Skąd kupujecie regenerowane sprężarki klimatyzacji?!?

Czyli: chłodzenie, grzanie, termostat, chłodnice, webasto, nagrzewnica
raftom
Początkujący
Auto:: Touran, AVQ, 2004r.
Imię:: Rafał
Podziękował: 3 razy
Otrzymał podziękowań: 1 raz

Skąd kupujecie regenerowane sprężarki klimatyzacji?!?

Post autor: raftom »

Witajcie

Czy możecie podzielić się opiniami odnośnie tego, gdzie kupię dobrą regenerowaną sprężarkę klimatyzacji do mojego Turka AVQ - taką, na której pośmigam kilka lat.

Chodzi o to, że jest tych firm kilka w Polsce na allegro.
Każdy ma zbliżone ceny (od 450-600 PLN) lecz okresy gwarancji przeróżne (od 3m-cy do 1 roku).
Jak to jest z tymi gwarancjami? Nie mieliście problemów z reklamacją?
Czy takie regenerowane kompresory są warte tych pieniędzy? - chodzi mi o czas eksploatacji - ile działają u Was?

Będę wdzięczny za opinie :)

Pozdrawiam
Rafał
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Re: Skąd kupujecie regenerowane sprężarki klimatyzacji?!?

Post autor: turek »

Szukaj używanej z demontażu ,z regeneracją to rożnie bywa chyba ze znajdziesz blisko siebie i wtedy zrobią wszystko na tip-top i dadzą gwarancje przynajmniej na rok ale pewnie będzie to kosztować o wiele więcej co nie znaczy ze napewno zrobią dobrze, jedni robią tanio i sprężarka przeżyje auto a drudzy wezmą grube kasę i padnie po miesiącu :>
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

sprężarki kolejne to najczęściej padają z niewiedzy osób wymieniających, każdy układ po takiej awarii powinien być solidnie wypłukany oraz wymieniony osuszacz itd.
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
sto2
Użytkownik
Auto:: Touran 2.0 TDI CR CFHC
Imię:: Sławek
Otrzymał podziękowań: 28 razy

Post autor: sto2 »

turek pisze:Szukaj używanej z demontażu ,z regeneracją to rożnie bywa chyba ze znajdziesz blisko siebie i wtedy zrobią wszystko na tip-top i dadzą gwarancje przynajmniej na rok ale pewnie będzie to kosztować o wiele więcej co nie znaczy ze napewno zrobią dobrze, jedni robią tanio i sprężarka przeżyje auto a drudzy wezmą grube kasę i padnie po miesiącu :>
Z tymi używanymi to różnie bywa ja w poprzednim aucie (nie turan) kupiłem dwie używane i obie były rozszczelnione a na koniec kupiłem nową.
Był Touran 2004r 1.9 TDI 105KM
jest Touran 2012r 2.0 TDI 140KM
raftom
Początkujący

Też obawiam się, że znaleźć dobrą używaną sprężarkę będzie trudniej niż trafić coś dobrego po regeneracji.
Sęk w tym, żeby kupić od fachowców.
Rafał
Awatar użytkownika
turek
Specjalista
Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
Imię:: Michal
Podziękował: 38 razy
Otrzymał podziękowań: 118 razy

Post autor: turek »

No bez jaj chłopaki ale my tu piszemy o sprężarce do turana a nie do jakiegoś wynalazku .Kilka telefonów i po godzinie mam sprężarkę z gwarancja rozruchowa za 400zl.
JEDARO pisze:sprężarki kolejne to najczęściej padają z niewiedzy osób wymieniających, każdy układ po takiej awarii powinien być solidnie wypłukany oraz wymieniony osuszacz itd.
Zgadza się tylko czy klient chętnie za to zapłaci :?: nie sądzę, wymieni sprężarkę szwagier, klimę nabić jak najtaniej i dalej do następnego.Jak to mawiają chytry traci dwa razy,a jak dbasz to masz i tyle.
sto2 pisze:Z tymi używanymi to różnie bywa ja w poprzednim aucie (nie turan) kupiłem dwie używane i obie były rozszczelnione a na koniec kupiłem nową.
Dwa razy rozbierałem cały przód w audi c6 4.2 bo tam palca nie wciśniesz nie mówiąc o wyjęciu sprężarki i za trzecim razem sami już sobie rozbierali i wymieniali (fachowcy od regeneracji sprężarek z 25 letnim doświadczeniem) i tez po nich miałem robote bo klient płakał jak zobaczył jak to auto poskładali :mrgreen: Regenerowana sprężarka(wnętrze) to dla mnie jak chińczyk nigdy nie wiesz kiedy padnie
Awatar użytkownika
JEDARO
Expert
Auto:: Touran 1.9 TDI BLS
Imię:: Darek
Podziękował: 214 razy
Otrzymał podziękowań: 518 razy

Post autor: JEDARO »

turek pisze:Zgadza się tylko czy klient chętnie za to zapłaci :?: nie sądzę, wymieni sprężarkę szwagier, klimę nabić jak najtaniej i dalej do następnego.Jak to mawiają chytry traci dwa razy,a jak dbasz to masz i tyle.
no to jest problem klienta czy chcę mieć dobrze zrobione czy tanio a potem się dziwi, że mu kolejna sprężarka pochodziła bardzo krótko. Ja nie daje gwarancji na taką robotę i jak poczytacie większość regenerowanych a nawet niektóre używane z gwarancją mają wpisy na temat wyczyszczenia układu bez tego gwarancji nie ma.
Touran By JEDARO
Caddy By JEDARO
Jest i Tiguan :)
[you] Jeśli pomogłem kliknij na podziękowanie
Mam wyłączone PW wiadomości kierować na maila
raftom
Początkujący

Powiedzcie Panowie jakie napięcie powinno być na kostce zasilającej od zaworu (tego na sprężarce).

9 czy 14 V przy włączonej klimie?

-- Śr maja 06, 2015 23:20 --

Lecę z tematem dalej.

Zamówiłem z Poznania regenerowaną sprężarkę DENSO - z 6-cio miesięczną gwarancją za przyzwoitą cenę.

Jutro montaż do autka - okaże się jak to chodzi (chłodzi).
Rafał
ODPOWIEDZ