3ka dzieci w 2gim rzędzie
-
- Auto:: Opel Vectra
- Imię:: Piotr
3ka dzieci w 2gim rzędzie
Witam,
pytanie przed zakupem do rodziców-praktyków: czy w drugim rzędzie mieszczą się 3 foteliki dziecięce? Ułożenie jeden obok drugiego - czy na szerokość mieszczą się bez problemu (klasyczne foteliki)?
Chodzi o pełne 3 foteliki, nie 2 foteliki + 1 podkładka dla dziecka.
Nie rozważam także na chwilę obecną opcji: 2 foteliki w drugim rzędzie + 1 fotelik w trzecim rzędzie.
pytanie przed zakupem do rodziców-praktyków: czy w drugim rzędzie mieszczą się 3 foteliki dziecięce? Ułożenie jeden obok drugiego - czy na szerokość mieszczą się bez problemu (klasyczne foteliki)?
Chodzi o pełne 3 foteliki, nie 2 foteliki + 1 podkładka dla dziecka.
Nie rozważam także na chwilę obecną opcji: 2 foteliki w drugim rzędzie + 1 fotelik w trzecim rzędzie.
- bartez55
- ____________________
- Auto:: Touran 2.0 TDI [CFHC]
- Imię:: Bartek
- Podziękował: 39 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: 3ka dzieci w 2gim rzędzie
Wydaje mi się, że środowy fotel jest minimalnie węższy od dwóch skrajnych. Można także dać jeden fotelik do przodu a z tyłu dwa. A jeśli trzy foteliki z tyłu to dobrym rozwiązaniem jest sharan/alhambra mają każdy fotel taki sam w drugim i trzecim rzędzie.
- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
kolego jeżeli masz 3ke dzieci to nie obowiązują cie trzy foteliki, najstarsze dziecko siedzi bez fotelika,ewentualnie na podkładce.takie są przepisy, bo wiadomo że 3 foteliki nie wejdą. oczywiście sharan/alhambra czy galaxy są dużo większymi autami, sam miałem sharana to wiem
Jestem Marcin z Jastrowia
był
VW Touran 2,0 TDI AZV 100 KW z 2003 r czarny
VW Touran 1,9 TDI BKC 77 KW z 2005 r bordowy
VW Touran 1,9 TDI BLS 77 KW z 2007 r siwy
Jest
VW Touran 1,6 TDI CAYC 77KW z 29,12,2010 r Mocca
był
Jest
- bartez55
- ____________________
A co jak są trojaczki? :-)marcyb3 pisze:kolego jeżeli masz 3ke dzieci to nie obowiązują cie trzy foteliki, najstarsze dziecko siedzi bez fotelika,ewentualnie na podkładce.takie są przepisy, bo wiadomo że 3 foteliki nie wejdą. oczywiście sharan/alhambra czy galaxy są dużo większymi autami, sam miałem sharana to wiem
Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
-
- Auto:: Opel Vectra
- Imię:: Piotr
Rodzina jest 5'cio osobowa, w tym trójka dzieci w wieku, dla którego jeszcze foteliki są potrzebne 
Sharan/Alahabra to świetne pojazdy, ale chętniej bym wybrał Tourana (finansowo bardziej atrakcyjny).
Przyglądałem się Touran'om i wszystkie trzy fotele w drugim rzędzie wyglądały szerokością identycznie -każdy oddzielny - czy na 100% faktycznie ten środkowy jest węższy i 3 foteliki nie wejdą?

Sharan/Alahabra to świetne pojazdy, ale chętniej bym wybrał Tourana (finansowo bardziej atrakcyjny).
Przyglądałem się Touran'om i wszystkie trzy fotele w drugim rzędzie wyglądały szerokością identycznie -każdy oddzielny - czy na 100% faktycznie ten środkowy jest węższy i 3 foteliki nie wejdą?
- Bzyku
- Specjalista
- Auto:: BKD, 2008
- Imię:: Tomek
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 27 razy
a skąd jesteś może podjedziesz do jakiegoś forumowicza i po prostu przymierzysz. według mnie środkowy fotel w przed i po lifcie jest węższy - nie wiem jak 1T3 i w Touranie 2015. z tego co się orientuję jedynie citroen robi 3 jednakowe fotele w drugim rzędzie.
Był i się zmył Highline z 2003 z 2.0 TDI AZV 7os
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
Jest Trendline z 2007 z 2.0 TDI BKD + DSG 7os
Będzie ... ?
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
w polifcie srodkowy fotel jest na 100 % troszke wezszy, na upartego zmiescisz 3 foteliki, z tym ze srodkowy fotel nie posiada mocowania isofix, ja mialem uklad 2 foteliki obok siebie (czyli na srodku rowniez) i 3 miejsce dla osoby doroslejHahn pisze:Rodzina jest 5'cio osobowa, w tym trójka dzieci w wieku, dla którego jeszcze foteliki są potrzebne

- marcyb3
- Expert
- Auto:: Touran 1,9 105 KM,2007r
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 141 razy
- Otrzymał podziękowań: 182 razy
fotele zewnętrzne mają 46 cm siedziska,a środkowy ma 39 właśnie byłem zmierzyć w touranie z 2005 r
Jestem Marcin z Jastrowia
był
Jest
był
Jest
-
- Początkujący
- Auto:: touran, 1.9 tdi, 2004
- Imię:: bartek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
jedź gdzieś do komisu w twojej okolicy, weź ze sobą trzy foteliki i sobie posprawdzaj jak ci pasuje. Powiedz sprzedawcy że myślisz o takim aucie, tylko nie wiesz czy rodzina ci się zmieści Środkowy fotel jest węższy i nie ma isofix. Ja chciałem dać większy fotel na środek i też się nie dało. dałoby się, ale w razie wypadku to mogłoby być różnie, bo trzeba by ingerować w mocowanie foteli. Widziałem 3 foteliki z tyłu, a w nich dzieciaki.
- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
śrdkowy jest wezszy w kazdym touranie od 2003 do 2015 i tak juz pozostanie...
co sie zmiesci (sprawdzone):
- 3 foteliko nosidełka
- 2 foteliki 9-18kg maxi cosi toby na zewn. fotelach i jeden kiddy 15-36 wysuniety lekko do przodu na środkowym
- 2 foteliki kiddy 15-36kg na zewn. fotelach i jeden toby 9-18 wysuniety na środkowym
- 3x kiddy nie sprawdzalem-moim zdaniem nie wejda
- 3x 15-36kg to musialbys szukac waskich fotelikow, np graco.
- 2 foteliki na zewn. fotelach i jeden poddupnik na środkowym
w kazdej opcji zapinanie pasa 3 pkt to ekwilibrystyka z uwagi na ciasnote. swiadomie bym sie na to nie decydowal.
sasiedzi zmienili tourana na s-maxa aby uniknac codziennego cyrku na tylach (2x7lat + 11lat).
nie wiem czy w citronie c4 picasso bedzie wiecej miejsca niz w touranie.
- 3 foteliko nosidełka
- 2 foteliki 9-18kg maxi cosi toby na zewn. fotelach i jeden kiddy 15-36 wysuniety lekko do przodu na środkowym
- 2 foteliki kiddy 15-36kg na zewn. fotelach i jeden toby 9-18 wysuniety na środkowym
w kazdej opcji zapinanie pasa 3 pkt to ekwilibrystyka z uwagi na ciasnote. swiadomie bym sie na to nie decydowal.
sasiedzi zmienili tourana na s-maxa aby uniknac codziennego cyrku na tylach (2x7lat + 11lat).
- bartez55
- ____________________
W c4 grand Picasso na drugim rzędzie w każdym z foteli jest ISOFIX, wiem bo jak szukałem auta to brałem je pod uwagę ale ostatecznie padło na tourana.swimmer pisze:śrdkowy jest wezszy w kazdym touranie od 2003 do 2015 i tak juz pozostanie...
- 3 foteliko nosidełka
-
- Początkujący
- Auto:: touran, 1.9 tdi, 2004
- Imię:: bartek
- Podziękował: 7 razy
- Otrzymał podziękowań: 5 razy
Powyższa wypowiedź swimmera powinna byś zamieszczona w instrukcji samochodu.
-
- Specjalista
- Auto:: Touran
- Imię::
- Podziękował: 8 razy
- Otrzymał podziękowań: 30 razy
Popieram zdania poprzedników.
Trzy osoby(w tym również foteliki) w jakimkolwiek układzie w drugim rzędzie to ciasnota i sprawdzian z WF-u przy zapinaniu np środkowego pasa.
Touran jest na płycie ze zwykłego kompaktu, więc nie oczekujmy cudów. To jest samochód dla 4 osób i basta, to piąte miejsce z drugim rzędzie to trochę taki żart. Nie wspomnę o wersji 7-osobowej, bo 3 klasa jest wyłącznie dla małych dzieci.
PZDR
Trzy osoby(w tym również foteliki) w jakimkolwiek układzie w drugim rzędzie to ciasnota i sprawdzian z WF-u przy zapinaniu np środkowego pasa.
Touran jest na płycie ze zwykłego kompaktu, więc nie oczekujmy cudów. To jest samochód dla 4 osób i basta, to piąte miejsce z drugim rzędzie to trochę taki żart. Nie wspomnę o wersji 7-osobowej, bo 3 klasa jest wyłącznie dla małych dzieci.
PZDR
Szukajcie a znajdziecie.
- yox
- Władca postów
- Auto:: 1.9 TDI BXE 07 R-Line C.M
- Imię:: Marek
- Podziękował: 240 razy
- Otrzymał podziękowań: 673 razy
... no stoliczek mozesz sobie zrobic (jak zlozysz)Piotr1979 pisze: to piąte miejsce z drugim rzędzie to trochę taki żart.

- swimmer
- Expert
- Auto:: VW Touran
- Imię:: Lukasz
- Podziękował: 48 razy
- Otrzymał podziękowań: 118 razy
no juz nie przesadzajcie z ta ciasnotą w 3 rzedzie:) jest znacznie lepiej niż w niejednyk kompakcie i smiem powiedziec ze szerzej niż np w MBW5, mazda6, czy A6.
touran to takie pudełko zapałek, a zatem miejsce na szerokość jest po całości.
jechałem w 3 osoby na tylnej kanapie w A6 i Touranem. w turku znacznie wygodniej.
moja tesciowa na środku nie narzeka
touran to takie pudełko zapałek, a zatem miejsce na szerokość jest po całości.
jechałem w 3 osoby na tylnej kanapie w A6 i Touranem. w turku znacznie wygodniej.
moja tesciowa na środku nie narzeka