisałem w wątku Dobrodziejowym myślałem od kilku dni jak sprawiedliwie i solidarnie pomóc osobom które mają najdalej na Zlot, dzisiaj pojawiła się jeszcze nowa propozycja od Kompadrosa i to się przekłada na to, że aktualna propozycja to specjalny fundusz solidarnościowy TKP z którego wypłacimy 4 osobom które będą miały najdalej na Zlot (gdziekolwiek się nie odbędzie) po 150zł z tytułu solidarności TKP z tymi osobami, mam nadzieję że docenicie to, nie jest to pusty gest ale konkretne działania i ukierunkowane na osoby najbardziej poszkodowane ze względu na lokalizację Zlotu, mam nadzieję że będzie to już naszą tradycją i nie w przeszłości tylko w przyszłości
PS. Proszę wszystkich o wyważoną dyskusję i uspokojenie emocji, chodzi o to że jak będziemy pisać że ktoś marudzi to ta druga osoba może się zagotować, tak to już ma do siebie przekaz internetowy że często fałszuje przekaz emocjonalny i łatwo o rozbudzenie negatywnych emocji, bądźmy dla siebie nadal kolegami i starajmy się razem przechodzić nawet przez takie sytuacje które nie dla wszystkich są emocjonalnie komfortowe...
pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
- Tomas
- Władca postów
I bardzo fajnie, dzięki temu stann pojedzie na zlot .jarry pisze:aktualna propozycja to specjalny fundusz solidarnościowy TKP z którego wypłacimy 4 osobom które będą miały najdalej na Zlot
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 829 razy
mam nadzieję że i Tomas prędzej czy później zdecyduje że pojedzie, nie deklaruj teraz tylko na spokojnieTomas pisze:I bardzo fajnie, dzięki temu stann pojedzie na zlot
a na Zlocie dorzucę jeszcze z własnej kieszeni i z wielką przyjemnością
pozdraVWiam, jarry