Pompowtryskiwacze 1.9 tdi
- m73
- Początkujący
- Auto:: Touran
- Imię:: Mirosław
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
Re: Pompowtryskiwacze 1.9 tdi
U mojego 1.9 tdi (250 tys, 2005) padła ponad rok temu od nowości dopiero jedna pompka, kupiłem używkę od sprawdzonego sprzedawcy na alle za 220 pln i działa perfekcyjnie do dzisiaj. Tak więc sądząc po ilości przebytych km raczej polecam ten silnik bo wiem od znajomych, że np w ich 2.0 pompki padają szybciej i częściej.
- bartez55
- ____________________

- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Mi padła jedna pompka przy przebiegu 195tkm, wymieniłem na nową i jest spokój.
-
Damian15
- Specjalista
- Auto:: Touran '03 AZV
- Imię:: Damian
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 24 razy
Nie rozumiem takiego podejścia. Ktoś nie ma jeszcze furmanki a już wymienia w nim jakieś elementy typu sprzęgło, wtryski, turbo. Kurde naczytacie się w internecie durnot a później chodzicie płaczecie że taki i taki silnik to szrot bo się sypie. Stać na zakup fury to stać na utrzymanie. Z drugiej strony zajeżdżacie oglądać furę sprowadzoną z Niemiec z przebiegiem typowym na allegro do 200kkm na full opcji wygłaskana wycackana w pieniądzach mniejszych niż średnia cena na alledrogo kupujecie a później się dziwicie że coś się sypie jak w sterowniku zapisany przebieg dwa razy większy niż na blacie. Odpalcie sobie niemiecki strony z ogłoszeniami zobaczcie ile kosztują fury z takim przebiegiem i z takiego roku i sobie zastanówcie się ile chcielibyście zarobić(jako handlarz) za przywiezieniu fury, przemyślcie przekalkulujcie i wtedy zastanówcie się skąd biorą się okazje. I czy fura jak ma przelatane 300-400kkm to czy nie ma prawa kulać któryś wtrysk albo siadać sprzęgło czy turbo.
- WROC1975
- Użytkownik
- Auto:: Touran 1.9 1T1 105KM 2004
- Imię:: Robert
- Podziękował: 74 razy
- Otrzymał podziękowań: 39 razy
Kolego ale Halef pyta o konkretną rzecz i wcale to nie jest dziwne - jeśli nie ma doświadczenia w tej materii to zawsze lepiej wiedzieć w co się pakuje przed zakupem i czy go potem będzie stać na ew naprawy - nikt nie lubi co chwilę odwiedzać mechanika ani latać po krechę do banku jak coś się sypnieDamian15 pisze:Nie rozumiem takiego podejścia. Ktoś nie ma jeszcze furmanki a już wymienia w nim jakieś elementy typu sprzęgło, wtryski, turbo. Kurde naczytacie się w internecie durnot a później chodzicie płaczecie że taki i taki silnik to szrot bo się sypie. Stać na zakup fury to stać na utrzymanie. Z drugiej strony zajeżdżacie oglądać furę sprowadzoną z Niemiec z przebiegiem typowym na allegro do 200kkm na full opcji wygłaskana wycackana w pieniądzach mniejszych niż średnia cena na alledrogo kupujecie a później się dziwicie że coś się sypie jak w sterowniku zapisany przebieg dwa razy większy niż na blacie. Odpalcie sobie niemiecki strony z ogłoszeniami zobaczcie ile kosztują fury z takim przebiegiem i z takiego roku i sobie zastanówcie się ile chcielibyście zarobić(jako handlarz) za przywiezieniu fury, przemyślcie przekalkulujcie i wtedy zastanówcie się skąd biorą się okazje. I czy fura jak ma przelatane 300-400kkm to czy nie ma prawa kulać któryś wtrysk albo siadać sprzęgło czy turbo.
wszystko ma swoje priorytety ...
- Mefju
- Użytkownik
- Auto:: OCTAVIA III CKFC
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 36 razy
- Otrzymał podziękowań: 57 razy
Niestety i nowe auta potrafią wrócić do serwisu na naprawę.
Z tego co pamiętam jak pracowałem w sklepie z częsciami do audi/vw w cale tych dużo pompek się nie sprzedawało, nie ze względu na cenę, tylko nawet nie było zbyt wiele zapytań, częściej ludzie pytali o wałki do V6 niż o pompki do 1.9/2.0 tdi. Wiadomo, że jak auto ma przejechane pół bani to trzeba się z tym liczyć, chociaż z drugiej strony jak ktoś ma auto co ma 120 tyś i leje najtańszy syf, to też nie wiadomo czy się zaraz nie zapsują..
generalnie podsumowałbym to tak - loteria.
Z tego co pamiętam jak pracowałem w sklepie z częsciami do audi/vw w cale tych dużo pompek się nie sprzedawało, nie ze względu na cenę, tylko nawet nie było zbyt wiele zapytań, częściej ludzie pytali o wałki do V6 niż o pompki do 1.9/2.0 tdi. Wiadomo, że jak auto ma przejechane pół bani to trzeba się z tym liczyć, chociaż z drugiej strony jak ktoś ma auto co ma 120 tyś i leje najtańszy syf, to też nie wiadomo czy się zaraz nie zapsują..
- krankor
- Zaawansowany
- Auto:: Touran 1T1, 1.9 AVQ 2004
- Imię:: Grzegorz
- Podziękował: 22 razy
- Otrzymał podziękowań: 52 razy
Mam nie ruszane od nowości pompowtryski w 1,9 z przelotem ~350k. Odpukać
Oczywiście jak się przydepnie to zadymi. Ale nie narzekam 
Poza tym wydaje mi się, że pytanie jest jakieś dziwne. Niby jakie inne siniki (nie z pompkami? ) były, są, montowane w Touranach? Benzyna też jest na jakiś wtryskach.
Poza tym wydaje mi się, że pytanie jest jakieś dziwne. Niby jakie inne siniki (nie z pompkami? ) były, są, montowane w Touranach? Benzyna też jest na jakiś wtryskach.
pozdrawiam Grzegorz
- banan8512
- Początkujący
- Auto:: Touran1,9 bxe 105KM 2008
- Imię:: Krystian
- Podziękował: 1 raz
- Otrzymał podziękowań: 4 razy
U mnie w firmie Touran ma najechane ponad 500 tyś (300 po programie) i żaden nie był ruszany. Paliwo też nie było zawsze idealne.