Witam Wszystkich
Mój problem polega na tym ze po wymianie zaworu EGR w silniku 1.9 tdi Silnik zaczął słabiej ciągnąc wkręcać się na obroty towarzyszy temu jakby chwilowy zanik mocy do tego silnik bardzo kopci ( powodem dlaczego wymieniłem zawór egr była pęknięta membrana świecąca się kontrolka na desce napis „emision workshop” dodam ze po odłączeniu wężyka sterującego egr silnik ma moc i nie kopcił wogóle ale za to pojawia się światełko na desce i napis „emision workshop” Kolejny problem który pojawił się nie dawno to silnik strasznie przerywa powyżej 2 tys obrotów podczas przyspieszania a jak dojdzie do około 2,5 3 tys obrotow pod mocnym obciążeniem traci moc całkowicie i włącza się chyba tryb serwisowy moc powraca po ponownym uruchomieniu silnika
Zero błędów oprócz emision worksop jak jest odpięty wężyk sterujący zawór egr
Dodam ze nie mam w tej chwili za bardzo gdzie pod łączyć się pod dobry kabel zrobić logi Samochód ma już trochę przejechane 160 tys mil ale nigdy wcześniej nie miałem najmniejszych problemów z samochodem
Wszystkie filtry nowe
Dziękuje za wszelka pomoc rade
Po wymianie EGR silnik stracił moc kopci na czarno
-
xents
- Auto:: Touran 1.9 TDI 2006
- Imię:: Marek
Po wymianie EGR silnik stracił moc kopci na czarno
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2015 21:21 przez xents, łącznie zmieniany 1 raz.
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Problemy z silnikiem 1.9tdi po wymianie EGR
Witamy na forum.
Najpierw zapraszamy do działu Powitalnia, w którym zgodnie ze zwyczajami się witamy.
Następnie proszę zapoznać się z regulaminem i poprawić tytuł tematu na zgodny z nim.
Najpierw zapraszamy do działu Powitalnia, w którym zgodnie ze zwyczajami się witamy.
Następnie proszę zapoznać się z regulaminem i poprawić tytuł tematu na zgodny z nim.
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy