Ciemne radio
-
- Auto:: touran 1,9 2006
- Imię:: Mariusz
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Ciemne radio
Witam mam taki problem, radio(navi)RNS300 straciło podświetlenie, komputer nic nie pokazuje mogło być przestawione przez dziecko ale z uwagi na francuskie menu nic nie moge zrobic (płyty brak języka nie zmienie) może ktoś coś na ten temat ? z góry dzięki za każdą okazaną pomoc
- marek1629
- Zaawansowany
- Auto:: touran, 1.9 bls 2006
- Imię:: Marek
- Podziękował: 65 razy
- Otrzymał podziękowań: 92 razy
Re: Ciemne radio
Ściągnij instr obsługi to po przyciskach dojdziesz jak to cofnąć. Nie mam przy sobie auta żeby podpowiedzieć inaczej
Moje autko marek1629
145.5 KM 323Nm bls
145.5 KM 323Nm bls
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Witam
Kolego na początku wypadało by się zgodnie z regulaminem powitać w odpowiednim dziale.
Jeśli chodzi o radio to opisz dokładniej przypadłość. Brak jest podświetlenia a widać treść, to co jest wyświetlane czy nie widać zupełnie nic?
Kolego na początku wypadało by się zgodnie z regulaminem powitać w odpowiednim dziale.
Jeśli chodzi o radio to opisz dokładniej przypadłość. Brak jest podświetlenia a widać treść, to co jest wyświetlane czy nie widać zupełnie nic?
-
Tak się złożyło, że powitanko i pozdrowienia były w odpowiednim dziale Panie kolego
zresztą są tam nadal
Jak pisałem brak jest podświetlenia wszystkie napisy są widoczne ( w dzień
) po ciemku sprawa wygląda gorzej. dodam, że wartośc mocy podświetlenia jest max. Pozdrawiam i dzięki za zainteresowanie.

- Zaboll
- Przeglądacz
- Auto:: Touran, 1,9 TDI AVQ, 2003
- Imię:: Darek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 12 razy
mam podobną sytuację z tym że podświetlenie radia i niestety zegarów również jest wyłączane po 5 sekundach działania, może jakaś podpowiedź 

- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Tak mój błąd jest powitanie
Niestety w przypadku radia wygląda mi to na awarię podświetlenia. Zaboll a w Twym przypadku wymień żarówkę w podświetleniu zapalniczki i powinno być dobrze.

Niestety w przypadku radia wygląda mi to na awarię podświetlenia. Zaboll a w Twym przypadku wymień żarówkę w podświetleniu zapalniczki i powinno być dobrze.
- Piotr_W
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2.o tdi .2006
- Podziękował: 18 razy
- Otrzymał podziękowań: 13 razy
No hej nie wiem czy już sobie poradziłeś czy nie . Jeśli masz nadal taki problem możemy jutro ale popołudniu pokombinować na fonie ,mam takie samo radio i być może uda się coś wykombinować. Z tego co mi się wydaje to jest właśnie tam opcja by wyłączyć podświetlenie, no ale głowy sobie za to nie dam uciąć :p
http://touranklub.pl/forum/viewtopic.ph ... ead#unread moje coś
i nowe fotki
zapraszam do oceny
24.12.2015 aktualizacja

-
Opcja jest, jednym przyciskiem zgaszenia radia i gra po ciemaku
tak myślałem ze popaliło radio z robotą chyba nie warto robić zwłaszcza jak się chce wymienić. Może ktoś poleci jakiś inny model w przyzwoitej cenie?