k
-
touran 2kc
- Auto:: vw touran
- Imię:: Stefan
- Muti
- Władca postów
- Auto:: MK7.5 R 2.O TSI DJHA
- Imię:: Mateusz
- Podziękował: 75 razy
- Otrzymał podziękowań: 365 razy
Re: Wyciek oleju po wymianie uszczelki pod głowicą
Głupota. Jeżeli już miał rozłożone to mógł sprawdzić czy blok silnika jest prosty. Nie wolno zakładać grubszej uszczelki, bo spadnie kompresja i będą problemy z nierówna praca, kopceniem, odpalaniem.
Jeżeli są to duże wycieki, to niestety głowica do zdjęcia, zabielenia, blok do planowania jeżeli krzywy. Jeżeli będzie coś robione z blokiem, to następnie trzeba zmierzyć występ tłoka i dobrać uszczelkę. Do tego nowe śruby i dokrecenie głowicy odpowiednią siła i w odpowiednich etapach wg instrukcji producenta.
Jeżeli jest to pocenie się, to nie wiem czy bym się tym przejmował.
Pytanie czy przy wymianie uszczelki były użyte nowe śruby, jaką uszczelka i czy dobrze dokrecono głowice.
NzTT
Jeżeli są to duże wycieki, to niestety głowica do zdjęcia, zabielenia, blok do planowania jeżeli krzywy. Jeżeli będzie coś robione z blokiem, to następnie trzeba zmierzyć występ tłoka i dobrać uszczelkę. Do tego nowe śruby i dokrecenie głowicy odpowiednią siła i w odpowiednich etapach wg instrukcji producenta.
Jeżeli jest to pocenie się, to nie wiem czy bym się tym przejmował.
Pytanie czy przy wymianie uszczelki były użyte nowe śruby, jaką uszczelka i czy dobrze dokrecono głowice.
NzTT
Był Touran... Jest kolejne czerwone auto z grupy 
- PIOTREL
- Expert
- Auto:: 2.0 173Ps BMM mod 2008
- Imię:: Piotr
- Podziękował: 64 razy
- Otrzymał podziękowań: 108 razy
Witam
Zgadzam się z Mutim. Co to za mechanik? Jaka grubsza uszczelka? Przede wszystkim sprawdzić blok. Choć ja na początek aby nie robić sobie roboty wymieniłbym na początek uszczelkę i wymienił śruby. Jeśli był delikatnie przegrzany silnik mogły wyciągnąć się szpilki. Przy ponownym przykręcaniu głowicy niby szpilki już blokują ale, że są za długie to nie dociskają poprawnie. No i wszystko robimy przy użyciu klucza dynamometrycznego z odpowiednim momentem.
Zgadzam się z Mutim. Co to za mechanik? Jaka grubsza uszczelka? Przede wszystkim sprawdzić blok. Choć ja na początek aby nie robić sobie roboty wymieniłbym na początek uszczelkę i wymienił śruby. Jeśli był delikatnie przegrzany silnik mogły wyciągnąć się szpilki. Przy ponownym przykręcaniu głowicy niby szpilki już blokują ale, że są za długie to nie dociskają poprawnie. No i wszystko robimy przy użyciu klucza dynamometrycznego z odpowiednim momentem.
- JacaTouran
- Władca postów
- Auto:: Touran 1.9tdi Bxe
- Imię:: Jacek
- Podziękował: 213 razy
- Otrzymał podziękowań: 233 razy
- Kontakt:
zmien mechanika, uszczelka głowicy to nie pampers(im większy więcej przyjmuje i nie przecieka ) .
Jacek V-TEC Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
Regeneracja układów wtryskowych diesel, regenerujemy wtryski commonrail piezo i elektromagnetyczne
Regeneracja Turbosprężarek już od 500zł, montaż i demontaż na miejscu!
Sprzedaż Turbosprężarek nowych i używanych (po regeneracji).
O nas i to co zrobiliśmy: https://www.facebook.com/v.tec.tuning.lowicz/
https://www.facebook.com/Regeneracja-turbospr%C4%99%C5%BCarek-%C5%81owicz-V-tec-482649295200944/
tel.509963064
Zduńska 41 , 99-400 Łowicz
-
touran 2kc
- Auto:: vw touran
- Imię:: Stefan
Z tego co wiem zostały założone nowe śruby i uszczelka z górnej półki , teoretycznie za taką zapłaciłem. Po zakupie dopiero zorientowałem sie ze ten olej ucieka ale tylko z pod połowy głowicy z drugiej strony rozrządu. Po wymianie uszczelki jest tak samo. 
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Głowica do prześwietlenia i wszystko jeszcze raz do zrobienia... o ile chcesz problem rozwiązać