Naprawa wspomagania kierownicy Touran 1.9 tdi 2003 ABH

Posty na tematy techniczne, które nie pasują do żadnego innego działu technicznego, np. HowTo, porady wykonane przez użytkowników.
mat20055
Kandydat
Auto:: Touran
Imię::

Naprawa wspomagania kierownicy Touran 1.9 tdi 2003 ABH

Post autor: mat20055 »

Witam wszystkich pomocnikow, korzystajacych z pomocy pomocnikow, oraz wspomagajacych pomocników i KzPP (korzystajacych z pomocy pomocnikow).

Chciałbym, zaczerpnac troche info na temat wymiany silniczka do wspomagania ukladu kierowania w w/w samochodzie od w/w osób ;)

Przede wszystkim na poczatek zastanawiam sie czy dam rade, to jest najwazniejsze, bo fura nie jest moja, brata konkretnie, na dodatek chloapak jest realistą/pesymistą, a ja te drugie. Nastepna sprawa to pyanie czy dlugo mi to zajmie( bez czasy oczekiwania na częsci), bo używa samochodu do jazdy do pracy( chwilowo auto sie robi bo popsulem mu miske olejowa i trzeba wymienic) wiec jest to dobry moment, zeby zaczac od razu i mu wynagrodzic ta dziure od miski olejowej;)
JAkie potencjalne kłody pod nogi rzuci mi Touran?

Niech ten temat bedzie zachęta dla tych, ktorzy chca/maja czas/chęci a myslą że nie mogą/nie potrafia :)

Pozdrawiam

Maeusz

Ps. Jestem gotowy dokupić jakies klucze, sprzęt cokolwiek, oby całość nie kosztowała wiecej niż wizyta u mechanika.

[ Dodano: Wto Sty 24, 2012 14:20 ]
troche widze brak zainteresowania
to moze troche konkretniej a mianowicie gdzie jest silniczek do ukladu wspomagania i jak sie do niego dobrac?
sprawdze na poczatek czy szczotki sie niezaśniedzialy lub zuzyly. Zawsze to cos na poczatek.
Tylko nie wiem jak sie do niego dostac i gdzie go szukac..
"Kto nie umie pytać, nie umie żyć"

A. Einstein
marpel2
Kandydat

NIe działa wspomaganie kierownicy 1k1 909 143 k Pomocy :)

Post autor: marpel2 »

siliczek masz przy przekładni wspomagania na dole cieżko sie do tego dobrać nie wydaje mi sie zeby tam jakiesz szczotki były czy cos tez mam problem z tym i nie wiem co jest
Marcin
Awatar użytkownika
QQRYDZA
Expert
Auto:: 1,9tdi
Imię:: dar
Otrzymał podziękowań: 7 razy

Re: Naprawa wspomagania kierownicy Touran 1.9 tdi 2003 A

Post autor: QQRYDZA »

mat20055 pisze:Witam wszystkich pomocnikow, korzystajacych z pomocy pomocnikow, oraz wspomagajacych pomocników i KzPP (korzystajacych z pomocy pomocnikow).

Chciałbym, zaczerpnac troche info na temat wymiany silniczka do wspomagania ukladu kierowania w w/w samochodzie od w/w osób ;)

Przede wszystkim na poczatek zastanawiam sie czy dam rade, to jest najwazniejsze, bo fura nie jest moja, brata konkretnie, na dodatek chloapak jest realistą/pesymistą, a ja te drugie. Nastepna sprawa to pyanie czy dlugo mi to zajmie( bez czasy oczekiwania na częsci), bo używa samochodu do jazdy do pracy( chwilowo auto sie robi bo popsulem mu miske olejowa i trzeba wymienic) wiec jest to dobry moment, zeby zaczac od razu i mu wynagrodzic ta dziure od miski olejowej;)
JAkie potencjalne kłody pod nogi rzuci mi Touran?

Niech ten temat bedzie zachęta dla tych, ktorzy chca/maja czas/chęci a myslą że nie mogą/nie potrafia :)

Pozdrawiam

Maeusz

Ps. Jestem gotowy dokupić jakies klucze, sprzęt cokolwiek, oby całość nie kosztowała wiecej niż wizyta u mechanika.

[ Dodano: Wto Sty 24, 2012 14:20 ]
troche widze brak zainteresowania
to moze troche konkretniej a mianowicie gdzie jest silniczek do ukladu wspomagania i jak sie do niego dobrac?
sprawdze na poczatek czy szczotki sie niezaśniedzialy lub zuzyly. Zawsze to cos na poczatek.
Tylko nie wiem jak sie do niego dostac i gdzie go szukac..
Zacznij od działu powitania a zobaczysz że szybciej dostaniesz odpowiedz.
[you]--->Niebieski

ZWzPD

wiadomości wysyłać proszę na e-mail darekkruk@hoga.pl
mat20055
Kandydat

Re: Naprawa wspomagania kierownicy Touran 1.9 tdi 2003 A

Post autor: mat20055 »

Zacznij od działu powitania a zobaczysz że szybciej dostaniesz odpowiedz.[/quote]

Jestem gotowy Cie posluchac, ale nie za bardzo wiem co mam zrobic jak juz tam wejde?

To jakas zaluzja, czegos niedoczytalem?

[ Dodano: Sro Sty 25, 2012 22:13 ]
marpel2 pisze:siliczek masz przy przekładni wspomagania na dole cieżko sie do tego dobrać nie wydaje mi sie zeby tam jakiesz szczotki były czy cos tez mam problem z tym i nie wiem co jest
No cos tam gdzies sie doczytalem o tych szczotkach(ponoc silniczek nie jest prawidlowo osłoniety i dostaje sie woda lub wilgoć), choc sam nie sądze zeby to bylo bezposrednia przyczyna problemu. Czy Twoj problem polega na tym ze calkowicie ci przestalo wspomaganie dzialac czy na razie"przerywa"?
"Kto nie umie pytać, nie umie żyć"

A. Einstein
ODPOWIEDZ