Czy tylne siedzenia da się odwrócić?
- Ciapek
- Expert
- Auto:: 2.0 DSG BKD '05
- Imię:: B
- Podziękował: 45 razy
- Otrzymał podziękowań: 64 razy
Czy tylne siedzenia da się odwrócić?
Witam!
Czy drugi rząd siedzeń czy to w wersji 5os czy 7os da się przełożyć tyłem do kierunku jazdy. Nie muszą być wszystkie 3.
Próbował ktoś?
Nie chodzi o samo jeżdżenie w takiej kombinacji bo jest problem z pasami, ale np. samo siedzenie w aucie.
pozdrawiam!
Czy drugi rząd siedzeń czy to w wersji 5os czy 7os da się przełożyć tyłem do kierunku jazdy. Nie muszą być wszystkie 3.
Próbował ktoś?
Nie chodzi o samo jeżdżenie w takiej kombinacji bo jest problem z pasami, ale np. samo siedzenie w aucie.
pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- Dodi
- Władca postów
- Auto:: Sharan 7N CFGB
- Imię:: Paweł
- Podziękował: 29 razy
- Otrzymał podziękowań: 58 razy
nie wiem czy na allegro czy w TVN turbo lub w sieci przeglądając natknąłem sie na takiego Tourana co miał wlaśnie tak zrobione siedzenia... tzn. tylne skrajne 2 rzędu miał odwrócone tyłem do kierunku jazdy, środkowe miał złóżone jako stoliczek i tylne 3 rzędu normalnie... wyglądało to podobnie jak w Sharanie... napewno to był Touran ale nie mogłem dokladnie dojrzeć jak te siedzenia sa zamontowane... wydawało mi sie, że oparcia opieraja sie tylko o przednie fotele a przód jest normalnie zaczepiony na zatrzaskach... pewnie to wymagało jakis modyfikacji chociażby pastików ale nie wiem czy to opłacalne i wogóle bezpieczne...
- Ciapek
- Expert
jesli przerobisz pasy to do jazdy może być bezpieczne.
Jak by faktycznie można było odwracać te siedzenia to zazdroszcze właścicielom 7 osobowej wersji.
Rewelacja po prostu, nawet jak wspominałem do siedzenia w autku w razie potrzeby.
Znajomy mnie o to pytał bo zastanawia się nad Touranem a auta używa czasem jako wóz do realizacji kamerowych. Po prostu we wnętrzu obsługuje mixer wideo, dźwięk itd.
Dla niego to by była świetna opcja nawet przy wersji 5os.
Jak by faktycznie można było odwracać te siedzenia to zazdroszcze właścicielom 7 osobowej wersji.
Rewelacja po prostu, nawet jak wspominałem do siedzenia w autku w razie potrzeby.
Znajomy mnie o to pytał bo zastanawia się nad Touranem a auta używa czasem jako wóz do realizacji kamerowych. Po prostu we wnętrzu obsługuje mixer wideo, dźwięk itd.
Pozdrawiam!
- Dodi
- Władca postów
do takiego interesu lepszy byłby Sharan... jest sporo wyższy w środku...Ciapek pisze:Znajomy mnie o to pytał bo zastanawia się nad Touranem a auta używa czasem jako wóz do realizacji kamerowych. Po prostu we wnętrzu obsługuje mixer wideo, dźwięk itd.
- Ciapek
- Expert
mówiłem mu o Sharanie. Oczywiście.
Ma teraz Espace prawie najnowszego ale narzeka na delikatność auta stąd chce zmienić i zaraziłem go Touranem.
Sharana niebardzo w parze z gabarytami idzie spalanie i takie tam. Tak mi argumentował więc nie będę namawiał aczkolwiek miał porównać ceny, ale z tego co mi się wydaje nie ma znacznych różnic.
Ma teraz Espace prawie najnowszego ale narzeka na delikatność auta stąd chce zmienić i zaraziłem go Touranem.
Sharana niebardzo w parze z gabarytami idzie spalanie i takie tam. Tak mi argumentował więc nie będę namawiał aczkolwiek miał porównać ceny, ale z tego co mi się wydaje nie ma znacznych różnic.
Pozdrawiam!
- Dodi
- Władca postów
miałem Galaxego, wielkość auta i te same silniki co w Sharanie itd. spalanie bardzo bardzo podobne do Turana, wiadomo zależy od stylu jazdy, także argumenty o spalaniu nie są uzasadnione... ale wiadomo jak kto sobie chce...Ciapek pisze:Sharana niebardzo w parze z gabarytami idzie spalanie i takie tam.
- jarry
- Władca postów
- Auto:: 1T1 '05, 521 '10, 542 '11
- Imię:: Rołbert
- Podziękował: 584 razy
- Otrzymał podziękowań: 828 razy
W grudniu 2009 roku ktoś sprzedawał Tourana na allegro, jego zdjęcia mnie na tyle zaciekawiły że sobie je zachowałem. W sumie o tym zapomniałem aż do dzisiaj i przeczytania tego wątku. Popatrzcie.

pozdraVWiam, jarry
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1
TEL. 66(osiem) 403 66(dziewięć)
"Frustra vivit, qui nemini prodest"
*PW wyłączone - proszę pisać na email
*moje auto http://touranklub.pl/forum/viewtopic.php?p=7898
*mój kanał YT - http://www.youtube.com/user/VWTouranPol ... ist&view=1