Witam serdecznie proszę o pomoc bo już została mi chyba tylko wróżka.
Mam problem z klimą, mój touran jest z 2006 roku, klimatyzacja w nim działa raz nie działa. Jeżdżę od jednego do drugiego mechanika i są różne diagnozy?
Jeden stwierdził, że sprężarka się kończy, okazało się, że jak klima się załączy to "z nawiewów lecą kostki lodu", potem zawór który jest w sprężarce, kupiłem okazało się, że stary zawór jest ok. załącza się już przy 6v. Po podłączeniu kompa brak jest błędów. Wymieniono czynnik, napełniono na nowo i raz działa raz nie działa potrafi włączyć się po kilkunastu kilometrach czasami nie zastartuje. Wczoraj okazało się, że winnym jest panel klimatyzacji oczywiście wymieniałem na podobny model, okazało się zaczęła się załączać ale nie chłodziło tak jak bym sobie tego życzył. Dzisiaj już nie działa.
Nie wiem co mam już robić i jaka może być tego przyczyna, może jest podłączona pod kierunkowskaz !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Proszę o pomoc
Problem z klimatyzacją
-
trial70
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Re: Problem z klimatyzacją
A wentylatory na chłodnicy zawsze chodzą? wystarczy że nie i już klima się rozłącza...
Jaro-J
-
klawion
- Auto:: touran
- Imię:: Wojtek
Właśnie tu jest problem jak nie chłodzi to wentylatory stoją, ale elektryk stwierdził, że wentylatory są ok!!
-
trial70
- Użytkownik
- Auto:: Touran 2,0 BMM DSG 2006
- Imię:: Jarek
- Podziękował: 10 razy
- Otrzymał podziękowań: 22 razy
Kiedyś w innym Vw miałem podobny problem i nikt nie mógł wymysleć co to może być... pojechałem do serwisu, zapłaciłem coś koło 150 i zrobili bo okazało się że jakiś przekaźnik miał nadpalone styki i się rozłączał a tu chcieli wymieniać metodą na chybił trafił a to panel a to sterownik itp.... ja nie narzekam
na serwis w tym akurat temacie 
Jaro-J
-
klawion
Dziękuje ale do serwisu w Grudziądzu pojadę w ostateczności, ma niezaciekawe opinie!!!
-
dexter23pl
- Expert
- Auto:: Golf 5
- Imię:: Dexter
- Podziękował: 43 razy
- Otrzymał podziękowań: 148 razy
Tak ale w touranie niema przekaźników od sprężarki i wentylatorów.
Jakie błędy są w AC oraz ECU ?
Jakie błędy są w AC oraz ECU ?
-
klawion
Nie bardzo wiem o jakie błędy chodzi, po podłączeniu do kompa nie ma żadnych błędów!