Po wymianie ABS świeci się kontrolka ABSu a ABS działa
-
- Kandydat
- Auto:: touran 1,9 BKC 2006
- Imię:: piotr
- Podziękował: 4 razy
Po wymianie ABS świeci się kontrolka ABSu a ABS działa
Witam, w ostatnim czasie miałem kłopot ze świecącą się kontrolką ESP błąd czujnika G201, kupiłem używkę po zmianie pompy ABS asr i abs działa a świeci się kontrolka od ABS jak na postoju dłużej przytrzymam hamulec zaczyna migać kontrolka od esp mechanik twierdzi że zakodował pompę nie pokazuje żadnych błędów tylko jakiś test drogowy i mówi że kontrolka powinna sama zgasnąć po jakim czasie. co sądzicie na ten temat? POMOCY
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Po wymianie ABS świeci się kontrolka ABSu a ABS działa
Na YT jest filmik tez. Znajdź rondo które będzie miało odpowiednią wielkość i powinno się udać
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 

-
- Kandydat
- Auto:: touran 1,9 BKC 2006
- Imię:: piotr
- Podziękował: 4 razy
dzięki panowie dosłownie jedno okrążenie na rondzie pomogło lampka ABS zgasłą ale świeci się ponownie ESP jutro auto na warsztat. Mało tego po odebraniu auta od mechanika wczoraj Touran ściąga w ostro w lewo mechanik twierdzi że nic nie robił a ja auta nie mogę na drodze utrzymać. Ręce opadają
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Odlacz aku. Podłącz. Skręc w prawo do oporu, przytrzymaj 3sek,tak samo w lewo,przytrzymaj.wyprostuj idealnie i rusz prosto nie ruszając kiera. Jak zgaśnie ESP, to za chwile zgaśnie tez kontrolka kiery i nie powinno już ciągnąć. Jak nie to trzeba adaptacje g85 jeszcze raz zrobić VCDS. Opis jak to zrobić masz w manualu o wymianie kierownicy na multifunkcje
NzTT
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy