1. Dlaczego wątek w dziale Dobrodzieje?
Temat dotyczy finansów więc nie widzę powodu dlaczego każdy zarejestrowany forumowicz ma mieć w to wgląd. Po drugie większość zdecydowana ze zlotowiczów to byli Dobrodzieje. Po trzecie zlot jest współfinansowany z kasy Dobrodziejów.
2. W tym roku mamy do podziału bonus od ośrodka, przeznaczamy go na dofinansowania pobytu dla osób poświęcających więcej środków na uczestnictwo w Zlocie np. dla tych którzy pokonali najdłuższą drogę na Zlot. Dodatkowo część środków proponuję przeznaczyć na dofinansowanie dwudobowców, dla niezorientowanych pobyt 4 dniowy kosztował 69zł od osoby, 3 dniowy 80zł i dwudniowy 90zł od osoby.
Na początek tabela z rozliczeniem, pod spodem wyjaśnienia

Wyliczenie pobytu wg ośrodka - tak wygląda nasz pobyt według danych co do ilości osób podanych w połowie kwietnia 2015r., później następowały małe fluktuacje osób i dlatego jest to inne wyliczenie od naszego powiedzmy na dzień przed rozpoczęciem Zlotu.
Nasza lista - lista na dzień przed rozpoczęciem Zlotu, jest tam zawyżony pobyt osób FreeStyle, jeffik i sto2 na łączną kwotę 324zł. Przekłamanie jest po naszej stronie tj. mojej i kompadrosa, sprawdziłem w mailach i te osoby podały zgodną z pobytem ilość dni.
Zebrane środki na pobyt - tyle zebraliśmy według ostatecznej listy pobytu.
Dodatkowe środki w wiaderku - tyle jest nadwyżkowo, trudno powiedzieć dlaczego.
Pozostało - tyle pozostało po opłaceniu ośrodka, sumę dla ośrodka udało nam się "zbić" z 17592zł na 17316zł (pani odliczyła od swojej listy 3 darmowy pobyt za 272zł) i tylko dlatego mamy bonus

Proponuję następujący podział środków bonusowych: mniej więcej połowę czyli 150zł przeznaczyć na dofinansowanie dla 3 osób mających najdalej na Zlot tj. Turanka, gordona i marcina975, w nawiasie podałem kilometry jakie mieli na Zlot.
Drugą część czyli 135zł proponuję przeznaczyć dla osób które chciały z nami być ale nie mogły być dłużej i dlatego płaciły najwyższą stawkę tj. 90zł za dobę. Ogólnie jest takich osób 10 w 4 załogach. W arkuszu są to pozycje "dopłata dwudobowa".
Jeśli akceptujecie taki podział bonusowej kwoty to proszę o krótkie potwierdzenie w wątku. Jeśli macie inny pomysł na podział tej kwoty również proszę o wypowiedzi. Jeśli będą ciekawe inne propozycje to roztrzygniemy głosując w ankiecie.
Nasza lista pobytów i wpłat

EDIT: 2015.06.10 godz. 22:24
Jak zauważył Peterb źle obliczyliśmy koszt pobytu kolegi P-A-N-VW, zamiast 960zł powinien wpłacić 1104zł, zakładam że dopłaci różnicę więc przeliczyłem już wszystkie kwoty i poniżej tabelka uwzględniająca jego przyszłą dopłatę za pobyt