Witam, dla niektórych temat nieciekawy ale warto pamiętać, że warto zabezpieczyć sprzęt myjący nasze Tourany (i nie tylko) przed zbliżającą się zimą.
Wydając nawet kilka set złotych na urządzenie lepiej je zabezpieczyć, aby na wiosnę nie było niespodzianki.
Nie zawsze mamy miejsce żeby trzymać myjkę cisnieniową w temp. powyżej 0 stopni dlatego przy pomocy małej przejściówki i sprężarki (lub pompki) można usunąć z niej wodę.
Zdjęcie przejściówki mogę zrobić i wrzucić na forum jeśli są zainteresowani.
Jest łatwa do wykonania ,pasuje do każdego urządzenia a przydatna też do usuwania wody z węży ogrodowych.
Ja dodatkowo zalewam myjkę płynem do chłodnic (wystarczy szklanka) i mam pewność, że nawet w najcięższe mrozy nic jej nie będzie. Testowałem i polecam.
Myjka ciśnieniowa i zima
-
Sigan
- Kandydat
- Auto:: Touran 1,9tdi 2006
- Imię:: Mariusz
- Podziękował: 4 razy
- Otrzymał podziękowań: 2 razy
Re: Myjka ciśnieniowa i zima
https://www.dropbox.com/s/l38ouqhf94cub ... 2.jpg?dl=0
Krótka złączka składa się z:
- końcówki przyłączeniowej do wężów ogrodowych (standard)
- redukcji mosiężnej
- końcówki do szybkozłączki pneumatycznej (są różne rodzaje).
Dodatkowy przewód przeźroczysty z szybkozłączkami służy mi do usunięcia wody i zalania myjki płynem chłodzącym.
Polecam używanie sprężarki bo jest szybciej i potrafi wydmuchać nawet resztki wody.
- redukcji mosiężnej
Dodatkowy przewód przeźroczysty z szybkozłączkami służy mi do usunięcia wody i zalania myjki płynem chłodzącym.
Polecam używanie sprężarki bo jest szybciej i potrafi wydmuchać nawet resztki wody.
-
krzyx
- Przeglądacz
- Auto:: touran 2.0tdi bkd 2007
- Imię:: Krzysztof
- Podziękował: 2 razy
- Otrzymał podziękowań: 1 raz
bardzo dobry pomysl na usuniecie wody z przewodow tylko zeby ktos nie dal za duzego cisnienia ze sprezarki bo jak nie da mu upustu cisnienia z drugiej strony to rozsadzi myjke lub waz i nie bedzie czym pracowac na wiosneSigan pisze:
- redukcji mosiężnej
-
hippo
- Kandydat
- Auto:: VW Passat, 2009
- Imię:: Piotr
zawsze wynoszę do piwnicy co by pompy lód nie rozwalił. Bo jest to podobno możliwe.