Witam. Mam problem. Jestem tydzień po wymianie oleju i zapaliła mi się kontrolka od silnika , zazwyczaj jak dolewałem olej ona znikała. Kupiłem olej castrol tak jak wczesniej wymieniałem. Kupiłem 5 l bo był tańszy. Facet który wymieniał mi olej i filtr mówił że wystarczy 4l. Został mi jeszcze litr oleju. Po paru dniach zaczeła się świecić znów ta kontrolka. Dolałem litr tego oleju który mi został i kontrolka przestała świecić. Po paru dniach znów zaczeła się pojawiła.
Pomożecie ? co to może być za problem?
Vw Touran 2006 140 km 2.0TDI
Problem z kontrolką Silnika
- spacewalker
- Władca postów
- Auto:: 1T1 CFGC 184KM 420Nm
- Imię:: Marcin
- Podziękował: 118 razy
- Otrzymał podziękowań: 700 razy
Re: Problem z kontrolką Silnika
Dolewasz olej ze tak powiem "na pałę" bez sprawdzania jaki jest jego stan ?
- bartek0-01
- Specjalista
- Auto:: 1T3 2.0TDI CFHC DSG 2014
- Imię:: Bartłomiej
- Podziękował: 204 razy
- Otrzymał podziękowań: 102 razy
Re: Problem z kontrolką Silnika
Kolego określ się jaka kontrolka Ci się zapala bo z tego co opisujesz chodzi o silnik a twierdzisz ze dolewasz Oleju. wiec może to była kontrolka oleju. Była koloru żółtego czy czerwonego ?
Dodatkowo jak byleś tydzień po wymianie oleju to nie sprawdzałeś czy poziom oleju jest w normie ? To co napisał kolega spacewalker Jeśli stan oleju był OK a paliła sie kontrolka silnika zamiast kontrolki o niskim stanie oleju to dolewając litr oleju mogłeś zaszkodzić dla silnika.

Dodatkowo jak byleś tydzień po wymianie oleju to nie sprawdzałeś czy poziom oleju jest w normie ? To co napisał kolega spacewalker Jeśli stan oleju był OK a paliła sie kontrolka silnika zamiast kontrolki o niskim stanie oleju to dolewając litr oleju mogłeś zaszkodzić dla silnika.

----------------------------------------------------------
MOJE AUTO
---> viewtopic.php?f=9&p=301997#p301997 ---> Najnowsza aktualizacja profilu 06.05.2021 zapraszam do oglądania
MOJE AUTO