Witam chciałbym abyście mi udzielili porady, czy Touran 1,9 105KM nadaje się na TAXI bo właśnie planuję zmianę auta i się zastanawiam, a jestem zielony ;p
Jakie jest w nim zawieszenie?? Takie jak w Passatach? Wielowahaczowe czy inne??
I jakbyście mi podali ogólne informacje o tym aucie bym był wdzięczny
Nie wiem jakie jest, ale podobno dużo tańsze w naprawach niż w pasku B6 - tak mi powiedział koleś - specjalizujący się w naprawie zawieszeń - dowiadywałem się tego też z zastosowaniem na taxi
1.9 z DSG to ideał na TAXI
Do Niemiec przybyłem, zobaczyłem, sprowadziłem =>Szaraczek - z pomocą znajomego.
przede wszystkim jest to płyta podłogowa golfa V a zawieszenie jednowachaczowe a w pasku jest wielowachacz dodatkowo możesz wersję 7 osobową znaleźć co w taxi nie bez znaczenia, pozycja za kierownica wyższa niz w pasku a silniczek daje radę nawet przy 7 osobowym składzie
U Niemca, obecnie połowa Taxi to Mercedesy C-klasse, a druga połowa to Tourany (przeważnie 7osobowe) z wnętrzem w skaju.
Więc wychodzi na to, że się sprawdzają
Od kiedy masz w Pasku B6 zawieszenie wielowahaczowe? . W B5i B5Fl masz w sumie 8 wahaczy w zawieszeniu przednim... Zrezygnowali już i mają takie same ja w Touranie 2szt (przód)
A Touranów Taxi jeździ trochę i myślę,że się sprawdzają
Kwota chciałbym aby zamknęła się w 27 000. Jedno jest pewne chcę manual i silnik 1,9 bo 2,0 z tego co wiem to większe ubezpieczenie no i spalanie oczywiście