chciałbym zapytać was czy ktoś może polecić jakiś godny serwis specjalizujący się w naprawie skrzyni DSG.
Mam tourana z 2011 r. przebieg 200 000. Skrzynia 6 biegowa.
Mam pojedynczy stuk przy redukcji z 3 na 2 na wolnych obrotach (puszcze gaz i sam wyhamowuje), kiedy wcisnę mocniej pedał hamulca nie ma stuku.
Dodatkowo skrzynia nie szarpie nic się z nią nie dzieje innego.
Olej wymieniony w ASO 13 000 km temu.
Dodatkowo mam dziwny hałas jak by jakiś rezonans się niósł kiedy silnik pracuje na biegu P lub N (może jak i jadę ale wtedy jest nie słyszalny). Dźwięk ten znika jak wcisnę hamulec. Wtedy słuchać normalną pracę diselka
Byłem z tym w ASO ale specjaliści tam stwierdzili że to może być coś ze skrzyni i oni tego nie naprawiają tylko wymieniają. Koszta chore.
Byłem u jednego mechanika, który podobno specjalizuje się w automatach i stwierdził że to przez dwumas, więc go wymieniłem ale problem pozostał. Wydałem prawie 3000 i nic. Stąd szukam innego serwisu bo mam wrażenie że koleś nie do końca wie co to może być a nie chcę dodatkowych jego chybionych diagnoz.
Zależy mi na sprawdzonym serwisie, gdzie ktoś się na tym naprawdę zna i mi powie co to jest ewentualnie podejmie się naprawy.