Witam!
Chciałbym wymienić w swoim Touranie '06 tarcze hamulcowe oraz klocki. Niestety, nie mam pojęcia jakie będą pasować do mojego akurat ... Wybrałem firmy ATE. Moje pytanie brzmi czy można sprawdzić po numerze VIN jakie będą pasować, ponieważ chciałem kupić przez internet (podobno program ETKA, którego niestety nie posiadam) Czy polecacie z firmy ATE? Jakieś opinie? iii czy macie jakiś sprawdzony sklep internetowy? Dziękuję bardzo za pomoc
Damian15 pisze:Proponuje sprawdzic ceny oryginalnych tarcz I klockow hamulcowych w serwisie np. Skody
czyżby te same elementy były tam taniej....?
ps - jełsi zmieniasz tarcze i klocki na przodzie, weź pod uwagę montaż większych tarcz.
metoda opisana na forum. zrobi to każdy mechanik. róznica w cenie niewielka, askutecznośc hamowania naprawdę większa.
Damian15 pisze:Proponuje sprawdzic ceny oryginalnych tarcz I klockow hamulcowych w serwisie np. Skody
czyżby te same elementy były tam taniej....?
ps - jełsi zmieniasz tarcze i klocki na przodzie, weź pod uwagę montaż większych tarcz.
metoda opisana na forum. zrobi to każdy mechanik. róznica w cenie niewielka, askutecznośc hamowania naprawdę większa.
U siebie zmieniając komplet hamulców na przodzie ori części wychodziły mało drożej niż Textar Ate czy TRW. Za jedną tarcze wychodziło mi coś ok 20-30 więcej tak samo za komplet klocków.