Opinia elektryk
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Opinia elektryk
Może ktoś się zna na elektryce i mi podpowie czy kabel YKY 3x2,5mm jest wystarczającym i odpowiednim do podciągnięcia na działce rekreacyjnej prądu z licznika do skrzynki(gniazdo 230V) odległość to 30m potrzebuje tylko i wyłącznie 230V do podłączenia czasem podkaszarki itp.
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Re: Opinia elektryk
Zależy ile odbiorników na raz będziesz używał. Jeżeli sama podkaszarka to wystarczy, jeżeli jednocześnie będziesz chciał używać podkaszarki i jeszcze czegoś typu czajnik, mikrofala, telewizor to szarpnij się na YKY 3x4mm i będzie spokojna rozczochrana 
- turek
- Specjalista
- Auto:: Alhambra 7n,Ibiza 6j
- Imię:: Michal
- Podziękował: 38 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
Jak szaleć to szaleć bydzie 3x4mm
a może jeszcze podpowiesz jaki użyć do tego bezpiecznik ? 
- jeżu
- Władca postów
- Auto:: PB8
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 215 razy
- Otrzymał podziękowań: 681 razy
Nie przesadzajmy ile ta podkaszarka ma mocy... w zupełności Ci wystarczy 2.5mm....
naraz pewnie wszystkiego nie będziesz używał a taki pewnie będzie praktyczniejszy w zwijaniu itp...
naraz pewnie wszystkiego nie będziesz używał a taki pewnie będzie praktyczniejszy w zwijaniu itp...
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Witaj
Jeśli robisz to na stałe a tak wnioskuję to daj YKY 3x4mm. Jeśli chodzi o bezpiecznik ja bym dał 16A
Jeśli robisz to na stałe a tak wnioskuję to daj YKY 3x4mm. Jeśli chodzi o bezpiecznik ja bym dał 16A
- rzutnik
- Specjalista
- Auto:: Touran 1,6TDI 2012 manual
- Imię:: Wojtek
- Podziękował: 24 razy
- Otrzymał podziękowań: 133 razy
Dokładnie to bezpiecznik z charakterystyką B. Pamiętaj o stopniowaniu zabezpieczeń: jeśli ten kabel podłączysz do obwodu już zabezpieczonego bezpiecznikiem 16A to kolejne zabezpieczenie musi być mniejsze tj. 10A - dokładnie to powinno być mniejsze w celu prawidłowego zadziałania. Zabezpieczenie 16A podłączaj do obwodu zabezpieczonego bezpiecznikiem 25A.PIOTREL pisze:Witaj
Był Touran 1T2 był 2 Touran 1T3